28 de gener del 2012

Aigües de Tortosa habilita sis sortidors d'aigua potable a l'EMD de Jesús

L'empresa mixta Aigües de Tortosa ha habilitat un punt amb sis sortidors d'aigua potable a la Pèrgola de Jesús, just al costat del canal de la Dreta. Segons ha informat l'Ajuntament de Tortosa aquest mateix dissabte, es tracta d'una mesura provisional mentre es resolen els problemes que divendres van obligar a prohibir el consum d'aigua de l'aixeta tant per a beure com per a cuinar, a causa de l'increment dels nivells de sorra a la xarxa de subministrament d'aigua del poble de Jesús. En aquest sentit, els veïns poden agafar l'aigua dels sortidors gratuïtament. Per la seua banda, l'AAVV Jesús-Catalònia ha emès aquest dissabte un comunicat en què denuncien que els problemes a l'aigua potale s'arrosseguen des de fa 15 dies, i en què lamenten la falta d'informació per part de l'EMD de Jesús, l'Ajuntament de Tortosa i l'empresa d'aigües. De fet, va ser l'entitat veïnal qui va acabar encarregant una analítica que ha detectat un nivell de terbolesa de l'aigua quatre vegades superior al que recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Tècnics de l'empresa Aigües de Tortosa han estat tot aquest dissabte treballant en l'habilitació d'aquesta connexió provisional, que s'ha fet mitjançant una estesa de tub de 1.100 metres entre Jesús i el punt més pròxim de la xarxa de Tortosa. L'Ajuntament de Tortosa, l'EMD de Jesús i Aigües de Tortosa continuen treballant per trobar una solució a aquesta situació. Divendres es va comunicar a la població de l'EMD de Jesús la prohibició del consum d'aigua de l'aixeta per al consum humà, a causa de l'increment dels nivells de sorra a la xarxa, provocat per un possible despreniment en el pou que subministra a tot el poble. Per la seua banda, l'EMD ha reforçat la comunicació als veïns mitjançant un ban, ahir divendres a la tarda, i aquest matí amb la megafonia de Protecció Civil.

+Més informació:

2 comentaris:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta