4 de novembre del 2007

La política de Deltebre és inestable

Després d'analitzar l'actual crisi de govern a Deltebre, la secció local d'ERC ha decidit donar un termini de 15 dies perquè el PSC expliqui d'una forma convincent els motius del seu vot contrari al canvi de concessionària de la piscina coberta i el pavelló. Això sona a ultimàtum... Vist des de fora, però, sembla que és ERC qui està alimentant aquesta crisi de govern, i que els socialistes s'hi han vist embolicats sense voler-ho. L'alcalde de Deltebre, el republicà Gervasi Aspa, afirma que és "kafkià" que el PSC voti en contra, alhora que CiU, que està a l'oposició, voti a favor del canvi de concessionària. Mentrestant, el PSC recorda que ja va donar les explicacions oportunes al ple, que oficialment no saben res de cap crisi de govern, i que no tenen res més a dir sobre el tema. Per tant, sembla clar que, si tot continua igual, els socialistes seran expulsats de l'equip de govern, fins al punt que ERC ja es planteja governar en minoria. Em costa de creure que per una qüestió així es puga trencar un govern, i més quan aquesta és la primera mostra evident d'una diferència de criteris entre ERC i el PSC. No és la primera vegada que dos socis de govern voten coses diferents en un ple, i per això no entenc els escarafalls d'Aspa. Tot i així, sembla que ERC va buscar una fórmula perquè els socialistes simplement s'abstinguessin, i que d'aquí ve el malestar dels republicans. La resta de grups de l'oposició, però especialment CiU, ja es freguen les mans esperant un daltabix al govern. Tot i que ERC té una ampla minoria, la política de Deltebre és tan inestable com sempre. Però crec que aquesta és una circumstància que ara els convé menys que mai, amb reptes importants a l'horitzó com la redacció del nou POUM de la població.

Per saber més:
-ERC de Deltebre esperarà dues setmanes per decidir sobre el trencament del pacte de govern (El Punt)
-El govern de Deltebre s'agunta per un fil
-CiU demana més consens al POUM de Deltebre i qüestiona el camp de golf

Foto: Bloc de Gervasi Aspa

3 comentaris:

  1. aixo t'indika kina mena de personatge és lo gervasi

    ResponElimina
  2. gervasi no pot aguantar que ningu li porti la contraria. Va de bo però es un autoritari!

    ResponElimina
  3. No os preocupeseu que entre ells nos mosegaran domes s´anseñaran les dents tinen masa interesos en comu sino mireu si s´an perjudicat en el POUM tinen les condicions optimes a costra nostra no veeu que tinen el gran pelotazo los tontos som naltros per creurels

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta