El projecte del transvasament del Segre ha provocat una esquerda important en el partit que dirigeix la conselleria de Medi Ambient i Habitatge. Segons una enquesta que el diari El Punt publica avui, després d'haver parlat amb 48 càrrecs d'ICV-EUiA d'arreu del país, queda clar que els ecosocialistes de l'àrea metropolitana de Barcelona i del Camp de Tarragona tenen una visió del conflicte molt més propera a la del conseller Francesc Baltasar, mentre que els de la resta del país són força crítics amb el projecte, però sobretot amb la gestió que s'ha fet des de la Generalitat. En el meu cas, em va tocar enquestar els tortosins Jaume Forcadell, Jordi Jordan i David Jarque; la rapitenca Empar Pérez; el director dels serveis territorials de Medi Ambient, Víctor Gimeno, i dos regidors d'ICV a Tivissa, Fermí Pallisé i Alba Benedicto. En aquest sentit, potser la declaració més contundent és la de la portaveu d'ICV a Sant Carles de la Ràpita. Pérez va afirmar que la conselleria ha fet un exercici "nefast" de comunicació", i que cal exigir responsabilitats. "Aquest tema representa una taca que a ICV no teníem, que ens marcarà molt i que podran utilitzar els nostres adversaris polítics per qüestionar la feina que havíem fet per aplicar la nova cultura de l'aigua", va dir. De fet, Empar Pérez va dir que els fets eren "gravíssims", i que tant el conseller Baltasar com els seus assessors haurien de dimitir.
També eren força contundents les declaracions de Forcadell i Jordan. El portaveu d'ICV a Tortosa va remarcar que no pot acceptar els transvasaments pel seu compromís polític amb el territori, i que aquestes solucions són inassumibles "per molt conjunturals" que siguen. "Estàvem fent una política hidràulica per treure pit, però després de tot això no tenim credibilitat per explicar res", va afegir-hi Forcadell. Jordan també va dir que no poden donar suport al transvasament del Segre com a mesura excepcional, i que la falta de comunicació amb els territoris i amb els agents socioeconòmics afectats ha estat "un gran error". Més moderat va ser Jarque, coordinador territorial d'ICV a l'Ebre. Tot i que va sentenciar que no dóna suport al transvasament del Segre i que la gestió de la crisi "ha malmès molt" la credibilitat d'ICV, va preferir destacar el gir "espectacular" que ha imprimit ICV en la política hidrològica de la Generalitat.
Els dos regidors de Tivissa, Fermí Pallisé i Alba Benedicto, són els únics que van deixar la porta oberta a la captació d'aigua del Segre: "Sempre que sigui per una situació excepcional i si les altres mesures no arriben a temps", va dir Pallisé. "Si es fa, cal acompanyar el transvasament amb més campanyes de conscienciació i d'estalvi d'aigua", va precisar Benedicto. Amb tot, tots dos van lamentar que no hi hagi hagut més comunicació interna a ICV i amb els territoris afectats, però Pallisé va valorar que el tema potser s'ha enrarit més del compte perquè es tracta d'una situació molt complicada.
Finalment, Víctor Gimeno va recordar que el transvasament "no és una bona solució". El director de Medi Ambient a les Terres de l'Ebre va dir que encara no tenia "totes les dades" sobre el projecte, però que la captació del Segre té moltes "concomitàncies" amb un "transvasament tradicional", i que per tant provoca molts dubtes. Gimeno també va dir que el seu departament s'ha equivocat "molt" quant a la falta d'informació i debat previ. "No és una actuació merament administrativa, aquest tema necessitava un debat previ perquè l'aigua és un tema molt sensible", va concloure.
4 d’abril del 2008
ICV de l'Ebre té clar que no pot donar suport al transvasament del Segre
14 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Si no estan d'acord en lo que proposa lo seu partit al que representen, tan clar com presentar la dimisió.
ResponEliminaNo se pot estar en contra del partit i continuar assentat a la cadira.
GIMENO que és la mà dreta del Conseller a les Terres de l'Ebre no sabia res el projecte?
ResponEliminapos si que pinta poc si ho sabia la ministra i ell no
si encara té principis i dignitat no cal que espere sentat dades, el que té que fer és...
Encara va lo del "Segre" , fem història de l´estat de molts rius:
ResponEliminaTer - Xuclat
Llobregat - Xuclat
Cardoner - Xuclat
i molts més - xuclats
L´aigua de estos rius no s´ha trasvassat , li donarem un nou nom ara direm s´han evaporat amb captacions puntuals.
Si ICV , vol jugar al joc de l´aigua , que s´oposi a lo del Roine , que ho defensa CIU, per aqui poden tindre joc , però quels hi consti , que això de no portar l´aigua del Roine els seus aliats seran el PSOE i el PP i de pas donaran la raó a l´ampliació del MINI.
Crec que s´ha de fer una nova cultura de l´aigua , però nois a BCN ( 5.000.000 de vots ) tenen l'estat d'emergència, fins lo bisbe demana que plogui.
No cal dimitir si el partit no et fa cas, també es pot canviar el partit desde dins, sempre que tingui coherencia, com ells demostren.
ResponEliminaAl darrer anònim,
ResponEliminaque jo no dic que pleguesseu del partit tot i que dubto molt que els militants poguesseu canviar des dins res (tal i com funcionen los partits avuí en dia).
Jo dic, que unes persones que ostenten càrrecs polítics i públics, representant una determinada política, si no estan d'acord amb esta determinada política han de plegar (no del partit) si no del càrrec.
Si no a què juguem?
Pos jo dimitiria
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaLa Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminam'alegro molt que ICV i ERC de les TTEE s'haiguen possicionat en contra del trasvasament del Segre, espero que facin lo mateix amb la interconnexio que esta al caure
ResponEliminacom sempre el PSC no diu res
m'en recordo d'aquell cartell que deia..
EL PP I CIU ENS VENEN EL RIU I EL PSC NO DIU NI PIU
esta vegada el PP i CIU no pinten res, encara que la seua postura es tan trasvasista i desarrollista com sempre
i el PSC no diu ni piu,
i al final el PSC diu el mateix que la PDE i sense tantes estridencies com sempre els que més seny tenen ho acaben demostran aixó si sense esginsar-se la roba.
ResponEliminaXapo Sabaté!!! i cia.
A la senyora Núria Menasanch:
ResponEliminaQuè passa? Resulta que si Forcadell s’hagués posicionat al costat del Conseller de Medi Ambient, tancant trinxeres amb el seu color polític, se l'hagués titllat de venut per no respondre degudament davant el compromís contret amb les TE ni amb la seva ideologia ecosocialista. Quan en un acte de coherència política i ideològica, es posiciona en favor d'allò que el seu partit sempre ha defensat, una nova cultura de l'aigua i contra la política de transvasaments, també li demanem que dimiteixi. La qüestió és fer sempre crítica deconstructiva, deixant de banda qualsevol criteri intel•ligent i racional, ens limitem sempre a atacar l'altre, sigui quina sigui la posició adoptada. És fer oposició pel pur exercici de fer oposició. De vegades, tenint en compte que vam néixer amb un cervellet, el podríem utilitzar per a pensar una mica...