30 d’agost del 2006

El Col·legi de Periodistes de les Terres de l'Ebre no accepta que cap partit vulgui vetar un professional de la informació

La junta de la demarcació de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya vol manifestar el seu malestar per les pressions que la setmana passada va rebre un dels nostres companys, per part d'un partit polític, durant l'exercici lliure de la professió. El caràcter polèmic del debat sobre la utilizació dels bous en les festes tradicionals de les Terres de l'Ebre no pot servir d'excusa perquè cap partit pretengui vetar un professional de la informació de les altres rodes de premsa que pugui convocar en el futur, només perquè el partit no està plenament satisfet amb l'enfocament que el periodista va fer sobre aquest tema concret. De moment no farem més valoracions dels fets, que en qualsevol cas són absolutament intolerables en democràcia.
En l'horitzó de les eleccions autonòmiques i els comicis municipals, cal que periodistes i polítics fem un esforç per recordar que en el nostre servei als ciutadans hem de garantir la pluralitat, i que el paper del periodisme és fer arribar a l'opinió pública les direrents posicions i punts de vista, que són garantia d'un correcte funcionament de la democràcia. Des de la junta ebrenca del Col·legi de Periodistes volem actuar d'ofici i deixar clar a tots els partits polítics que no acceptarem aquest tipus d'ingerències en la feina dels professionals de la informació, i que serem especialment bel·ligerants a l'hora de defensar els drets de tots els periodistes, siguin col·legiats o no, quan algun partit polític, alguna institució o entitat pública o privada, o alguna administració pública posi entrebancs a l'exercici lliure de la professió. En aquest sentit, animem els professionals de la comunicació de les Terres de l'Ebre a fer-nos sabedors de qualsevol pressió o coacció que puguin rebre.
D'altra banda, en el marc d'un estat de dret, les fonts han de saber que si consideren que el seu punt de vista ha estat reproduït o tractat incorrectament, també tenen dret a demanar la seua rèplica o una rectificació, dins d'aquest debat públic. El Col·legi de Periodistes té la voluntat de fomentar el debat públic i plural entre els professionals de la informació, els partits polítics, i la resta dels ciutadans.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 29 d'agost del 2006.

12 comentaris:

  1. ERC està acostumada a la coacció dels funcionaris i ara també de la premsa, quina vergonya!!!

    ResponElimina
  2. UUUFFFF!!! La Marta...

    ResponElimina
  3. Comenceu a coneixer als cacics d'ERC.Són pocs per això però fan massa soroll

    ResponElimina
  4. si algun em pot de que va la historia seria genial

    ResponElimina
  5. Això és el que passa quan gent mediocre arriba el poder. És una vergonya que per culpa de quatre impresentables -perquè aquestes actituds evidentment són inadmissibles, en democràcia- la feina de la bona gent d'ERC del territori se'n vagi en orris. Comença a ser hora, pel bon funcionament del partit, que aquesta gent que han confós ERC amb el seu ranxo particular se'ls hi comenci a parar els peus des de l'únic lloc que es pot fer: des d'ERC.
    Que la bona gent d'ERC, que la hi ha, faci la seua feina.

    ResponElimina
  6. Comparteixo la opinió del militant d'ERC jo que també ho sóc. Ja n'hi ha prou.

    ResponElimina
  7. Els dirigents d’ERC a les Terres de l’Ebre no poden amenaçar a un periodista, això és un comportament imperdonable.
    No és d’estranyar que solament rebessin un suport del 63% del seu Consell Nacional a la seva llista per Tarragona a les proximes eleccions catalanes?

    ResponElimina
  8. Qui assegura que ha estat la Marta, qui va fer la coacció a un periodista? I fins i tot pregunto: ha estat un polític, qui ha coaccionat contra un periodista? Pel que m'han explicat, no ha estat així, com ha anat la cosa.

    ResponElimina
  9. Potser els periodistes menteixen? Per favor, la direcció d’ERC hauria de demanar perdo i reflexionar sobre les bones maneres polítiques.

    ResponElimina
  10. No volia dir que els periodistes menteixen, volia dir que un periodista havia dit que la coacció d'erc no venia de la direcció d'erc, ni de la marta d'erc, encara que sí que deia que hi havia coacció. Però si no va ser la marta, per què només parleu d'ella?

    ResponElimina
  11. No volia dir que els periodistes menteixen, volia dir que un periodista havia dit que la coacció d'erc no venia de la direcció d'erc, ni de la marta d'erc, encara que sí que deia que hi havia coacció. Però si no va ser la marta, per què només parleu d'ella?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta