17 de desembre del 2005

La gestió pública de la brossa sortiria un 20% més barata als ajuntaments de la Terra Alta

La gestió dels residus torna a ser una font de conflicte a les Terres de l'Ebre. La rebel·lió dels ajuntaments de la Terra Alta governats per CiU va provocar ahir la reacció del president del Consorci per a la Gestió dels Residus de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat, Josep Solé Arnal (PSC), que va acusar els alcaldes convergents de fer una «maniobra política» per afavorir l'empresa del macroabocador de Tivissa. Solé va admetre que la gestió dels residus és una competència municipal. En aquest sentit, va remarcar que «no passa res» si aquests ajuntaments -Arnes, Caseres, Bot, Pinell de Brai, Vilalba dels Arcs, Prat de Comte, la Pobla de Massaluca, Corbera d'Ebre i Horta de Sant Joan- prefereixen mantenir l'empresa GBI, copropietària del macroabocador amb Gestió i Recuperació de Terrenys SL, per fer la recollida i el transport de les escombraries. «Però que no diguin que és per motius econòmics, ja que amb la gestió directa i pública que volem aplicar des del consorci la factura de la brossa els sortiria fins a un vint per cent més barata», va afegir-hi. Solé va recordar que cada ajuntament de CiU de la Terra Alta pagarà a l'empresa uns 21 euros per habitant i any, mentre que a través del consorci haurien pagat uns sis euros menys.

>Residu mínim i estalvi

Apartir de l'1 de gener, el consorci intercomarcal s'encarregarà de la recollida i el transport dels residus sòlids urbans, i també de la recollida selectiva. Els camions i contenidors que fins ara utilitzava l'empresa concessionària, GBI (antiga Tapsa), són propietat del consorci, que també n'ha assimilat el personal. La factura del consorci -que com a ens públic no pot tenir beneficis- tindrà en compte el volum de brossa generada per cada municipi, per fomentar la recollida selectiva i el reciclatge. Si fins ara pagaven uns 19 euros, els pobles de la Terra Alta pagarien uns 15 euros per habitant amb el nou sistema.

El Punt (17-12-05)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta