11 de gener del 2006

La Generalitat busca ara un ardit jurídic per tancar la granja de micos de Camarles

El govern admet que no pot evitar l'arribada de més macacos però tranquil·litza el moviment veïnal

La Generalitat encara no sap com aturar l'activitat de la granja de micos de Camarles, i adverteix que l'empresa continuarà important més macacos. Amb tot, el govern català s'ha fixat l'objectiu de seguir totes les estratagemes legals per accelerar el procés judicial, o com a mínim per no haver d'esperar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que hauria de ratificar la suspensió de la llicència d'activitat de l'empresa. Mentrestant, la plataforma veïnal Aturem el Centre de Primats dóna «plena confiança» a l'acció del govern, però reclama tenir informació continuada de la situació.

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, va reunir-se ahir a la tarda amb el portaveu Tomàs Queralt i altres membres de la plataforma veïnal Aturem el Centre de Primats. Però finalment la trobada no va servir per revelar quina serà l'estratègia del govern català, a banda de la via política i judicial, per aconseguir el tancament de les instal·lacions de Camarney SL. Salvadó va remarcar que van intercanviar informació amb el moviment social de Camarles, i va detallar que han aconseguit una aliança d'acció amb el Ministeri d'Indústria, que és qui té les competències a l'Estat a l'hora de permetre que l'empresa puga importar més micos. Amb tot, Salvadó va precisar que el govern de l'Estat es troba amb els mateixos problemes que la Generalitat, «ja que una cosa és la voluntat política i una altra, la realitat jurídica». El delegat del govern a l'Ebre va concloure que han de respectar el marc legal i no cometre prevaricació. Això vol dir que l'empresa continuarà important més macacos a la granja de Camarles, si abans no arriba l'esperada sentència del TSJC.
«Avui estem igual que fa quinze dies o fa tres mesos», va sincerar-se Salvadó, que va remarcar que la Generalitat buscarà quina és la millor «fórmula jurídica» per accelerar la ratificació de la sentència del tribunal de Tarragona. Una resolució judicial que en realitat va donar la raó a l'Ajuntament de Camarles sobre la correcta anul·lació de la llicència d'activitat de la granja, i que l'empresa hi va recórrer en contra al TSJC per guanyar temps i continuar funcionant. «El que volem és aconseguir que la sentència siga més ràpida, o trobar una estratègia jurídica que ens eviti haver d'esperar uns dos anys», va dir Salvadó.

> Salvadó: «Ens cal més temps i treball»

«Estem convençuts que acabarem trobant la fórmula jurídica que ens permetrà desembolicar aquesta qüestió, però ens cal més temps i treball», va demanar ahir el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó. Un argument que hauria convençut els representants del moviment veïnal Aturem el Centre de Primats, que en acabar la trobada amb Salvadó van fer una valoració «força positiva» de la reunió. «En principi donem plena confiança a la nova estratègia de la Generalitat, sobretot si se'ns té en compte i se'ns informa periòdicament de l'estat de la situació», va refermar el portaveu de la plataforma, Tomàs Queralt. En aquesta línia, Queralt va reiterar que el poble de Camarles està patint «la injustícia de la justícia», i que per això la Generalitat hauria de saber aprofitar també els ardits legals que ha fet servir l'empresa per continuar l'activitat de la granja de micos. «La nostra estratègia seria més ràpida i directa, però entenem que el govern vulga verificar si alguns punts serien correctes», va concloure. Un altre portaveu, Ramon Martí, va recordar que el problema de la granja de Camarles afecta tot Catalunya, «si volem ser un país respectuós amb els animals».

El Punt (11-01-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta