4 d’octubre del 2007

Una foto antitransvasament als 25 anys de 'Quadern'

Avui m'ha fet una il·lusió entranyable veure que una imatge de la mobilització social de les Terres de l'Ebre contra el transvasament il·lustra l'especial que el diari El País ha editat per celebrar els 25 anys del suplement en català Quadern. Altres fotos il·lustren la portada i la contraportada del Quadern d'avui, com l'atemptat a Hipercor, les manifestacions a la Seat, l'assassinat d'Ernest Lluch, el fitxatge de Maradona pel Barça, l'eslògan Som 6 milions, l'incendi al Liceu, el naixement de TV3 o la signatura del Pacte del Tinell entre Maragall, Saura i Carod. A més, a la pàgina 8, el professor Manuel Delgado recorda la manfiestació anti-PHN de Barcelona del 10 de març de 2002, amb motiu del seu article Baixar al carrer. Amb tot, la fotografia de la contraportada, si no m'equivoco, correspon a una manifestació que van organitzar els Jóvens en Defensa de l'Ebre, i més concretament al moment en què la protesta travessa el pont de l'Estat de Tortosa. La revolta popular contra el transvasament de l'Ebre ens va posar al mapa de Catalunya i també ens ha deixat un racó a la història contemporània del nostre país. Què més ens haurà de passar perquè Tortosa i la resta del territori tornem a ser tingudes en compte?

5 comentaris:

  1. Un moviment popular realment històric i exemplar, que va servir per a unir el territori de les terres de l'Ebre i va ajudar a donar-li consciència i caràcter. Caldria no oblidar-ho, ni adormir-se en èxits passats.

    ResponElimina
  2. suposo que les fotos son de l'últim atac, i no sortiran de les manifestacions contra el pla hidrològic de borrell.

    ResponElimina
  3. Jo també vaig veure la foto i hem vaig emocionar. Per suposat que es de la segona etapa del moviment antitransvassiste. Però no per qui proposava l’espoli del riu, sinó per la transcendència nacional e internacional del nostre moviment. No deixarem mai de fer-nos retrets? No podrem mai xalar amb els nostres èxits?.

    ResponElimina
  4. Jo no sé el que hem de fer, però el què estar clar que és patètic el poder que ara li ha donat la gent a CiU i al PP al territori. Ens mereixem ser el que som perquè premiem a gent que ens ha traït descaradament fa no res. I NO SOC DEL PSC, D'ERC NI D'ICV. Però sóc una persona coherent.

    ResponElimina
  5. anònim de les 11:30,
    jo crec que això ha passat perquè la gent ha considerat que tots los han traït, sense excepcions.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta