25 de novembre del 2005

Tortosa vol resoldre en bloc la reforma de les piscines i el nou pàrquing de Ferreries

L'equip de govern accelera els tràmits perquè les obres a l'estadi puguin començar el març del 2006

Tortosa ha començat el compte enrere per a la construcció del nou complex de piscines i pistes poliesportives al recinte de l'estadi municipal. El regidor Sisco Lahosa va explicar que les àrees d'Esports i Urbanisme, així com els serveis jurídics de l'Ajuntament, estan treballant a marxes forçades per tenir a punt un plec de condicions que s'aprovaria en el pròxim ple ordinari, el 12 de desembre. Fins ara, ja hi ha fins a cinc empreses interessades a construir i gestionar les dues noves piscines i la resta d'instal·lacions. A més, el plec proposarà que les empreses també es facin càrrec del nou pàrquing sota la plaça de l'Estadi.

El regidor d'Esports va avançar que els serveis jurídics de l'Ajuntament estan enllestint el plec de condicions que ha de servir per «externalitzar» la construcció i gestió del nou complex de piscines i altres instal·lacions aquàtiques i de la salut. Un complex que també reservarà un espai per a pistes poliesportives (tennis, handbol, futbol sala...), i que es construirà en bona part dels terrenys de l'estadi municipal. Sisco Lahosa va confirmar que ja són cinc les empreses interessades en la reforma i gestió del complex, que l'equip de govern voldria que fos un gran equipament de referència a les Terres de l'Ebre. «Tortosa va tenir la primera piscina coberta del territori i una de les primeres de la demarcació de Tarragona, i ara també volem ser pioners amb una oferta que vincularà l'àmbit esportiu, el social i la qualitat de vida», va manifestar Lahosa. El regidor va suggerir que l'esperit del plec de condicions serà «com més sucre, més dolç», perquè les empreses tinguin en compte que el complex ha de ser «un veritable centre de relació social, amb piscines, un gimnàs, saunes i altres activitats esportives que siguin complementàries».D'altra banda, Lahosa va confirmar que l'Ajuntament ha suggerit a algunes de les empreses la possibilitat d'aprofitar el projecte per construir també un pàrquing que afectaria part del subsòl de l'estadi i de la plaça Joaquim Bau. «D'aquesta manera, aprofitaríem la reforma de les instal·lacions esportives i la reordenació urbanística de la plaça per oferir també un servei d'aparcaments», va precisar el regidor. Lahosa va recordar les dificultats d'aparcament que té aquesta zona per l'activitat dels dos instituts de secundària, la clínica L'Aliança, l'estadi municipal i el CAP Baix Ebre, una situació que també es reprodueix cada dissabte al matí amb el mercat de Ferreries. Per tant, l'Ajuntament podria puntuar millor aquelles propostes que vulguin fer-se càrrec de la reforma de les piscines i del pàrquing subterrani. «Algunes empreses ja ens han dit que els interessa tot el projecte, i altres que podrien posar-se en contacte amb empreses especialitzades en la construcció i gestió de pàrquings, per fer-nos una oferta conjunta», va detallar. Lahosa també va matisar que una tercera opció seria partir el projecte en fases, i que l'empresa assumís primer la construcció de les piscines i després de la realització dels aparcaments. Siga com siga, la intenció de l'equip de govern és accelerar tots els tràmits per avançar l'adjudicació i que les obres puguin començar al març del 2006, amb un termini màxim d'execució d'uns setze mesos.

Impossible des del Patronat d'Esports

El regidor Sisco Lahosa va argumentar que la privatització de les piscines és necessària, també, perquè el Patronat Municipal d'Esports no podria gestionar un complex tan important. Lahosa va afegir que la concessió serà sobre un període d'explotació d'entre 30 i 35 anys, amb els beneficis a repartir entre l'empresa i l'Ajuntament. «Però els veritables beneficiats seran els ciutadans, que tindran més i millors instal·lacions», va remarcar. En aquesta línia, Lahosa va justificar l'enderrocament del velòdrom, per fer compatible l'ús de les actuals piscines mentre durin les obres de les noves piscines a l'espai que ara ocupa. Com a contrapartida, els ciclistes es veuran recompensats amb la construcció d'un circuit de BTT en uns terrenys municipals de la pedania de Vinallop. «L'altra possibilitat hauria estat construir les noves piscines en un altre lloc de la ciutat, però l'estadi ja atreu uns usuaris potencials que no podíem deixar perdre», va dir. Lahosa va afegir que la millora de la resta d'instal·lacions es finançarà amb l'operació urbanística de l'horta de Sant Vicent.

Lahosa demana que l'escola d'hostaleria tinga restaurant

El regidor d'Esports, Drets Socials i Ensenyament, Sisco Lahosa, també va valorar molt positivament que aquesta setmana hagin fructificat les gestions que ha liderat des de l'Ajuntament perquè la futura escola d'hostaleria de les Terres de l'Ebre s'instal·li a Tortosa. Lahosa va afegir que abans de la signatura del conveni amb el Departament d'Educació i la Cambra de Comerç van presentar a la Generalitat un pla d'actuacions sobre l'escola d'hostaleria, amb el compromís afegit que el pressupost del 2006 reservaria una partida per condicionar l'antic mercat de Ferreries. El regidor va recordar que l'Ajuntament va implicar-se en el projecte al febrer d'enguany, amb el pressupost del 2005 ja aprovat. Segons Lahosa, l'interventor municipal hauria pogut bloquejar qualsevol iniciativa per redactar el projecte o començar les obres, sense haver-hi partida habilitada.Sobre les característiques del projecte, que encara ha de ser redactat pels serveis municipals d'Urbanisme, Lahosa va concretar que l'antic mercat de Ferreries té uns 700 metres quadrats de planta, però que la previsió de l'Ajuntament és condicionar un altre pis i aconseguir fins a 1.000 metres quadrats de superfície útil. El regidor d'Ensenyament va afegir que també voldrien que el projecte inclogués l'obertura d'un restaurant vinculat a l'escola d'hostaleria. Per contra, Lahosa va assegurar que l'Ajuntament encara no s'ha plantejat la possible ampliació de les instal·lacions en horitzontal, una mesura que representaria l'ocupació de part de la plaça Mestre Monclús. «Tot això dependrà de la volada que agafi el projecte», va matisar. «Ara tenim 18 alumnes, i el curs que ve podríem tenir-ne uns 35, així que potser en cinc anys assolim els 300 inscrits», va calcular Lahosa. «Sobretot, ara hem de treure tot el profit possible a l'espai que tenim, i generar unes sinergies positivies tenint en compte que al costat del mercat de Ferreries estan els dos instituts de secundària», va afirmar. Lahosa també va remarcar que l'esforç econòmic que farà l'Ajuntament, de fins a un milió d'euros, «és encara més notori tenint en compte tots els fronts que Tortosa té oberts».

El Punt (25-11-05)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta