28 de gener del 2012

Salut suspèn l'atenció continuada a Xerta

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha anunciat aquest divendres els nous horaris d’atenció continuada al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Xerta. Els dissabtes i diumenges, el centre restarà obert amb la presència física del metge i la infermera, des de les 8.00 hores fins les 21.00 hores, i l’ambulància seguirà realitzant la seva tasca en horari nocturn. Segons l'ICS, el CAP de Xerta modifica el seu horari d’atenció continuada, que des de l'aplicació de les retallades només oferia durant les nits dels divendres, dissabtes i diumenges, "amb l’objectiu de guanyar en eficiència i seguir donant servei sanitari als veïns de la població i de la seua àrea d’influència". A banda de Xerta, la mesura també afecta els veïns de Benifallet, Paüls, Aldover i Alfara de Carles. De fet, segons publicava aquest mateix divendres el Diari Ebre, l'alcalde de Xerta, el socialista Moisès Fabra, ja ha convocat una assemblea veïnal per al proper dimarts, 31 de gener, en què es podrien anunciar mobilitzacions. De fet, Fabra ja va advertir al setembre -en una entrevista a Canal 21 Ebre- que Xerta es mobilitzaria si Salut no restablia els horaris nocturns del CAP i el servei d'ambulàncies. I ara els ajustos en el CAP de Xerta han anat a més.

A través d'un comunicat oficial, l'ICS ha explicat que, després de fer una anàlisi d’utilització del servei durant els darrers tres mesos, en el període hivernal, s’ha observat la baixa utilització d’aquest dispositiu des de les 21.00 hores fins les 8.00 hores, i que oscil·la entre zero i una sola visita per nit. "És per això, i per l’elevat cost que suposa cada visita (400 euros), que s’ha decidit, en base a aquest estudi de cost-eficiència, que l’atenció sanitària durant les nits de divendres, dissabtes i diumenges, serà assumida pel CUAP del Temple de Tortosa, com la resta de la setmana", afegeix la nota. Mentrestant, els dissabtes i diumenges, el centre restarà obert amb la presència física del metge i la infermera, des de les 8.00 hores fins les 21.00 hores (el mateix horari que es fa la resta de dies de la setmana). A banda, el servei d’ambulàncies seguirà realitzant la seua tasca des del CAP de Xerta, en horari de nit (de 20.00 hores a 8.00 hores) diàriament, tots el dies de la setmana.

2 comentaris:

  1. Gràcies Senyor Sancho, o ja l'han fet governador de l'Insula Barataria i li hem de dir excel·lència?

    ResponElimina
  2. Un altra retalladeta més...ja estem acostumats! Res, res, com la gent d'abans, metges a domicili, vas a buscar el metge a casa i t'apanya, o estudies medicina per correu i t'apanyes tú tot sol o per Internet amb consultoris virtuals, podeu elegir!

    Cada dia anem millor, xeics! De cap al pou, anem!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta