17 persones expropiades presenten un recurs contenciós administratiu per evitar el desallotjament
Un grup de 17 veïns afectats per l'enderrocament de les cases de davant de la catedral ha presentat aquesta setmana un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Tortosa, amb l'objectiu d'aturar el procés expropiatori i evitar l'ocupació prèvia dels seus pisos i locals. Els veïns reiteren que no volen que tombin les cases i que volen continuar vivint al mateix lloc, però a més consideren insuficient el nou preu d'expropiació que ha fixat l'Ajuntament. La justícia decidirà ara si admet a tràmit el recurs interposat pel gabinet jurídic Castell i Martínez, i també si declara la nul·litat del procés i la paralització de l'expedient.
El gabinet senienc Castell i Martínez ha interposat aquesta setmana un recurs al jutjat del contenciós administratiu de Tarragona, amb l'objectiu d'aconseguir la nul·litat del procés i, com a mesura preventiva, la paralització de l'expedient d'expropiació forçosa i urgent. L'advocada Isabel Castell va explicar ahir que una vegada enllestit el tràmit dels fulls d'apreuament, que és el moment actual, l'Ajuntament podria forçar els veïns a desallotjar els seus pisos i comerços. Castell va detallar que un grup de 17 persones afectades ja han rebutjat l'últim preu fixat pel consistori, i que han presentat un peritatge tècnic que determina un valor «molt superior» dels seus habitatges i locals. «Els veïns estaven indignats i no han acceptat l'increment del preu d'expropiació que havia establert l'Ajuntament, així que han proposat uns preus que s'ajusten més a la realitat del mercat, com preveu la llei», va afegir-hi.
En un primer moment, l'Ajuntament havia determinat una taxació conjunta de 720.000 euros per a tots els veïns expropiats, però al juliol va incrementar la quantitat fins als 1,1 milions d'euros. Per exemple, el consistori havia fixat una indemnització d'uns 45.000 euros per als propietaris d'un pis de 150 metres quadrats, amb vista a l'Ebre i totalment reformat. A la nova valoració tècnica, que els veïns també han tramès ja a l'Ajuntament, el mateix pis costa uns 300.000 euros, un preu que els propietaris consideren «més just i proper al preu de mercat». Si el jutge no atura el procés, l'Ajuntament podrà ocupar i enderrocar les cases mentre el jurat d'expropiacions estiga discutint els preus definitius.
> La majoria no vol haver de marxar
Segons l'advocada dels veïns afectats per l'enderrocament de les cases de la catedral, Isa Castell, cada persona es troba en una situació diferent. «Alguns veïns són propietaris, però també hi ha arrendataris de pisos i comerços», va detallar. «La majoria demana que les cases no siguin enderrocades, perquè hi voldrien viure durant molts anys més, però també hi ha d'altres que si no hi ha més remei prefereixen rebre una indemnització justa», va remarcar Castell. El principal argument legal dels expropiats és que l'Ajuntament hauria fonamentat incorrectament el caràcter urgent i l'interès social i públic de l'enderrocament de les cases de davant de la catedral. A través del pla integral del nucli antic (Pincat), l'Ajuntament estableix que és necessari tombar les cases per reconstruir les escales de la catedral i construir-hi una gran plaça. A més, l'enderrocament també té implicacions patrimonials, ja que les cases formen part del conjunt històric i artístic del nucli antic de Tortosa.
El Punt (16-Setembre-2006)
16 de setembre del 2006
Els veïns de les cases de la catedral porten l'Ajuntament de Tortosa al jutjat
4 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
les cases de la catedral tombades i el mercat del peix també són la vergonya de Tortosa
ResponEliminaA Tortosa s'han tombat miserablement molts edificis que, com a minim, tenien la mateixa importancia que les famoses cases i mai dingu va dir res.
ResponEliminaRecordem a la mateixa zona l'enderrocament de la popular "costa de les putes" i el nefast resultat de la pretesa "reabilitació" posterior. Pot ser allò era més necessari perque, aixi, els tortosins no es condemnarien al foc etern?
Que ho paguin bé i enderroquin tot el niu de porqueria que suposa una Tortosa "cutre" inhabitable i impossible de rehabilitar. Fora Santa Clara, el Garrofer, Sant Jaume, costa del Castell, etc. i tambe, el mercat del peix i totes les barraques susceptibles d'acollir la "xusma" que rebutjen a altres llocs com Barcelona que no ha tingut manies en fer desapareixer tota la "brossa" urbana.
Jo trobo bé que enderroquin la façana fluvial i facin una escalinata i una plaça dignes de la catedral. Però no només s'ha d'indemnitzar justament als propietaris dels inmobles (preu real de mercat), si no que a més a més, tant als propietaris com als arrendataris, sel's hauria de donar una indemnització "extra" per "danys i perjudicis" (o com li volgueu dir)
ResponEliminaHola,
ResponEliminaJo estic en contra de l'enderroc.
NO AL ENDERROCAMENT, SI A LA HISTORIA!
Alcade de hitoriador no tens res, perdona ke teu digue...