9 de març del 2006

Tortosa promou unes jornades gastronòmiques de l’abadejo

La regidora de Turisme, Dolors López, va presentar ahir les jornades gastronòmiques L’abadejo, del mercat al plat, que l’Ajuntament ha programat amb l’Associació de Venedors del Mercat i l’agrupació de restauradors Plat i Got. Dolors López va recordar que l’abadejo és un dels productes més tradicionals de Tortosa, ja que la ciutat era una de les principals portes d’entrada del bacallà salat a la península.
La regidora va explicar que l’objectiu de les jornades és potenciar un producte molt lligat a la cultura culinària de Tortosa i també un dels productes estel·lars del mercat central, així com promocionar els restaurants de la ciutat. Les jornades començaran el proper 16 de març amb una mostra d’elaboració de plats amb abadejo en una cuina que s’habilitarà al centre del mercat, i que serà a càrrec del cuiner Joan Forcadell. La mostra i la posterior degustació dels plats fets amb abadejo es repetirà els dijous 23 i 30 de març, però, a més, els restaurants de l’associació Plat i Got també oferiran plats amb abadejo durant els tres caps de setmana següents, fins al 2 d’abril.

El Punt (09-03-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta