16 de gener del 2009

Tortosa avança la reforma del parc municipal i del carrer Llarg de Sant Vicent

Els 6,1 milions del fons estatal d'inversió també aniran a l'antic escorxador i a la Casa de la Música

El govern de Tortosa va fer públiques ahir les diverses actuacions que ha decidit tirar endavant amb els 6,1 milions d'euros que rebrà del nou fons estatal d'inversió local. Les obres més destacades seran la reforma integral del carrer Llarg de Sant Vicent, al barri de Ferreries, la urbanització de l'entorn de l'antic escorxador, la construcció de la Casa de la Música i la rehabilitació del parc municipal Teodor González, un projecte que el govern de Ferran Bel tenia previst fer a finals del mandat. De fet, l'alcalde va remarcar que totes les obres estan incloses en el pla d'acció municipal (PAM), i que han tingut en compte tots els barris i pobles.

«El fons estatal d'inversió local no servirà per millorar el sistema de finançament dels ajuntaments, però tant de bo en tinguéssim un cada any», va valorar ahir l'alcalde de Tortosa. Ferran Bel (CiU) va explicar que l'Estat demana que siguen projectes no inclosos en el pressupost del 2009, però que les obres han de fer-se dins de l'exercici actual. En aquest sentit, el PAM ha estat el document de referència a l'hora de triar els projectes, molts dels quals l'Ajuntament ja tenia redactats o en fase de redacció. A més, les obres s'han localitzat als diferents barris i pobles del municipi, excepte als barris del nucli històric que ja reben les inversions de la llei de barris, amb el pla integral del nucli antic.

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va detallar que la millora integral del carrer Llarg de Sant Vicent serà l'actuació que rebrà més diners (1,4 milions d'euros). «Es renovaran tots els serveis, se soterraran dues illes de contenidors i s'urbanitzarà la plaça Pius XII», va dir. L'obra té un termini d'execució de vuit mesos i fins ara l'Ajuntament preveia executar-la per fases i en diferents anualitats. Fins i tot havia retardat l'inici fins al 2010, però el fons estatal permetrà executar-la sencera durant el 2009.

Unes actuacions molt repartides. La rehabilitació integral del parc rebrà més de 687.000 euros, i inclou la millora de la vegetació, del reg i del drenatge, de l'enllumenat i de la senyalització botànica. També del mobiliari urbà i de la zona de jocs infantil, així com del llac vell i dels passejos romàntics del llac nou. A més, es renovarà el circuit de trànsit i es farà un circuit d'esport i de salut. L'Ajuntament també preveu fer un tancament amb vidres de la Llotja, per instal·lar-hi els elements de cultura popular. Altres actuacions importants són la urbanització de l'antic escorxador (890.000); la construcció de la Casa de la Música (800.000) en un solar del barri del Temple, amb la nova escola de música, l'aula tradicional i la seu de la banda; la renovació de l'enllumenat a l'avinguda Generalitat (355.000); la urbanització del carrer Major i Portal de Remolins (490.000), i l'habilitació de 100 places de pàrquing i d'un carril bici al barri del Temple (372.000).

El Punt (16-Gener-2009)

4 comentaris:

  1. Llavors, la reflexió es obvia: Si les obres i reformes que es faran, pagades amb que es rebrà del nou fons estatal d'inversió local, ja estaven totes incloses en el pla d'acció municipal (PAM) segons Bel, quines son les que substituiran a les ja previstes que anaven a càrrec de l'Ajuntament?
    Qualsevol Alcalde es pot sentir mes que satisfet amb un caramel així que, com diu Bel, "tant de bo en tinguéssim un cada any".
    Nomes falta saber com es vendrà la moto d'autories i paternitats.

    ResponElimina
  2. Fa deu anys un grup de pares i mares d'alumnes de l'Escola Municipal de Música varem presentar una moció, amb el suport popular, per a que l'Ajuntament construís l'Escola de Música. Es va aprovar per unanimitat.
    Les successives possibles seus van anar diluint la voluntat popular, i del conjunt del Consistori, fins el no res.
    Ara apareix un estel.
    Tant de bo no sigui com els altres que han sigut ben fugaços i efímers.
    Música, arts escèniques, dansa, oficis artístics i artesanals, etc , han de tenir espais dignes si volem una joventut creativa i una ciutat alegre.
    Com sempre ha sigut, l'inversió en cultura és una clara aposta pels valors humans i ciutadans.
    Per una altra banda, discrepo totalment de l'envidrament de la Llotja.
    Abans la trasllado a un lloc on hi hagi una mica més de Sol i llueixi naturalment. Perquè on és ara l'ombra és perenne, els moixons continus i rasera la brutícia que porta el vent.
    Suposo que quan es va situar allí els arbres no eren tant alts, perque vaja mal lloc van triar. Per veure-ho bé a Googlemaps

    ResponElimina
  3. Ara que ho comentes, Mario, sempre li he tingut enveja a la situació de La Porxada de Granollers en comparació amb La Llotja. Mons tios viuen allí i realment és un punt de referència i activitats en aquella ciutat. Es pot veure a http://maps.google.es/maps?f=q&source=s_q&hl=es&geocode=&ie=UTF8&t=h&layer=x&g=la+porxada,+granollers&ll=41.608054,2.287653&spn=0.001282,0.001727&z=19&lci=lmc:panoramio. Activeu les fotos i mireu alguna.

    ResponElimina
  4. Suposo que el monument rovellat a la guardia civil (amb el fasces) i la lapida a l'exercit espanyol continuaran existint, lamentablement. Tant de bo m'equivoque.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta