26 de març del 2010

Tortosa inaugura amb una festa la nova Casa dels Gegants, a la Llotja del parc

[Nota de premsa] L'Ajuntament de Tortosa inaugurarà demà dissabte, amb una festa, "La Casa dels Gegants", una iniciativa destinada d'una banda a promoure i exhibir tots els elements del seguici festiu de la ciutat i, d'una altra, a potenciar un equipament del patrimoni històric tortosí, la Llotja medieval, que fins ara no tenia un ús definit. Els actes començaran a les 10.30 hores amb la concentració de colles i entitats participants a la plaça de l'Ajuntament. Des d'aquí s'iniciarà una cercavil·la pels carrers de la ciutat fins arribar al parc municipal i a la nova Casa dels Gegants, on a partir de les 11.30 es faran els parlaments.

Els gegants, nanos, cucaferes i la resta d'elements del seguici festiu, amb un arrelament important a Tortosa, de més de 500 anys d'història, tindran per primera vegada a la nostra ciutat una ubicació estable i definitiva que dignificarà tot el conjunt i que ha d'acabar convertint-se en un nou actiu turístic al municipi. La Llotja del Parc Municipal Teodoro González passa a ser així "La Casa dels Gegants", l'exposició permanent que mostrarà els vuit gegants de la ciutat, les cucaferes, més de vint nanos, així com el bou i l'àguila, els cavallets i la resta d'elements que conformen la imatgeria popular de Tortosa.

L'edifici de la Llotja, del segle XIV, s'ha tancat completament amb vidre i s'ha arranjat la teulada, en el marc de la reforma integral que s'està fent al parc municipal. L'objectiu és garantir les condicions exigibles per acollir els vora 60 elements del seguici que s'hi exposaran. Els protagonistes seran els vuit gegants de la ciutat, que s'exhibiran per parelles repartits en les diferents arcades de l'edifici. El discurs expositiu pivotarà al voltant les temàtiques sorgides de les particularitats de la festa de Tortosa: les tres cultures, les cucaferes, la Festa del Renaixement, el protocol i els nanos. El disseny del projecte, a càrrec de l'artista local Joan Iniesta, permetrà que l'exposició pugui ser contemplada exclusivament des de l'exterior de la Llotja, amb panells explicatius sobre els diferents elements.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta