19 d’abril del 2006

Tortosa tindrà un portal digital que preveu aportacions dels ciutadans

L’Ajuntament ja ha reservat un domini per tirar endavant el projecte

La regidora de Participació Ciutadana i Societat de la Informació, Amparo Moreno, va donar ahir els primers detalls del portal de ciutat que Tortosa penjarà a Internet en els pròxims mesos, a l’adreça www.soctortosa.net. L’objectiu d’aquesta nova eina informàtica serà gestionar d’una manera integral el coneixement del passat i el present del municipi, amb la utilització per part dels ciutadans del sistema d’informació geogràfica (SIG) i de les noves tecnologies de la comunicació.

El projecte del portal digital de Tortosa té el suport de la Fundació Ciutat de Viladecans, l’Ajuntament de Rubí, la Fundació I2cat (vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya i al Dursi) i el Laboratori de Comunicació Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una subvenció de l’Administració Oberta de Catalunya. Moreno va explicar que el SIG és una eina que l’Ajuntament té des de fa temps, i que ara els serveis informàtics del consistori ja estan estudiant la millor manera d’incorporar les incidències i problemes detectats als diferents barris, en el marc de les passejades de treball organitzades amb la col·laboració de les associacions de veïns del municipi.
La regidora va concretar que l’objectiu és generar un prototipus de portal digital que altres municipis puguin adaptar després, per creuar tota la informació en xarxa. «Volem construir una sèrie d’eines informàtiques per interrelacionar diferents dades sobre la ciutat amb el SIG, perquè al portal hi hagi diferents capes amb diferents tipus d’informació», va detallar Moreno. Les diferents capes poden ser la distribució de població, els centres sanitaris o els equipaments. Segons la regidora, les dades podrien cartografiar-se i vincular-se amb les aportacions que puguin fer les entitats culturals, les associacions de veïns o els particulars, amb tot tipus de materials, com ara textos, fotografies i audiovisuals. L’Ajuntament també hi penjarà la documentació elaborada a partir del taller de records i propostes sobre el nucli històric. Amb tot, també han previst la creació de «tallers de formació digital», perquè els ciutadans aprenguin a utilitzar les eines informàtiques amb què podran participar en la creació dels continguts per al portal.

> Jornades tècniques sobre l’ús dels SIG als municipis

La regidora va avançar que el portal digital de Tortosa té un pressupost inicial de 100.000 euros, i que la previsió és presentar el projecte al maig. Moreno va reiterar que el portal permetrà als ciutadans accedir a les diferents informacions sobre el municipi, però també afegir la seua visió personal. Amb tot, abans de posar en marxa el nou portal, que serà independent del web municipal, l’Ajuntament ha organitzat unes jornades tècniques sobre la utilització dels SIG, que es farà a la sala d’actes del campus de la URV de Tortosa el 26 d’abril. En la jornada participaran destacats experts en els SIG, que analitzaran els diferents usos dels SIG en la gestió del coneixement i la planificació urbanística i dels serveis municipals, així com en la participació ciutadana.

El Punt (19-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta