27 de gener del 2012

Tortosa demana als veïns de Jesús que no beguin aigua de l'aixeta

L'Ajuntament recomana als veïns de Jesús que no consumeixin aigua de l'aixeta ni per a beure ni per a cuinar ·

L'Ajuntament de Tortosa i l'EMD de Jesús han demanat aquest divendres a la població de Jesús que s'abstinguen d'utilitzar aigua de l'aixeta per a ús de boca, tant si és per a beure directament com si és per a cuinar. La mesura s'ha pres després que s'haja detectat un increment dels nivells de sorra a la xarxa d'aigua potable per damunt dels límits permesos. Pels mateixos motius, també han quedat clausurades les fonts existents al poble. L'aigua de l'aixeta pot continuar fent-se servir per rentar els aliments i per a la higiene personal. La resta de paràmetres en totes les analítiques efectuades durant les últimes dues setmanes ha complert tots els estàndards de qualitat així com la normativa sanitària. Tanmateix, d'acord amb el principi de prudència que aconsellen aquestes situacions, i tot i que només siga pels nivells de terbolesa de l'aigua, s'ha pres aquesta decisió.

Aquest episodi, que ja es va registrar fa alguns anys, ve donat per un possible despreniment en el pou que alimenta la xarxa d'aigua potable de Jesús. L'empresa mixta Aigües de Tortosa està treballant per resoldre aquesta situació. Per la seua banda, l'EMD de Jesús farà un ban a la població tot alertant de la mesura adoptada.

13 comentaris:

  1. D'això ja mos van avisar fa dos setmanes, a l'escola de Jesús després de les vacances. La setmana passada, en canvi, van comunicar que podiem tornar a beure aigua amb normalitat.

    Ara sembla que ja no...que la cosa no està clara.

    Però no només l'aigua és térbola, també la informació que ens fan arribar a la ciutadania.

    Perquè mos ho expliquen tot a miges? Perquè han tardat tres setmanes en actuar?

    I natros? Restarem per sempre dins la caverna contemplant les ombres? Així mos va...això de l'aigua i tot lo que no sabem...que encara fa més temor! Si només fos sorra...

    ResponElimina
  2. o arena...

    que també és correcte en català! ;)

    ResponElimina
  3. 8d0dd736-4980-11e1-af05-000bcdcb8a73
    Home, acurça una mica el nick i fes-te més humà, perfa. Que et sembles a un compte d'una entitat bancària, i tal com està el tema del "corralito creditici", fas por! ;-)
    D'altra banda és vergonyosa l'actuació tant de l'ACA, com de l'EMSP. Qui controla les aigües de la ciutat? Perquè, si problemes de nitrats van haver a Jesús, que ara aparegue sorra! Te pena la cosa. Per incompliment de contracte amb els usuaris. Ho descontaran de la factura???? Al preu que cobra els imposts l'ACA, com per a omplir-li la seu d'arena, o de sorra, que també està ben dit a les terres del Nord explotador.
    Fa pena el nostre país i els seus governants.
    Molt de pali i poca aixada!
    I la crisi més mal gestionada de l'univers, continua esquilant el pobre per a donar-ho als rics a mans plenes. I donant-lis arena en compte d'aigua!

    ResponElimina
  4. Mira que bé! els veïns de Jesús només a beure aigua embotellada! Un gran remei per aixecar els gastos de les famílies i ajudar a sortir a Catalunya de la crisi en que estem, encara que només siguin els 39 céntims que costa l'aigua de cinc litres de la garrafa dels supermercats Día, que si arriba a ser de marca, imagineu-vos...

    Quina idea més brillant, tú! Com és que no se'ls havia ocorregut abans? Si és que els polítics són uns linces quan volen...

    ResponElimina
  5. AQUESTA EMPRESA ( EMSP ) NO VA SER LA QUE VA ACOLLIR UN SOCI QUE APORTARIA TECNOLOGIA PUNTA ( i diners ) A CANVI DEL 49 % DE LES ACCIONS ?
    AIXÒ NO ÉS D'AHIR LA TARDA. ELS AFECTATS DIUEN QUE FA 20 DIES QUE L'AIGUA NO ÉS CLARA..
    O potser fa anys ?.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Cèsar Cervera Mulet ha dit...
    Si és veritat el que dieu, q ja fa dies al col.legi van prohibir veure aigua o q ja fa dies que és nota q l'aigua baixa terbola. L'empresa que ho gestiona no ho fa be, haurien d'haver descomptes amb la factura i l'ajuntament apretar a qui faigue falta

    ResponElimina
  8. Com diria algu que jo conec...." Si l'ACA hagues pujat el Cánon, aixó no hagués passat.."

    ResponElimina
  9. McCalan, l'ACA no ha deixat de pujar el canon!
    Per si no estaves informat.
    Digues millor: Si l'ACA no fos un cul de desastres i altres flors dels abocadors...
    ;-(

    ResponElimina
  10. El canon de l'aigua puja, cada cop més, i l'empresa no cuida gaire bé les instalacions que paguem amb el canon apujat cada dia amb m´s calers a pagar...això és donar i no rebre res a canvi, només maldecaps als pobres que depenem de l'aigua que ens ha d'abastir aquesta empresa!

    Gràcies, senyors de l'ajuntament per vendre l'EMSP, ens han fet un gran favor a tots!

    ResponElimina
  11. La cosa s'enterboleix bastant si ja fa 15 dies q no baixava adequadament

    ResponElimina
  12. Hola puedo entender que existen problemas con el agua potable y si es asi , vivo en Australia estado de QLD. area rural y aqui recolectamos agua lluvia en grandes estanques ya sea de concreto, plastico , vibra de vidrio y asi sobre vivimos la mayoria en esta parte del mundo , si alguien le interesa con gusto paso la info. y esta experiencia saludos ovosvill@gmail.com

    ResponElimina
  13. Oscar, Queensland, y en general toda Australia está acostumbrada a la sequia, sobretodo en la zona del Outback, que es desértica...no puedes comparala con Jesús, en el bajo Ebro, son zonas climatológicas demasiado diferentes...

    Pero con el asunto del cambio climático y la desertización de España enun futuro, con el aumento global de tmperturas y el aumento d sequias catastróficas todo conocimiento y ayuda es poca, gracias infinitas, Oscar. ¡En un futuro cercano nos serán más que necesarias, sobretodo con los recortes del gobierno, que un día nos recortaran hasta el aire para respirar!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta