2 de setembre del 2008

Tortosa aprova una ordenança per regular l'abocament d'aigües residuals al riu Ebre

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir al vespre una nova ordenança que regularà el règim administratiu per autoritzar els abocaments d'aigües residuals al riu Ebre. La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va explicar que fins ara només el nucli urbà de Tortosa i l'EMD de Jesús estan connectades a la depuradora de Tortosa i Roquetes, ja que tant el polígon industrial Baix Ebre com els pobles de Campredó, Bítem i els Reguers no estan depurant les aigües residuals i aboquen directament al riu. Segons Roigé, l'excepció són les grans empreses del polígon, com Celulosa de Levante o la planta d'Ercros (Polialco), que tenen la seua pròpia depuradora. De fet, la regidora va detallar que la nova ordenança establirà una sèrie de criteris per regular des de l'Ajuntament l'abocament d'aigües residuals a l'Ebre, i que obligarà les empreses a instal·lar una planta depuradora pròpia. «De moment, el nou polígon Catalunya Sud està utilitzant la depuradora de l'Aldea, però més endavant també tindrà una depuradora pròpia», va afegir-hi. En aquest sentit, Roigé va remarcar que les noves indústries que s'instal·lin al Baix Ebre hauran d'adaptar-se a la normativa, i que també aplicaran la nova ordenança a les empreses que ja estan instal·lades, tot aprofitant la renovació de les llicències. Segons va precisar el tècnic Ernest Valls, la posada al dia de les empreses més contaminants del polígon Baix Ebre serà més àgil, ja que són les que tenen els terminis de revisió més curts, tot i que va aclarir que ja són moltes les que tenen una depuradora pròpia.
D'altra banda, sobre la construcció de les estacions depuradores de Bítem, els Reguers i Campredó, la regidora d'Urbanisme va assenyalar que l'Ajuntament està negociant amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que acceleri la seua planificació, ja que la previsió de la Generalitat és que la depuradora dels Reguers es faci el 2014, i les altres dues, al llarg de l'any que ve. Finalment, el ple també va aprovar les noves tarifes dels serveis de la societat municipal Tortosasport i les festes locals del 2009, que seran l'1 de juny i el 7 de setembre a Tortosa; el 19 de març i l'1 de juny a Campredó, i el 7 i el 18 de setembre a Bítem.

El Punt (2-Setembre-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta