4 de novembre del 2007
Maldecap al PP sobre el transvasament de l'Ebre a la campanya electoral
La premsa ens ofereix durant els últims dies diferents interpretacions sobre què pensar fer el PP al seu programa electoral, en relació al pla hidrològic i el transvasament de l'Ebre. Segons sembla, els populars proposaran la revisió i actualització de l'actual Plan Hidrológico Nacional (PHN), però no han deixat clar si recuperaran el transvasament de l'Ebre o si aquesta política ja ha quedat descartada. Durant les jornades que s'han fet els últims dies a Barcelona, l'exministre i coordinador del programa electoral, Juan Costa (no confondre'l amb Juan Cuesta, el president dels veïns d'Aquí no hay quien viva), només va dir que l'aigua és un "bé de tots els espanyols", i per tant també cal que se'l sotmeti a principis "d'igualtat, solidaritat, cohesió i vertebració entre les diferents comunitats". Tot i això, al País Valencià no ho acaben de veure clar, i la premsa no deixa de pressionar els populars perquè incloguin al seu programa electoral la recuperació del transvasament de l'Ebre. "El PP es incapaz de garantizar el apoyo de Rajoy al trasvase del Ebro", titulaven ahir a El País, poc abans de recordar que els populars estan dividits sobre aquest tema, i que tant Catalunya com Aragó han blindat el riu als seus estatuts. De fet, el PP va haver de canviar una esmena al pressupost general de l'Estat, en què reclamava 600 milions d'euros per fer les obres del transvasament de l'Ebre, per un altra en què demanava que els 600 milions es destinessin al Xúquer-Vinalopó, arran de les pressions del PP d'Aragó. De fet, també es comenta que el PP ha renunciat a fer campanya amb el transvasament per no perjudicar les possibilitats de Mariano Rajoy a Aragó i Catalunya, dues comunitats en què els populars voldrien retallar distàncies amb el PSOE a les eleccions estatals. Així, no és gens estrany que les jornades electorals es fessin a Barcelona, ciutat afectada pels esvorancs de l'AVE i la crisi de Rodalies, que el PP atribueix a la mala gestió del govern de Zapatero. La pregunta és fins a quin punt el PP sacrificarà uns quants vots al País Valencià i Múrcia, a canvi d'esgarrapar-ne uns altres a l'àrea metropolitana de Barcelona. I si Rajoy dirà amb la boca petita que recuperarà l'antic PHN, o si directament es posarà l'enganxina del No al transvasament apegada al front.
9 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Certament el debat sobre els transvasaments , i en concret el de l’Ebre,es general a tot l’estat.
ResponEliminaI es curiós que del transvasament de l’Ebre cap Cantabria ( aquest estiu inaugurat) i el del Xúquer_Vinalopó ( continuació del Xerta/Càlig/Sagunt) no es diu res i tots dos formen part de l’actual PHN .
Crec que el PP està avaluant la rendibilitat electoral de seguir demanant explícitament el transvasament de l’Ebre ja que de sap que de fet ja s’està construint disfressat de canals de regadiu , curiosament, “subvencionats” : cap València a través del frau del Xerta/Sènia i cap Barcelona a través de l’enganyifa del Segarra /Garrigues.
El Pacte de l’Aigua d’Aragó i la reforma de la llei d’aigües culminaran l’operació. Mentre a les Terres de l’Ebre ni cabal mediambiental ,ni….en espera de les futures compensacions que s’establiran.
Entre el govern central i el PP l’única diferencia en política hidràulica és la quantitat d’aigua a transvasar i des d’on.
Lamentable.
Pos si. Diran lo que diran pero l'aigua ho voldran! Fins que "ells" no vegin un altre negoci més rentable que el formigo + aigua, pos, l'Ebre a patir.
ResponEliminaPP + CiU = PHN SEGUR
ResponEliminaTemps al temps.
Afegiria que en politica hi han poquetes combinacions de lletres que deixaran l'aigua on està (vegim lo "impossible" Xerta - Marina d'Or per exemple).
ResponEliminamireu lo de que el pp i el psoe son el mateix , es el discurs vell, transnoxat i avorrit dels de ciu per tant "se os ve el plumero mucho".
ResponEliminaAls de ciu per molt que us capfiqueu en enredar el PHN el vareu tirar endavant vatros i els del PP i es el govern de Zapatero i la ministra Narbona qui l'atura,
i son socialistes en molta honra.
perdoneu però el PHN està plenament vigent i s'està aplicant a tota marxa.
ResponEliminadins de l'actual PHN hi han quatre transvasaments de l'Ebre dels quals se'n fan dos, es projecta un altre i s'espera l'ocasió del reforç del CAT.
El nou pla hidrològic que s’està redactant dona aquestes obres per fetes i el govern català te la intenció d’acabar-les el mes ràpid possible ( vegeu els pressupostos d’enguany). La filosofia és poc soroll i...fet consumat .
En l’aigua no hi ha colors sinó interessos. I en aquest joc, tal i com estan les coses, les Terres de l’Ebre tenim les de perdre .
crec que en la defensa del Riu, que és el futur del territori, ens hi juguem molt i hauríem de ser capaços de posar-nos per damunt de les simpaties politiques (molt respectables, això sí ) per aturar tot això.
Manolo tornes a dir mentires et passara com pinotxo.
ResponEliminaI que passa ara Manolo? que passa que no mobilitzeu a la gent?
ResponEliminaara no toca?
els que manen no us deixen?
Es que no ho entenc, o si, pero mos estas dient que s'estant fent els tranvassaments i la PDE es queda a casa?
Aixo te un nom
tens raó :
ResponEliminaque passa que la PDE no mobilitza la gent?
que passa que cap partit i institució ebrenca diu res sobre l'expoli que ve ?
Que passa que tornem a estar al furgó de cola de Catalunya ?
i si parlessim de tot això seriosament ?