29 de gener del 2012

Bel demana tranquil·litat als veïns de l'EMD de Jesús



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha demanat aquest diumenge "que no es creïn falses alarmes", després dels problemes de subministrament d'aigua potable detectats a l'EMD de Jesús, i que divendres van obligar l'Ajuntament a prohibir utilitzar l'aigua per al consum humà després de detectar nivells de sorra no permesos a la xarxa. L'Ajuntament, a través de l'empresa mixta Aigües de Tortosa, ha habilitat un punt amb sis sortidors d'aigua potable a la Pèrgola de Jesús, per subministrar-la gratuïtament als veïns mentre dure la restricció de consum d'aigua potable de l'aixeta. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Bel ha explicat que aquesta setmana es provaran algunes solucions per evitar, en últim extrem, haver de crear una connexió directa amb la xarxa de Tortosa. Mentrestant la prohibició es mantindrà per precaució.

D'altra banda, després d'un comunicat de l'AA.VV. Jesús-Catalònia on asseguren que els nivells de sorra detectada a l'aigua de l'EMD "són alarmants", i on es queixen de manca d'informació, l'alcalde de Tortosa ha demanat tranquil·litat i ha afirmat que no és el moment de provocar "falses alarmes". Segons Bel, l'actitud de l'entitat veïnal "no és molt responsable", però ha evitat entrar en polèmiques. Com ha explicat Bel, el fet que Jesús tinga un únic pou de subministrament ha estat la causa d'aquesta prohibició i limitació de l'ús de l'aigua de les aixetes. L'increment de la presència de sorra a l'aigua ha estat conseqüència d'un despreniment de terres en el pou de subministrament d'on surt la canonada de distribució per a una població de prop de 4.000 veïns. En aquest sentit, l'alcalde ha lamentat que Jesús no tinga un subministrament alternatiu, que evitaria la situació actual. És per aquesta raó s'ha planificat un nou pou per a l'EMD de Jesús, per evitar que una situació semblant es puga repetir en el futur.

Provisionalment, l'alcalde ha explicat que es provarà de fer servir un aparell que regularàl'extracció de l'aigua del pou afectat pel despreniment, i que ho face amb menys intensitat de manera que no arrossegui amb l'aigua tanta sorra, així com altres mesures. La última solució plantejada seria la connexió directa de l'EMD de Jesús amb la xarxa de Tortosa, una obra que seria més llarga i costosa.

Davant la petició de l'AA.VV. Jesús-Catalònia de no haver de pagar la factura de l'aigua d'aquest primer trimestre de l'any, l'alcalde de Tortosa ha recordat que s'ha facilitat un punt d'abastiment amb aigua potable gratuïta, al costat del canal, a la Pérgola, "per poder minimitzar l'afectació a la població i evitar que hagin d'anar a comprar aigua". Bel però ha apuntat que la factura s'haurà de pagar tenint en compte que l'aigua de l'aixeta es pot fer servir per a altres usos que no siguen els consum directe de les persones.

+Més informació:

7 comentaris:

  1. Als camals, segur!!!!

    ResponElimina
  2. Com es pot tenir tant de morro, com es pot dir que són els veïns afectats els que mantenen una actitud poc responsable, com és possible que després de l'entrada del soci tecnològic encara ens trobèssim en aquest punt de precarietat?

    ResponElimina
  3. Però quina barra!!! Que estiguem tranquils i que els de l'associació de veïns són els irresponsables???!! Però, per favor! Hem estat dos setmanes bebent aigua tèrbola (que probablement no era potable) i l'Ajuntament, l'EMD i l'empresa d'aigües no han avisat la població fins el mateix dia (quina casualitat!!) que l'associació de veïns va rebre l'anàlisi sobre una mostra presa dies abans i que assenyala que el nivell de terbolesa quadruplica el nivell a partir del qual l'aigua es considera no potable!! Amb això se suposa que hem d'estar tranquils? I, és més, tots som capaços de veure perfectament qui són els irresponsables, no?

    ResponElimina
  4. Va home va!! Senyor Alcalde i pataqueta,la cosa ja feia dies q anava, i molt be, la culpa li fotem a la associo de veins q va ser la q va moure el cul.
    M'agradaria saber si ells dos aniran a buscar aigua alli als grifets que han posat? amb la rasca q fa, suposo q no.Jesusencs vos tocara fer cola i tot i si no a beure a casa pataqueta

    ResponElimina
  5. Efectivament, és molt sospitós que quan l'AAVV es disposa a veure el resultat dels anàlisis, quasi simultàniament, es comuniqui públicament que no es begui aigua. Raro, raro, raro.

    ResponElimina
  6. Suposo que els veïns són uns irresponsables per demanar una anàlitica (quina barra!). Bueno, lo del sr.Benpagat i el seu equip dels millors és demèncial, Quan deixarà la prepotència i sobèrbia? Crec que a les pròximes eleccions el fotran fora... o a qui es presenti... S'ho ESTAN guanyant dia a dia... Caradura caciquil at the highest level.

    ResponElimina
  7. Tota interrupció o irregularitats en el subministrament d’un servei comporta indemnitzacions per l’usuari.... A pesar del que diguin... Feu la prova del nou i sabreu quines son.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta