30 d’agost del 2008

La línia d'evacuació de la Terra Alta ja arriba a prop dels Pesells

La plataforma de la Terra Alta critica el govern per haver ignorat la consulta popular

Les obres de la línia que evacuarà l'electricitat produïda al polèmic parc eòlic dels Pesells ja han arribat molt a prop d'aquesta serra d'Horta de Sant Joan, tot i que encara no han superat el límit del terme de Caseres. Amb l'objectiu de manifestar el seu desacord, la plataforma de la Terra Alta va concentrar-se ahir al matí amb una seixantena d'activistes, que van recriminar a la Generalitat que haja autoritzat les obres, tot i el rebuig dels veïns. Fa cinc mesos, Horta va oposar-se al projecte en referèndum.

Una seixantena d'activistes de la plataforma de la Terra Alta van concentrar-se ahir al matí davant de les obres del ramal de la línia d'alta tensió que servirà per evacuar l'electricitat produïda pels parcs eòlics de la comarca. Els manifestants van simular la inauguració de l'última torre de la línia, que segons el portaveu Xavier Fortuño ha estat desplaçada per la societat eòlica Aerta només els metres necessaris perquè quedés emplaçada dintre de Caseres, just al límit amb l'inici del terme d'Horta de Sant Joan.
Fortuño va criticar l'actuació del govern català, que va titllar de «burla, agressió i humiliació» als veïns d'Horta. En aquest sentit, Fortuño va recordar que el 16 de març van votar massivament en contra del projecte eòlic a la serra dels Pesells. Una consulta que va registrar una alta participació, de fins al 81%, i en què el 77,6% de la població es va manifestar en contra del projecte. Amb tot, el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ja va advertir al març que la consulta que havia convocat l'alcalde no s'ajustava al marc legal, i que només era un sondeig per saber l'opinió dels veïns d'Horta de Sant Joan. De fet, el govern català, un cop vistos els informes favorables del projecte, va autoritzar el parc dels Pesells amb 17 molins i 49,6 MW de potència, perquè el considera «necessari» per aprofitar el potencial eòlic de la zona i cobrir les necessitats de producció amb energies renovables. Segons Fortuño, la Generalitat practica una política de «fets consumats», i sospiten que el sondeig va fer-se després d'haver-se atorgat l'autorització administrativa. A més, va recordar que li falten alguns permisos, i que les obres del ramal de la línia estaven condicionades a l'aprovació definitiva del parc eòlic dels Pesells, un fet que continua pendent del contenciós administratiu presentat per la plataforma i per alguns veïns.

El Punt (30-Agost-2008)

Fotomuntatge: Pesells-Noticias Terra Alta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta