29 d’agost del 2006

Tortosa reobre la sala Fèmina per fer-hi una exposició sobre el Tibet

La família Sorolla ha rebut ofertes però manté la incògnita sobre l'edifici

L'última vegada que l'edifici de l'antic cinema Fèmina havia obert les portes al públic va ser el 31 de desembre del 2001, amb motiu d'una revetlla de Cap d'Any. Una exposició sobre el Tibet, en el marc de les activitats prèvies del festival Ebre, terra de vent, va tornar a obrir ahir al vespre el vestíbul d'una de les últimes sales de cinema comercial de Tortosa. Fa un any, la família Sorolla va adquirir l'edifici i ja ha rebut diferents ofertes comercials, però el Fèmina encara no té un futur clar.

L'edifici del cinema Fèmina va ser projectat per l'arquitecte José María Franquet Martínez entre els anys 1942 i 1944, per encàrrec de Joaquín Fabra. A finals dels anys cinquanta, Tortosa tenia cinc sales de cinema comercial: Teatre Goya, Frontón, Niza, Coliseum i Fèmina. A més, també passaven pel·lícules al Patronat i al Centre del Comerç. El Fèmina va ser l'últim cinema de la zona del centre que va tancar, l'any 1999, amb una agonia compartida pel Montepío, al barri de Ferreries. En part per nostàlgia però també per impedir que algú hi instal·les un bar musical, la família Sorolla va adquirir l'edifici fa un any, per una quantitat que no va transcendir i sense un objectiu comercial clar. «Hem tingut ofertes de botigues que volien instal·lar-s'hi, però encara estem mirant què podem fer», va explicar ahir un dels propietaris del Fèmina, Jordi Sorolla. «Però és un edifici únic i amb moltes possibilitats pel futur, en què poden sortir molts metres útils si es fan les reformes necessàries», va dir.

> Ambient tibetà al vestíbul d'un cinema mític

El vestíbul de l'antic cinema Fèmina és des d'ahir l'escenari de l'exposició Tibet, que l'organització del festival Ebre, terra de vent ha decidit instal·lar-hi després que els fallés una altra sala cèntrica, a última hora. L'exposició, que restarà oberta fins al 9 de setembre, constarà de dues parts: una dedicada a la història i la cultura del Tibet, i l'altra de caràcter religiós, sobre el budisme. Així, hi haurà una selecció d'imatges sobre el país i la seua cultura. De fet, també hi haurà alguns instruments de vent originals del Tibet, com les dungchen (grans trompes).

El Punt (29-Agost-2006)

5 comentaris:

  1. Algú sap quan finalitza l'exposició?

    ResponElimina
  2. Com diu la notícia, l'exposició es pot veure fins el 9 de setembre.

    ResponElimina
  3. HO SENTO!!!no ho havia vist, uppss!!

    Agur.

    PD: no m'has dit res de la foto, si la volies o no.

    ResponElimina
  4. Ei, Pingu!
    Sí que vull la foto...
    No vaig rebre el teu missatge. Suposo que coses del correu electrònic, que de vegades també falla. No sé si les tens, però les meues adreces són
    gustaumoreno@periodistes.org
    gmoreno@elpunt.com

    Gràcies!

    ResponElimina
  5. Vaig enviar-te un correu preguntat si t'interessava la fotografia i si la volies, com veig que si, te l'enviaré a gustaumoreno@periodistes.org.

    Agur.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta