26 d’abril del 2006

L’arribada dels ducs de Palma a Tortosa farà tancar l’estadi municipal (inclou vídeo)

L’Ajuntament accelera els preparatius

La Casa Reial ha sol·licitat la utilització de l’estadi municipal perquè puga aterrar l’helicòpter que portarà Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin fins a Tortosa. L’arribada dels ducs de Palma, que divendres inauguraran la fira Expoebre, obligarà a tancar les instal·lacions esportives durant tot el matí, per motius de seguretat.

El regidor d’Esports, Sisco Lahosa, va confirmar ahir la voluntat de la Casa Reial d’utilitzar l’estadi municipal com a punt d’arribada de l’helicòpter dels ducs de Palma, que divendres al matí han d’i naugurar la fira Expoebre de Tortosa. Segons Lahosa, inicialment l’helicòpter havia d’aterrar al camp de gespa artificial, però l’Ajuntament va desaconsellar-ho perquè l’herba s’hauria pogut incendiar, per la seua composició sintètica. Per tant, si l’helicòpter aterra a l’estadi municipal, ho faria al camp de terra, si bé Lahosa va precisar que la Casa Reial i l’Ajuntament encara estan negociant, per tant, no hi ha cap decisió definitiva. «Si finalment aterren a l’estadi, haurem de tancar les instal·lacions esportives durant el matí», va lamentar Lahosa, que va afegir que el patronat d’esports ja ha informat de la situació als dos instituts de secundària que utilitzen l’estadi municipal divendres al matí. «Però l’Ajuntament és el titular de les instal·lacions, i si no hi ha altre remei haurem de cedir l’estadi a la Casa Reial», va resignar-se Lahosa.
El regidor d’Esports va detallar que la Casa Reial hauria descartat un aterratge a l’heliport de l’hospital de Tortosa «per qüestions de seguretat». Lahosa no va voler posar en dubte els criteris dels serveis de seguretat, però va advertir que el camp de terra hauria de quedar en condicions per a la pràctica esportiva, quan marxin els ducs de Palma. El regidor també va afirmar que el patronat d’esports no té partida consignada per compactar la terra del camp, mesura necessària per facilitar l’aterratge de l’helicòpter.

> Reaccions polítiques i socials

«No sóc gaire monàrquic, però tampoc m’agrada exagerar les situacions», va dir ahir el regidor Sisco Lahosa, que també és portaveu del grup municipal d’ICV. Lahosa va relativitzar l’impacte de l’arribada de Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin sobre les instal·lacions esportives, i va sentenciar que la visita dels ducs de Palma «només serà un accident en la llarga història de Tortosa». L’ecosocialista també va refermar la voluntat dels dos regidors d’ICV de no assistir als actes presidits pels ducs de Palma. Per la seua banda, qui també ha excusat ja la seua absència ha estat el portaveu de CiU, Ferran Bel, que va enviar un fax a l’Ajuntament per anunciar que divendres serà fora de la ciutat per les seues obligacions professionals, concretament a Itàlia. Bel, que no critica que l’Ajuntament haja convidat els ducs de Palma per inaugurar Expoebre, sí que ha lamentat que el govern municipal haja netejat, repintat o condicionat els escenaris de la visita oficial de Cristina de Borbó i el seu marit. De fet, Tortosa ha accelerat els últims dies els preparatius per rebre els ducs de Palma, amb la pintura de les primeres plantes de l’ajuntament, el condicionament de la zona enjardinada de la plaça d’Espanya o la millora general del parc municipal i del passeig de la Ribera, llocs on des de fa dies s’estan muntant els pavellons i els estands dels expositors d’Expoebre.
Al marge de les reaccions polítiques, diferents entitats han convocat per demà al vespre una casserolada de protesta a la plaça d’Espanya. Les entitats convocants són l’Assemblea d’Estudiants de Tortosa, el Casal Popular Panxampla, i l’organització independentista Maulets, que integren l’anomenat Comitè Popular de Benvinguda.

El Punt (26-04-06)

Si voleu veure el vídeo dels preparatius, cliqueu aquí mateix o damunt del símbol de "Play" (triangle) que hi ha damunt del següent requadre:

1 comentari:

  1. Això ja és la "quincalleria" al poder!
    Lo dolent del cas és que venen, i venen a les nostres terres persones en molt més bagatge personal, científic, humà, que ni tans sols els hi diuen "Tu que fas fill de puta!".
    "Enfin", un cop més haurem de correr l'estúpid vel del "deixau correr" ja que ens governen "artistes de la comèdia"!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta