4 de maig del 2006

ERC vol forçar que el ple de Tortosa es comprometi a conservar el velòdrom

Els republicans prometen un pla de carrils bici i revalorar l’equipament com a atractiu cicloturístic

ERC va aconseguir ahir un important cop d’efecte en el debat polític i ciutadà que s’ha instal·lat a Tortosa sobre la necessitat d’enderrocar el velòdrom. El portaveu del grup municipal d’ERC, Lluís Martín, va anunciar que han presentat una moció al ple ordinari de dilluns que ve perquè l’Ajuntament es comprometi a desistir de l’enderrocament del velòdrom i potenciar la pràctica del ciclisme. De fet, el nou alcaldable d’ERC, Ricard Forés, va avançar que una de les seues propostes electorals serà la realització de carrils bici per fomentar la cultura de la bicicleta i la mobilitat sostenible, així com l’ús del velòdrom com a atractiu turístic.

«Un dels dèficits que Tortosa ha de solucionar és la falta de model esportiu», va sentenciar ahir el portaveu del grup municipal d’ERC, Lluís Martín. En aquesta línia, Martín va remarcar que els últims set anys de governs de Joan Sabaté (PSC) no han servit per redreçar la situació, tot i les seues promeses electorals. «En canvi, la situació s’ha agreujat amb l’abandonament de les piscines, la pista d’atletisme i les demandes juvenils per tenir una pista de skate», va valorar. Però el portaveu d’ERC va afirmar que ara el que ha provocat «més irritació» entre els ciutadans ha estat la sentència de mort que pesa sobre el velòdrom municipal, «sobretot ara que comença a albirar-se la revifalla del ciclisme a Tortosa, des de la base».
Segons Martín, el govern de Tortosa hauria de replantejar-se el projecte per construir les noves piscines, que actualment implica el «sacrifici» del velòdrom i la construcció d’un altre equipament de caràcter ciclista en uns terrenys de la pedania de Vinallop. Amb l’objectiu de forçar la rectificació, Martín va precisar que han entrat una moció perquè siga debatuda en el ple ordinari de dilluns que ve. «Volem que tots els grups es comprometin a desistir de l’enderrocament del velòdrom i a potenciar la pràctica del ciclisme a Tortosa», va explicar Martín. El portaveu va afegir que la proposta d’ERC també buscarà el consens de tots els sectors implicats perquè, «en el cas que fos necessària la demolició», es construís un altre velòdrom abans de l’enderrocament.
Per la seua banda, l’alcaldable d’ERC a les pròximes eleccions, Ricard Forés, va lamentar que Tortosa encara no haja resolt els desplaçaments en bicicleta per la ciutat, i va advertir que anar en bici és «un esport de risc en algunes hores del dia». En aquest sentit, Forés va anunciar que una de les seues propostes electorals serà la realització de carrils bici per «fomentar la cultura de la bicicleta». A més, també va defensar la possible revaloració del velòdrom com a atractiu turístic. Segons Forés, el velòdrom serviria perquè Tortosa aprofités un nou filó turístic, ja que els cicloturistes reclamen bon clima i també equipaments. El candidat d’ERC va concretar que, a més de la via verda del Baix Ebre i els camins rurals, Tortosa també podria habilitar una sèrie de carrils bici. Per Forés, els prioritaris serien els que connectarien el barri de Ferreries amb Jesús; el raval de la Llet amb el centre de Tortosa; i el barri de Remolins amb Bítem, a través d’un carril que podria perllongar-se fins a Tivenys. Finalment, Forés va reclamar que el projecte del tercer pont viari incloga un carril bici.

> Lahosa critica ERC i descarta la proposta de Franquet (IPE)

El regidor d’Esports, Sisco Lahosa (ICV), va lamentar que el debat sobre la reforma integral de les instal·lacions esportives s’haja focalitzat en la polèmica pel futur del velòdrom. «És una qüestió de política esportiva, que ERC no va criticar quan encara estava en el govern municipal», va argumentar. Segons Lahosa, «ERC tampoc va dir res quan el velòdrom anava a terra per fer-hi un centre comercial». El regidor va dir que la pràctica del ciclisme ja no passa pels velòdroms, sinó per les vies verdes, els circuits i el ciclisme en ruta. Lahosa va recordar que l’Ajuntament cedirà els terrenys perquè la secretaria general de l’Esport i la Federació Catalana de Ciclisme puguin finançar la construcció d’un altre equipament. A més, va descartar la proposta de l’independent Josep Maria Franquet, que ha dissenyat la construcció de les noves piscines a l’actual camp de terra, per conservar el velòdrom. Lahosa va concloure que el plec de condicions de les noves piscines podria aprovar-se durant un ple extraordinari.

El Punt (04-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta