3 de maig del 2008

Els Jóvens en Defensa de l'Ebre ocupen l'estand d'Agricultura a la fira de Tortosa

Una vintena d'activistes s'encadenen i despleguen pancartes contra el transvasament i avui «tancaran» la delegació

Els Jóvens en Defensa de l'Ebre van protagonitzar ahir a la tarda una acció llampec a Expoebre, que va consistir en l'ocupació de l'estand que el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) té a la fira multisectorial de Tortosa. Els activistes de la branca juvenil de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) van desplegar-hi una pancarta i alguns van encadenar-se a l'estand, al qual van canviar el cartell pel de «Gestió Mercantil dels Recursos Naturals SA». La protesta tenia l'objectiu de denunciar que Agricultura promou més regadius a Catalunya mentre s'agreuja la situació de sequera i s'aprova la interconnexió de xarxes. A més, era una prèvia de l'acció que Jóvens en Defensa de l'Ebre pensa fer avui a la seu de la Generalitat a Tortosa.

Una vintena de membres dels Jóvens en Defensa de l'Ebre van ocupar ahir l'estand que el DAR té a la fira Expoebre de Tortosa. Vigilats en tot moment per un nombre important de policies d'uniforme i de paisà, els joves van arribar al pavelló firal quan passaven pocs minuts de les cinc de la tarda, i van trobar-se l'estand del DAR sense cap representant de la Generalitat i sense cap hostessa. Alguns dels activistes van encadenar-se a l'estand, mentre que uns altres substituïen el cartell del DAR per un altre que acusava el govern català de fer una «gestió mercantil» dels recursos naturals. Al mateix temps, van repartir entre els visitants de la fira Expoebre unes reproduccions de bitllets de 500 euros amb les frases Territori en venda i Polítics corruptes especuladors, a més dels tríptics que la PDE va editar fa uns anys per advertir que la interconnexió de xarxes és el transvasament de l'Ebre. «Hem recuperat els tríptics sobre la interconnexió perquè ara són plenament vigents», va explicar un dels portaveus de Jóvens en Defensa de l'Ebre, Josep Sabaté. «Aquest any no hi ha estand de Medi Ambient a Expoebre, una mostra més de la covardia de la classe política, que s'ha venut a uns interessos i ara s'amaga per evitar les crítiques», va remarcar Sabaté. «Ara mateix, amb l'excusa de la sequera, volen fer el transvasament que sempre havien dit que no farien, mentre que Agricultura està impulsant més regadius, com el Xerta-Sénia o el Segarra-Garrigues, que són la porta a més transvasaments», va concloure.
En la mateixa línia, la portaveu Joana Estupinyà va acusar el govern català d'haver cedit a les pressions d'empreses com Aigües de Barcelona (Agbar), ja que «necessita l'aigua per fer el transvasament i fer més negoci». Segons Estupinyà, aquest model territorial «centralista» condemna les Terres de l'Ebre a ser un territori que cedeix aigua i produeix energia, que acumula contenidors de residus nuclears, plantes de gas i parcs eòlics. «Per tant, com que la classe política del territori no ens defensa, anirem a tancar la delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre», va anunciar la portaveu. Tot i això, el col·lectiu va desvincular-se de les pintades aparegudes ahir al matí al Palau Abària i a les seus del PSC i d'ERC.

El Punt (3-Maig-2008)

Més informació a El Punt:
-El govern confia a no haver d'activar l'emergència per sequera fins al juny
-Salvem el Gaià s'oposa que l'aigua del pou de Renau vagi a Barcelona
-Els regants del Ter es neguen a pagar cinc milions d'aval per la canalització
-
El PP vol que les dutxes de Barcelona tornin a funcionar
-
Sant Pol de Mar s'oposa a la instal·lació d'una empresa que recupera aigües brutes
-
La poca aigua del Ter a Girona fa que aparegui una alga invasora

>EXCLUSIVA<
Vídeo del moment en què els Jóvens en Defensa de l'Ebre arriben a l'estand del DAR a Expoebre. Imatges inèdites, enregistrades per un expositor de la fira, i cedides a La Marfanta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta