22 de novembre del 2006

Tortosa subvenciona en un 70% la instal·lació de plaques solars al nucli antic

L'Ajuntament de Tortosa va anunciar ahir que subvencionarà en un 70% la instal·lació de sistemes d'obtenció d'energies alternatives, com plaques d'energia solar o tèrmica, així com també els sistemes de millora d'aïllament tèrmic i acústic, en aquells habitatges situats a l'àrea d'actuació del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat). Els ajuts podran ser d'un màxim de 3.000 euros per habitatge, tenint en compte que les subvencions són acumulables entre si i amb altres que puguin oferir altres administracions. D'altra banda, l'Ajuntament també subvencionarà la millora d'infraestructures de telecomunicacions i noves tecnologies en els elements comuns dels edificis que també formin part de l'àmbit d'actuació del Pincat. Així, el consistori oferirà ajuts de fins al 50% per a les actuacions que tinguin com a objecte l'adaptació d'antenes per rebre la televisió digital terrestre, i també per incorporar les noves tecnologies a les empreses instal·lades al nucli antic de Tortosa. És el cas, per exemple, de la instal·lació d'un cablejat estructural o de la creació de xarxes WiFi. Els ajuts pretenen afavorir la rehabilitació del nucli antic i la millora de la qualitat de vida dels veïns.

El Punt (22-Novembre-2006)

16 comentaris:

  1. Tenint en compte que les instal.lacions solars encara són de preu elevat, em pregunto si l'ajuntament té present el nivell de renda dels veïns del barri; tot i la subvenció del 70%, la resta a pagar encara és un bon pessic per les vídues, paletes, fuster o pintors jubilats... A més de comptar amb les famílies de poca o nul.la integració social i per tant, de recursos escassos o de dubtosa procedència.

    No sé si aquesta iniciativa tan filantròpica no quadra més amb allò de començar la casa per la teulada que en donar respostes a les necessitats a peu de carrer del barri.

    A més, vistes els darrers problemes d'il.luminació que han sobrevingut al barri, potser que aquesta idea respongui més a treure les castanyes del foc de la companyia encarregada del subministrament elèctric del barri.

    En definitiva, resulta curiosa la iniciativa quan l'ajuntament no fa que les noves construccions dels eixamples ja incloguin aquestes noves fonts de captació energètica.

    ResponElimina
  2. De quí és culpa de que el constructor no estigue obligat per l'ajuntament a posar les plaques solars?
    Ningú és posarà les plaques per n'ell mateix ni que pujen la subvenció fins al 90%.

    ResponElimina
  3. esta gent s'en foten dels veïns¡¡¡.
    Quina conya quan al barri, el 70% és gent gran,immigrada, o marginal. quan no hi ha llum, perque si en posen més, salten els ploms, segon la regidora de serveis Dolors Lopez. S'en foten del poble ''¡¡¡. I de les obres del 2006, amb 2,4M€ per invertir?. creiem que Martin i Peralta, haurien de plegar, en be del barri. Ja ho farem pùblic. Assocació de Veïns Centre-Nucli Històric.

    ResponElimina
  4. No entenc a la AA.VV. Anuncien una subvenció. No diuen que solament faran aixó. Es una cosa més. Hi hauran constructors que ho veuran be. Amb el nou codi tècnic de la construcció en obra nova es obligat pendre mesures per estalviar energia. Qui es tendria que queixar son les demes AA.VV., les de Ferreries, Jesús, Bitem .....

    ResponElimina
  5. veiem que no coneix el barri. Perfecte. Si vol li parlem de les antenes paraboliques, dels aparells d'aire condicionat a les façanes catalogades, de parets pintades de blanc, de llum de rotonda de carretera, de cases que cauen, de habitatges, sense llum, .... seguim?. Peralta i Martin son incapaços de tirar endavant el PINCAT, creiem que han de plegar. Ja parlarem, i a la resta de barris, lo millor per a tots.

    ResponElimina
  6. Tortosins i tortosines, no puc comprendre perquè no esteu mai contens en res. Jo aprofitaria per donar-li la benvinguda a la subvenció i demanar-ne mes per a altres necessitats per al barri. Estic convençuda de que actuant en positiu s’aconsegueixen mes coses.

    ResponElimina
  7. Una subvenció no és un xec en blanc: El veí també ha de ficar diners... I resulta que no en té.

    ja ficats, podriem parlar de subvencionar ascensors a totes les cases del casc antic.

    No és rebutjar la subvenció: És tenir clar a què respon en realitat. I no sembla que sigui cap prioritat al barri.

    ResponElimina
  8. mentre no entri el capital privat, fort, les grans promotores, que tots coneixemm, el nucli antic, no aixecarà el cap. Amb diner public, nomès amb diner public, amb delegacions i d'altres orgamnismes que tanquen a les 17 hores, no s'aixeca un barri, tan degradat, abandonat i que cau. Les subvencions pels ascensors, el 90% de bonificació de l'impost de construcció, ja existeixen, tot i que tardes mes de dos anys a que te l'abonin. Nomes amb el PINCAT, diner public, de tots, no aixecarem un barri com el de Tortosa. seguirem lluitant ¡¡¡¡

    ResponElimina
  9. De miracles no en conec, i qualsevol casc antic no es refà d'un dia per l'altre. El PINCAT entenc que és un petit trampolí, però que ningú espere que sigui la solució al problema. Que s'instalin delegacions, que es milloren els serveis, tot es bó, però si no es produeix un efecte dominó, l'intent es quedarà en intent.
    Hi han cascs antics d'altres ciutats catalanes, que porten dues decades de treballs i inversions i encara els queda molt per fer.
    No espereu que tot estigui enllestit ni en aquesta ni en la próxima legislatura, espereu més be en que ho vegin els vostres fills o els vostres nets, ... anant tot bé.

    ResponElimina
  10. Rodamon, ho sento a Tortosa hem estat vint anys tocant-nos el que no sona.
    Ara que hi ha un govern desde fa vuit anys que no para de treballar com no esta escrit, el fotem a parir continuament.
    A Tortosa hem tingut el que ens merixem, i veient com som els tortosins dubto que ens mereixem el govern que tenim.
    rlv

    ResponElimina
  11. Si, ara la culpa és dels veins, que no deixem treballar el gloriós equip consistoral! Quanta paciència s'ha de tenir!

    ResponElimina
  12. Dono ta la rao al usuario anomin de
    6:11 PM lo que no s'afet amb 20 anys
    no es pot fer ara depresa y correns quan esta tot que cau i els amos de les cases, no s'han gastat un duro per mantindre el patrimoni que es seu, no voldram que ara ho fesen entre tots, jo a casa meua cada any tinc que fer reparacions i matenir-la peque no es faci malbé i ningu em dona res aixi que ara no es queixem quan tenien que haber.hi començat ja fa anys a posar-hi remei.

    ResponElimina
  13. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. Intenteu evitar els insults. Es pot criticar la gestió dels càrrecs públics sense haver de recórrer a l'insult. En cas contrari, hauré d'eliminar aquest tipus de missatges.
    Si teniu algun dubte envieu-me a un email i ho discutim en privat.
    Gràcies per la vostra comprensió.

    ResponElimina
  15. També estic d'acord amb els anonis 11.15am i 6.11pm. El pincat s'ha aprovat fa no res, no vulgueu que estigue tot arreglat per a d'aquí un any. Això requereix temps i esforç, com tot.

    ResponElimina
  16. Com s'enganya al personal. On són els diners de la Llei de Barris? D'on sortiràn els diners que l'Ajuntament ha de cofinançar? És clar que tothom voldríem un casc antic del qual enorgullir-nos. Però com es paga això? I la promoció econòmica de la ciutat on és? En que s'ha notat el gran fitxatge de la llista del PSC, el Sr. Lluís?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta