1 de setembre del 2008

Tortosa transformarà la plaça de l'Absis en un auditori a l'aire lliure

Les obres començaran al setembre, un cop renovats el carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta

Quan encara s'han de resoldre els últims detalls, l'Ajuntament de Tortosa ja ha donat per acabades les obres de reforma integral del carrer de la Rosa, de la plaça de la Cinta i del carrer Taules Velles, que van començar a finals de maig. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va destacar que les obres s'han acabat dins del termini previst, i que el carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta estaran a punt abans de les festes, que comencen dissabte. A més, Bel va anunciar que tot seguit emprendran la renovació dels carrers Gil de Frederich, del Carme, Mercaders i Sensalsacosta, i que cap al 15 de setembre han de començar les obres a la plaça de l'Absis.

Tortosa estrenarà, aquestes festes de la Cinta, la nova zona de vianants que inclou el carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta, al cor del nucli antic. El compromís de l'Ajuntament amb els veïns era que les obres estarien acabades abans de les festes, ja que la tradicional processó en honor a la verge de la Cinta ha de sortir diumenge pel portal de l'Olivera, i els fidels necessitaven que tant el carrer de la Rosa com la plaça de la Cinta estiguessen en bones condicions. «Havíem establert el límit pel 31 d'agost, però després de fer una visita a les obres hem comprovat que els primers carrers estaran acabats abans de les festes», va confirmar Ferran Bel. L'alcalde de Tortosa va ironitzar que hi havia «algun incrèdul» que afirmava que les obres no podrien acabar-se només en tres mesos, però va afegir-hi que fins i tot han fet una modificació en el projecte, ja que finalment van decidir enderrocar el sopluig de la plaça de la Cinta.
D'altra banda, Bel va confirmar que d'aquí a pocs dies també podran començar les obres del segon grup de carrers al voltant de la catedral. Així, el projecte preveu la reforma dels carrers Gil de Frederich, del Carme, Mercaders i Sensalsacosta, i també inclou la transformació de l'actual plaça de l'Absis. «Les obres haurien de començar el 15 de setembre, amb l'objectiu de dignificar l'entorn de la catedral, il·luminar millor l'absis i aprofitar el desnivell per fer unes escales grades, ja que la plaça esdevindrà un amfiteatre, per poder-hi fer actes i petits concerts a l'aire lliure», va dir Bel. El projecte implicarà l'eliminació de la zona d'aparcament de la plaça de l'Absis, i les obres haurien d'estar acabades el mes de febrer.

>I ara, el carrer Gil de Frederich

Després de la millora del carrer Sant Domènec i del Portal del Rastre, les obres de reurbanització del carrer de la Rosa i de la plaça de la Cinta són els projectes urbanístics més importants que l'Ajuntament ha executat del pla integral del nucli antic (Pincat). De fet, el consistori ha destinat uns 785.000 euros dels diners de la llei de barris. El carrer de la Rosa ha passat a tenir un paviment d'un únic nivell, majoritàriament de granit, però que ha reutilitzat l'antiga vorada de pedra de la Cinta. A més de la plaça de l'Absis i dels carrers Gil de Frederich, Mercaders, del Carme i Sensalsacosta, l'Ajuntament també té previst reurbanitzar els carrers Portal del Romeu, Capellans i Costa de Capellans. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va explicar que primer faran la millora dels carrers Gil de Frederich i Sensalsacosta, ja que els carrers Mercaders i del Carme quedaran afectats pels treballs d'enderrocament de les cases del carrer Montcada, on s'aixecarà el nou edifici de les delegacions.

El Punt (1-Setembre-2008)

6 comentaris:

  1. I a les cases de dalt de tot, que tal si les dignifiquem posant-hi uns llençols per a tapar-les?, a l'estil dels camps de futbol, quant tapen les grades per a que no es vegi que no hi han espectadors.

    ResponElimina
  2. Dons no és mala idea. Quan restauren catedrals, de vegades, posen al davant un llenç de textil lleuger amb la silueta de l'edifici.

    Sempre havia dit que el primer pas per rehabilita un casc antir és sanejar els seus carrers. Com es pot demanar que algú rehabiliti o construeixi cases que no conecten a claveguerams i amb unes condicions insalubres d'humitats pe aqesta causa? Ja tenim el carrer Sant Domenech, la Rosa, Plaça de la Cinta. Que segueixi. Per obtenir resultats finals s'han d'esgotar les etapes.

    Felicitats a l'equip de govern municipal.

    ResponElimina
  3. ...i al ( també equip?) de la Generalitat. Pel PINCAT.

    ResponElimina
  4. Ximo,

    A l'equip ??? de la Generalitat, res de res.

    Si el proper dissabte anem a saludar al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya i a la Honorable Consellera de Sanitat ( tot això és el que diu la tarja d'invitació ) al Hospital de Jesús per la inauguració d'unes instal·lacions molt esperades, serà gràcies a la "insuperable" gestió de l'Ajuntament de Tortosa i l'EMD ( els d'ara, clar ). Ja se sap que l'anterior equip ??? de l'Ajuntament de Tortosa i l'actual equip ??? de la Generalitat no van fer ni fan res de bó.

    I mentrestant, alguns penjant-se "medalletes", com el màgic Andreu ...

    ResponElimina
  5. Emili, la idea pot ser bona...però jo ho deia irònicament. Que conste.

    ResponElimina
  6. caldrà veure el resultat, que espero que sigui molt bo, ja que aquest indret de Tortosa és màgic

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta