7 de novembre del 2006

Tortosa accelera les expropiacions per construir el nou palau de justícia

L'Ajuntament demana un ajut europeu per millorar el manteniment del parc municipal i altres jardins

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir al vespre, pel sistema de taxació conjunta, l'expropiació de l'illa de cases compresa entre el carrer de la Mercè, el carrer Sant Felip Neri i la plaça dels Estudis. L'objectiu de la mesura, que culmina un procés iniciat fa uns cinc anys, és enderrocar els habitatges i facilitar la construcció del nou edifici judicial que impulsa el Departament de Justícia al cor del nucli antic. D'altra banda, tots els grups van donar suport a l'inici de l'expedient per concedir la medalla de plata de la ciutat al músic Rossend Aymí, així com la sol·licitud d'un ajut europeu per millorar el parc municipal.

El regidor d'Urbanisme, José Martín, va recordar que el procés expropiatori va començar fa cinc anys, després d'haver detectat el dèficit estructural d'alguns dels immobles. En aquell moment, l'Ajuntament va planificar l'ampliació de la plaça dels Estudis, i la construcció de la seu del Col·legi d'Advocats de Tortosa i un edifici residencial. Però Martín va explicar que la situació va canviar fa uns vuit mesos, quan el Departament de Justícia va comunicar a l'Ajuntament la voluntat de construir un edifici judicial a prop dels jutjats actuals. En aquest context, el regidor va detallar que el consistori ha contestat un parell d'al·legacions durant el procés expropiatori, i que una feia referència a la superfície de la finca que han expropiat al mateix col·legi d'advocats.
A més, Martín també va destacar la importància del conveni signat la setmana passada entre l'alcalde, Joan Sabaté, i el conseller de Justícia, Josep Maria Castells, pel qual es construirà el nou palau judicial al cor del nucli antic. Les noves dependències, que tindran una superfície construïda de 3.345 metres quadrats, ocuparan un solar que aproximadament té uns 1.000 metres quadrats. Segons Martín, les obres del complex judicial podrien començar al llarg del 2007. D'altra banda, el ple va aprovar sol·licitar un ajut europeu de 49.980 euros del programa Leader, a través de la fundació privada Massís dels Ports. La subvenció servirà per comprar mobiliari urbà per al parc municipal, on també és millorarà el reg automatitzat i el manteniment, sobretot del passeig central. A més, també han previst el condicionament d'altres zones enjardinades de la ciutat i l'adquisició de maquinària diversa, com dues segadores, una motoserra, una adobadora, una motobomba, una hidroregadora a pressió, un remolc i una furgoneta.

> La connexió provisional al CAT i el nou preu de l'aigua

El regidor d'ERC, Salvador Peiró, va ser l'únic que va abstenir-se en la votació de les noves tarifes de l'aigua. Al ple d'ahir, l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) proposava un increment del 4,1%, per ajustar els preus a l'IPC. L'abstenció del republicà va ser perquè Tortosa no penalitza tant com altres ciutats els consums més alts d'aigua. El president de l'EMSP, Josep Maria Franquet, va explicar que els veïns de Tortosa continuaran pagant un dels preus més barats del país, però que estudiaran la proposta d'ERC per penalitzar millor els consums excessius d'aigua. D'altra banda, el ple també va sol·licitar la connexió del polígon Catalunya Sud a la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), fins que estiguin construïts els pous.

El Punt (7-Novembre-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta