28 de gener del 2012

Junqueras reclama la 'diversificació econòmica' de la Ribera d'Ebre

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reclamat des de Móra la Nova la "diversificació econòmica" de la Ribera d'Ebre, "ara que s'ha obert el camí de l'etapa postnuclear". Abans de reunir-se amb regidors republicans de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat, Junqueras ha declarat davant dels mitjans de comunicació la seua satisfacció per la no instal·lació del magatzem nuclear a Ascó. Segons el president d'Esquerra, "això obre el camí de l’etapa postnuclear i de la no dependència de la Ribera d’Ebre del monocultiu nuclear. Ara s’ha de començar a treballar amb la diversificació econòmica i empresarial d’aquestes comarques, utilitzant aquests darrers anys que queden fins el tancament de les centrals i d’entrada de diners provinents d’aquest sector, per assegurar la diversificació de l’economia i la possibilitat de que hi hagi una economia sostenible vinculada a les energies renovables, el turisme, l’agricultura, i altres sectors", ha afirmat.

En aquest sentit, Junqueras ha proposat la creació d’una taula comarcal per a la recuperació i la diversificació econòmica de la Ribera d'Ebre, i que aquestes comarques, que durant molt de temps han pagat un preu molt alt com a subministradors d’energia al conjunt del país, puguin acollir centres d’innovació i recerca en l’àmbit de les energies renovables. A més a més, també ha proposat que la línia ferroviària actual doni un servei sòlid en transport i logística a aquestes
comarques connectant el corredor del mediterrani amb l’Aragó, fet que serviria per impulsar la seua indústria.

Amb tot, Junqueras ha valorat amb molta preocupació la decisió del Consell de Ministres d'anul·lar el suport a les energies renovables "perquè afecta negativament sectors que poden ajudar a superar la crisi i a construir el camí de la recuperació econòmica". I tot això, segons Junqueras, "mentre el govern espanyol continua prioritzant la despesa en banderes, piscines i ambaixades". El president republicà també ha lamentat que "el Govern espanyol insulti la intel·ligència i la dignitat dels ciutadans de Catalunya quan s’atribueix el paper de garant del rigor pressupostari i de que les Administracions públiques no facin un mal ús dels seus pressupostos".

Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta