18 d’abril del 2007

Inundables, però no tant...

El diu Ebre ha baixat molt crescut coincidint amb l’inici de la primavera. Però en realitat, al tram català del riu no n’hi havia per a tant, perquè els pantans de Mequinensa, Riba-roja i Flix serveixen per regular el cabal i laminar les avingudes. La riuada, que segons la tradició sempre es produeix en els anys acabats en set, ha coincidit amb l’aprovació del text refós del pla d’ordenació urbana de Tortosa, que ha hagut de deixar en suspens els quatre plans parcials més importants. Potser el consistori podria haver redactat abans el pla d’emergències que li demanen per requalificar terrenys inundables, però a Tortosa tenim la sensació que la Generalitat de Catalunya està fent una interpretació massa rígida de la llei d’urbanisme. L’última crescuda ha servit per demostrar que l’Ebre està ensinistrat, i que ja no som tan inundables.

Presència (15-Abril-2007)

1 comentari:

  1. Es una mica arriscada la afirmació de que amb la regulació dels esmentats embassaments, tenim garantida la no inundabilitat de Tortosa. Em tingut episodis d’inundacions tot i estant aquesta regulació. Naturalment mai han estat tan dramàtics com quan no hi era. Ara bé, estem assistint a un nou canvi del regim de pluges que cada cop es mostren mes espaiades i més torrencials i la orografia del territori es la que es, i no la podem canviar. Si una avinguda del riu dona un cert marge de maniobra per laminar cabals, les barrancades no donen cap marge de maniobra i son sobtades.
    Tenint en compte que aquests barrancs travessen la població i arrosseguen molt de material, amb velocitats del l’aigua molt altes, pròpies del desnivell ,podríem deduir que la inundabilitat mes perillosa per Tortosa es la provenen dels barrancs. En la meva opinió, el Pla d’Emergència hauria d’incloure aquest supòsit

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta