16 de desembre del 2005

Els veïns del Centre-Nucli Històric de Tortosa reclamen més agilitat en la creació de l'oficina del Pincat

El 2006 es reurbanitzaran el carrer Sant Domènec i la plaça dels Estudis

L'associació de veïns Centre-Nucli Històric va aprofitar la primera reunió de la comissió de seguiment del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat) per reclamar a l'Ajuntament més agilitat en la creació de l'oficina que ha de coordinar les obres. En la mateixa trobada, els responsables d'Urbanisme van detallar les actuacions que s'han començat durant el 2005 en el marc dels ajuts de la llei de barris, així com les obres i programes que s'iniciaran l'exercici del 2006.

El Consell de Participació Ciutadana del Pincat va celebrar dimecres a la nit la seua primera reunió des de l'atorgament a Tortosa dels ajuts de la llei de barris, amb l'objectiu d'informar veïns, comerciants i la resta d'entitats dels últims tràmits i de la situació de les primeres obres. A la trobada van assistir una vintena de persones, que van poder analitzar l'evolució del pla de recuperació del nucli històric amb el regidor d'Urbanisme, José Martín; la regidora de Participació Ciutadana, Amparo Moreno; l'arquitecte municipal, Francesc Peralta, i el coordinador dels treballs del Pincat, Sebastià Jornet. El vicepresident de l'associació de veïns Centre-Nucli Històric, Josep Baubí, va explicar ahir que una de les principals conclusions de la reunió va ser la creació d'un comitè d'avaluació i seguiment del Pincat, format per 18 membres. Més concretament, el comitè d'avaluació tindrà set membres en representació de la Generalitat, cinc de l'Ajuntament i sis de les associacions de veïns, comerciants i entitats culturals. El comitè d'avaluació del Pincat es reunirà tres vegades a l'any.
En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme va destacar la necessitat d'assumir el Pincat com un «projecte de ciutat, al marge de la brega política i les reivindicacions de cada barri». Martín va coincidir en la importància del futur comitè d'avaluació i de la mateixa oficina permanent del Pincat, que estarà emplaçada al nucli antic. A més, l'oficina també informarà empreses i particulars de les diferents línies d'ajuts a la rehabilitació i lloguer d'habitatges. El regidor va admetre que si l'oficina del Pincat no s'ha creat encara és per falta de disponibilitat pressupostària, però va recordar que la prioritat era redactar i posar en marxa les primeres actuacions, amb un pressupost global d'1,6 milions pel 2005.

> 2,4 milions per expropiar cases, recuperar carrers i fer places

El regidor d'Urbanisme, José Martín, va detallar que els 1,6 milions previstos al pressupost del Pincat el 2005 s'han destinat a les obres d'obertura del barri de Santa Clara per la part alta i les primeres expropiacions de les cases de davant de la Catedral. També a il·luminar millor alguns carrers del barri del Rastre, i a l'inici d'un programa de caràcter social, d'atenció a la dona. El 2006, el Pincat preveu invertir 2,4 milions al nucli antic, per expropiar algunes cases afectades pel parc del Rastre, l'espai del futur casal de Sant Antoni, l'edifici de les delegacions i la plaça de la Catedral. De fet, durant el 2006 han de començar les obres per urbanitzar la nova plaça de la Catedral i reconstruir les escales, però també es reurbanitzaran el carrer Costa de Capellans, el portal del Rastre i el carrer Sant Domènec. En aquest sentit, l'Ajuntament vincularà les obres del futur edifici judicial, al carrer de la Mercè, amb l'ampliació de la plaça dels Estudis, que serà per a vianants.

El Punt (16-12-05)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta