30 d’abril del 2006

Precarietat i avaries constants a la línia de tren Barcelona-Tortosa

Una avaria en l’estesa elèctrica en una catenària de Renfe, entre Salou i Cambrils, va deixar fora de servei ahir al matí un total de 12 trens, durant més de tres hores. L'incidient va provocar que més de 200 persones s'acumulessin a l’estació de Tarragona. L’avaria va detectar-se cap a les deu del matí, i la circulació de les línies no va restablir-se fins poc abans de les dues del migdia, un cop reparats els desperfectes. L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) desconeixia ahir quines eren les causes de l’incident, i va obrir un procés d’investigació. Però el més curiós és que, dijous, una altra averia en una catenària (van caure 500 metres de línia en el tram entre Tortosa i l'Aldea), també va provocar que els trens no poguessin ni entrar ni sortir de l'estació tortosina. L'avaria va afectar la circulació de 14 trens, i la situació va provocar petits retards.
Els que som usuaris habituals de Renfe coneixem la precarietat i les avaries constants de la línia Barcelona-Tortosa. Per què cap dels nostres polítics i governants no fa res per millorar la situació del transport de viatgers per ferrocarril a les nostres terres? A Ascó, van dir-me divendres, ja s'han quedat sense cap d'estació. De veritat confia ICV que algú ens farà una línia de tren entre Tortosa i Móra la Nova, amb diferents ramals a les capitals de comarca, al port de la Ràpita i al polígon de Camposines?
Mentrestant, i com ens recordava recentment el nostre company Josep Baubí en un article, l'estació de Tortosa va crèixer un 10,66% durant el 2005, convertint-se en l'estació que més creix en número de passatgers a la demarcació de Tarragona. Segons Adif, l'estació tortosina va superar els 422.000 clients (el terme "clients" és de Renfe, nosaltres hauríem dit "viatgers", "passatgers" o simplement "persones"). Cada mes del 2005, per l'estació de Tortosa van passar unes 35.000 persones, que és més o menys la seua població censada, segons l'últim padró municipal. Imagineu-vos que, cada mes, tots els tortosins anessin a comprar a la vostra botiga, anessin a dinar al vostre restaurant o compressin un producte de la vostra empresa... Veritat que els tractaríeu millor, ni que fos per no perdre la clientel·la?

Notícies relacionades:
-Una avaria en una catenària de Renfe inutilitza durant més de tres hores la línia Barcelona-Tortosa
-Problemes de la catenària a l’Ebre
-ICV proposa una xarxa ferroviària de rodalies que connecte les quatre comarques de l’Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta