8 de novembre del 2006

El nou mercat del peix tindrà aparadors per obrir el comerç de Tortosa al riu

L'empresa concessionària ja té enllestit el projecte i espera començar les obres després de Nadal

L'empresa que té la concessió per reformar i gestionar l'antic mercat del peix, Infraestructures Comercials de Tortosa SL, ja té enllestit el projecte i espera començar les obres al gener, per no interferir directament en la campanya comercial de Nadal. Un cop introduïdes les modificacions recomanades per la comissió de Patrimoni, la principal novetat és que l'edifici annex que es construirà a la plaça de Barcelona serà independent, amb un passatge comercial entre els dos volums. A més, Patrimoni també ha autoritzat l'empresa a dissenyar grans aparadors a la façana de l'avinguda Felip Pedrell, per obrir el nou complex comercial al riu.

Els comerciants i els empresaris locals que van associar-se en la societat Infraestructures Comercials de Tortosa SL van reunir-se ahir al migdia, per analitzar les últimes novetats sobre el projecte per rehabilitar i explotar comercialment l'antic mercat del peix. El projecte, que ha estat redactat per l'arquitecte Josep Lluís, ha estat enviat a cinc empreses constructores, amb l'objectiu que preparin un pressupost detallat sobre les obres. Els treballs, que han de començar al gener per no interferir en la campanya comercial de Nadal, podrien costar més de 2 milions d'euros, i a més de la rehabilitació del mercat del peix també inclouran la urbanització de la plaça.
Amb tot, la diferència més important respecte al projecte inicial és que l'empresa concessionària haurà de separar el nou edifici annex i el mercat del peix original, com havia reclamat la comissió de Patrimoni. Concretament, Patrimoni demanava que el nou edifici, que tindrà 414 metres quadrats distribuïts en dues plantes, es construís d'una manera més «harmònica i relaxada» en relació amb l'edifici original. D'altra banda, entre els dos volums hi haurà un passatge comercial, parcialment cobert, que servirà per distribuir l'accés als dos edificis. «El que ens ha sorprès és que Patrimoni sí que ens ha deixat fer uns grans aparadors a la façana de l'avinguda Felip Pedrell, perquè la nostra idea ha estat obrir el comerç al riu», va explicar ahir un dels socis. La mateixa font va detallar que ja han rebut propostes de comerciants locals que volen instal·lar-se al nou complex, però que els promotors encara no saben com distribuiran els espais.

> El problema de la falta d'aparcament

Les primeres propostes de negocis per instal·lar-se al nou mercat del peix són de botigues de roba de la ciutat, d'una cadena forana que no es dedica a la venda de roba, i d'un empresari del sector de la restauració. A més, també hi ha altres ofertes per fer-hi despatxos i oficines privades a la primera planta de l'edifici annex. Amb tot, les qüestions que més preocupen ara l'empresa concessionària són la urbanització de la plaça, ja que volen dignificar un espai molt cèntric, que «fa molts anys que està molt malmès»; i la pèrdua d'aparcaments que es produirà a la zona. De fet, Infraestructures Comercials de Tortosa SL també està interessada a construir un pàrquing subterrani al centre. En aquest sentit, els sondejos geotècnics que van encarregar a l'estiu els han confirmat l'enorme dificultat que representarà construir un pàrquing al subsòl de l'avinguda Felip Pedrell, per la gran quantitat de serveis subterranis, per l'aparició de restes arqueològiques, i per la proximitat del riu.

El Punt (8-Novembre-2006)

8 comentaris:

  1. Cal felicitar a aquets comerciants per la iniciativa. La societat civil és la que salvarà Tortosa de la falta de gestió municipal.
    Srs Caballol, Sorolla, Viñes i Adam, enhorabona i endavant!.

    ResponElimina
  2. Sabaté ja els deu donar pressa per poder posar la primera pedra i fer-se la foto.

    ResponElimina
  3. Menos mal dels currantes de Tortosa que si fos pels vividors de l'ajuntament anireim arrenglerats com a corderets. Estic molt contenta de que estos xics fasen coses pel poble. A vore si aprenen a fer les coses los dropos de l'ajuntament

    ResponElimina
  4. Cal recordar que CiU volia endorrocar el mercat del peix en l'epoca de Marià Curto. I que ha estat la tossuderia de l'actual equip de govern el que ha fet que es pugui arribar al projecte que els empresaris tortosins han presentat.
    No tinc cap mena de dubte de que s'ha de fecilitar a n'aquest grup d'empresaris per tal de conservar el patrimoni de Tortosa, sense la força de l'empresariat aquest projecte poder no hagues pogut veure la llum.
    Per altra banda crec que el respecte no ha de faltar mai, ni quan parlem dels nostres adversaris polítics, això es simplement tenir educació.

    ResponElimina
  5. Enhorabona!
    Calia gent com ells que s'arremangues per a treballar per una Tortosa que té de ser capital de les Terres de L'Ebre en tot los sentits.
    Lo comerç de Tortosa és un dels seus puntals més importants i si a sobre, tenim gent com esta que estiren del carro, molt millor.
    Als polítics, tan sols demanar-los-hi que no els hi posen pals a les rodes i que els hi aplanen lo camí.

    ResponElimina
  6. si pq són capaços encara de putejar-los

    ResponElimina
  7. ojo comedianta que despues,el cordero era un lobo mira primero quien son y de que rueda van

    ResponElimina
  8. Són persones com cal, gent que estira de la ciutat, no com altres que són una lacra.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta