18 de juliol del 2012

Compte enrere a Tortosa per obrir les portes del segle XVI

 
TORTOSA (Baix Ebre).- Més de 500 persones apuren les últimes hores de feina abans de la inauguració de la dissetena Festa del Renaixement, que Tortosa celebra fins el proper 22 de juliol. L'Ajuntament ha volgut preparar una nova edició del Renaixement tot mantenint la intensitat i la qualitat del programa d’actes, i també recuperant com a escenaris alguns espais del nucli històric que estaven en obres, com ara la plaça de Sant Joan. A més, aquest dimecres també s’ha reobert al trànsit el carrer Montcada; però només per als vianants, ja que els vehicles no ho podran fer fins dilluns, a causa de la celebració de les activitats vinculades a la Festa del Renaixement i per facilitar el pas de les persones. A poques hores de la inauguració, prevista per aquest dijous al vespre, el regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha explicat que l’organització ja ho té gairebé tot a punt per fer retrocedir Tortosa fins a l’esplendor del segle XVI.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el regidor de Festes de Tortosa ha remarcat quins són els actes de la Festa del Renaixement que tant els tortosins com els visitants no s’haurien de perdre. D’altra banda, Tomàs ha defensat la necessitat de fer pagar un euro i mig per cada programa de mà de la Festa del Renaixement. El regidor de Festes ha afirmat que entén algunes de les crítiques que aquesta decisió ha generat a la ciutat. Però ha remarcat que l’Ajuntament havia de prendre la mesura per la falta de finançament extern de la festa. Tomàs també ha assenyalat que el programa de mà es pot adquirir a l’Ajuntament, al mercat, a les oficines de turisme, a la plaça de la Cinta, i a la pròpia Casa de Festes, ubicada a la plaça de l’Absis. A banda, ha dit que també s’ha enviat a les bústies de Tortosa un full informatiu amb el cartell de la Festa del Renaixement i els actes més importants de l’edició d’enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta