17 d’abril del 2006

Les quatre carreteres d’accés principal al nucli urbà de Gandesa, en obres

L’Ajuntament treu a concurs la segona fase de reforma de l’avinguda Catalunya


Els principals accessos viaris al nucli urbà de Gandesa estan en obres o ho estaran en els pròxims dies. Al nou retard acumulat en les obres de la variant de la carretera N-420 al tram del Coll del Moro, cal afegir-hi la reforma de l’avinguda Catalunya, la millora del ferm de la carretera de Bot i l’inici dels treballs a la carretera de Vilalba dels Arcs. L’alcalde de Gandesa, Miquel Aubà, va lamentar el nou retard en les obres del Coll del Moro, si bé va assenyalar que la variant estarà enllestida en pocs dies. D’altra banda, la setmana que ve també es completarà la nova pavimentació del primer tram en obres de l’avinguda Catalunya.

Gandesa va haver d’esperar més de deu anys perquè comencessin les obres de la variant de la carretera N-420 al Coll del Moro. En aquest sentit, el projecte de la variant, que tindrà una longitud de 2,8 quilòmetres, va ser adjudicat fa més d’un any amb un pressupost de quatre milions d’euros. Però les obres no només acumulen un retard històric, ja que l’última previsió era que la variant del Coll del Moro estigués acabada al final de febrer. L’alcalde de Gandesa, l’independent Miquel Aubà, va explicar que només les últimes pluges justifiquen el nou retard de dos mesos en el projecte que impulsa el Ministeri de Foment. De fet, la construcció del nou vial havia estat llargament reivindicada a la Terra Alta, ja que el Coll del Moro és un veritable punt negre, amb molt de trànsit, escarpat i amb revolts pronunciats i perillosos. «Ara ja podrem circular d’una manera digna per aquest tram de carretera estatal, que era pitjor que una comarcal», va sentenciar l’alcalde. Aubà va calcular que les obres del Coll del Moro podrien estar enllestides en pocs dies, després de les vacances de Setmana Santa.
D’altra banda, Aubà també va referir-se a la lentitud amb què el govern de l’Estat està contestant les al·legacions al projecte de l’altra variant, el vial que servirà per evitar que l’N-420 continuï travessant el nucli urbà. «El traçat encara està al Ministeri de Medi Ambient, però el pressupost de l’Estat inclou una partida per redactar el projecte aquest any», va recordar l’alcalde.

> Una cruïlla de comunicacions

L’alcalde de Gandesa va confirmar que ja han tret a concurs la segona fase de les obres de l’avinguda Catalunya, un dels trams urbans de l’actual N-420. Miquel Aubà va explicar que aquesta setmana entrarà en una etapa decisiva la primera fase, amb la pavimentació del primer tram. Aubà també va detallar que recentment ha mantingut una reunió amb el responsable ebrenc de Carreteres, Lluís Lacruz, que s’hauria compromès a avançar la redacció de l’estudi previ de la variant de la C-43, que uneix Gandesa amb Tortosa a través de l’eix de l’Ebre (C-12). L’objectiu és guanyar temps, ja que la Generalitat esperava que l’Estat executés primer la variant de l’N-420. D’altra banda, la Diputació de Tarragona ha enllestit els últims dies els treballs d’arranjament, reforç del ferm i senyalització horitzontal a la carretera TV-3531, entre Gandesa i Bot. A més, en els pròxims dies també s’acostaran a Gandesa els treballs a la carretera TV-7231, que ja s’estan executant entre la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs.

El Punt (17-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta