20 d’abril del 2006

Tortosa expropiarà els terrenys de Renfe però pacta el preu de l’operació

El conveni inclou la cessió del pont del ferrocarril i l’edifici de viatgers de l’estació de Campredó

L’Ajuntament de Tortosa té previst expropiar els terrenys de Renfe al centre de la ciutat, però negociarà el preu de l’operació amb l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif). De moment, l’esborrany del conveni ja estableix que Renfe assumirà el cost de l’adaptació de l’estació de Tortosa, però que l’Ajuntament pagarà uns 3 milions d’euros quan haja revenut els terrenys o haja realitzat la futura promoció immobiliària. A més, també falta per definir el preu d’uns terrenys que estan encastats en una de les millors zones de la ciutat. El conveni inclourà la cessió del pont del tren i l’edifici de viatgers de l’estació de Campredó.


El regidor d’Urbanisme, José Martín, va confirmar ahir que l’Ajuntament està «molt a prop» de tancar amb Renfe l’alliberament dels terrenys que la companyia ferroviària ocupa actualment al centre de la ciutat. L’Ajuntament està ara a l’expectativa de rebre l’esborrany del conveni amb Adif, després de l’última visita que el director general de Patrimoni de Renfe, Javier Fernández, va fer a Tortosa el 4 d’abril. Amb un símil ferroviari, Martín va concretar que el conveni està «encarrilat», ja que Adif ja hauria assumit el cost de les obres per adaptar l’estació de Tortosa i garantir el manteniment dels serveis ferroviaris, amb la condició que l’Ajuntament abonarà els 3 milions d’euros després d’haver propiciat l’aprofitament urbanístic i immobiliari dels terrenys. En aquest sentit, el regidor va precisar que les parts encara han d’acordar el preu de compra dels terrenys, una quantitat que podria ser milionària, però que el consistori també abonarà a Renfe en la fase final de l’operació. Així, en el moment de signar el conveni amb Adif, l’Ajuntament només haurà de pagar uns 96.000 euros per una altra expropiació que Tortosa va fer a Renfe el 1997, i que el consistori encara tenia pendent. «Ara l’Ajuntament també actuarà pel sistema d’expropiació, però pactarem el preu de l’operació amb Renfe», va dir el regidor d’Urbanisme. A més, la companyia ferroviària també cedirà a Tortosa l’ús de l’antic pont del ferrocarril, que es convertirà en una passarel·la per a vianants, i l’edifici de viatgers de l’estació de Campredó, on s’instal·larà algun equipament per a la pedania.
La nova planificació urbanística i comercial de Tortosa ja preveu l’aprofitament dels terrenys de Renfe, i estableix que el sector té una superfície de 56.196 metres quadrats. Amb tot, «l’aprofitament lucratiu» seria de 22.295 metres quadrats, amb uns 6.000 metres quadrats de zona comercial i un màxim de 150 habitatges.

> El pàrquing i el mercat del peix

L’empresa Infraestructures Comercials Tortosa SL, la mateixa que va presentar l’única oferta per fer-se càrrec de la recuperació i explotació comercial de l’antic mercat del peix, ja ha fet saber a l’Ajuntament el seu interès per assumir també la construcció del pàrquing subterrani del centre de la ciutat. Un dels empresaris i comerciants associats, Joan Caballol, va afirmar ahir que fa dos mesos que van fer arribar a l’Ajuntament la documentació tècnica del projecte, que podria costar uns 9 milions d’euros. El regidor d’Urbanisme, José Martín, va admetre els contactes amb els comerciants locals, però va negar que hi haja cap retard a l’hora de convocar el necessari concurs públic. Martín va aclarir que els empresaris han contractat l’enginyeria Blau Tàrraco per fer un estudi de viabilitat tècnica, i que l’Ajuntament està esperant a rebre la documentació que falta.

El Punt (20-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta