10 d’agost del 2008

Tortosa estrena nous contenidors de selectiva

La recollida selectiva de residus és, a partir d'ahir, obligatòria per llei a tots els municipis catalans, independentment del nombre d'habitants, quan fins ara era només obligatòria per als municipis de més de 5.000 persones. Amb tot, és una coincidència que aquest cap de setmana haja començat a Tortosa el desplegament dels nous contenidors de la recollida selectiva, a càrrec del consorci comarcal Rebé. En realitat, la instal·lació dels nous contenidors ha arribat a Tortosa amb unes setmanes de retard, com a conseqüència de la vaga de transportistes, ja que els contenidors (que arriben des d'Itàlia) havien d'estar desplegats abans de la Festa del Renaixement. En el conjunt del municipi de Tortosa, hi haurà unes 80 illes de nous contenidors, amb dipòsits per deixar-hi els vidres, cartrons, envasos i la fracció orgànica. El consorci Rebé, que gestiona la recollida dels residus al Baix Ebre, va començar al juliol la implantació del nou sistema de recollida, amb la renovació de 1.200 contenidors de superfície, 400 contenidors soterrats, vuit vehicles nous i un camió per netejar els contenidors. A més, amb el nou sistema es millora l'estètica dels contenidors de la recollida selectiva, ja que tots tenen la mateixa altura. En una primera fase s'han instal·lat a Camarles, l'Aldea i el Perelló; tot seguit, a Xerta, Benifallet, Paüls, Alfara de Carles, Tivenys i Aldover. A l'agost han arribat a Tortosa, i al setembre s'implantaran a la resta de la comarca, amb una inversió global propera als cinc milions d'euros.

1 comentari:

  1. A vore si serveix per a que la gent agafe l'hàbit cívic de separar la brossa, però no se si s'ha fet la pedagogia suficient (los polítics son mals educadors) perque no es vegi com una càrrega més de faena per a les llars, i surtin resistències (no tinc lloc, no tinc temps, no serveix de res...). Lo meu consell, com menys residus arriben a casa, menys en cal separar, així que des del moment que comprem ja podem estar preveient no haver de tantes coses: envasos retornables, rebutjar certs tipus d'envasos compostos, triar productes a granel, portar la cistella enlloc d'agafar bosses. AL final, com tot aprenentatge mos costa un esforç mínim i mos fa molt millors. Salut i a cuidar-mos cuidant del territori! I estalviarem despesa pública que hi ha crisi (i a vore si mos baixen los impostos municipals per la recollida... si ho fem bé o rebé)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta