23 de febrer del 2009

Nom i DNI per entrar a l'Ajuntament de Tortosa

A partir d'aquest matí, el guàrdia privat que hi ha a la porta de l'Ajuntament de Tortosa, tot regulant l'accés dels ciutadans, demana la identificació de tothom qui pretén entrar a l'edifici. Fa uns mesos, el govern de CiU i ERC va decidir contractar una empresa privada per vigilar l'accés a l'edifici municipal, arran del trasllat dels agents de la Policia Local a la nova caserna de Remolins. Personalment, ens va sorprendre que cap grup de l'oposició haja preguntat formalment sobre els motius, les condicions i el cost de la contractació d'un servei que representa la privatització de la seguretat de les dependències municipals i de la custòdia dels documents i de les dades dels ciutadans que té l'Ajuntament. En aquest sentit, coincidim en què no era normal que qualsevol pogués entrar i sortir lliurement de l'edifici consistorial, sense que ningú li preguntés vostè on va o què vol, i menys tenint en compte que, per exemple, a falta d'una pinacoteca municipal, als passadissos de l'Ajuntament hi ha veritables obert d'art. Però no ens ha agradat que avui un agent privat (ho podríem entendre si fos un agent de la Policia Local) ens apuntés el nom i el DNI per deixar-nos entrar a l'Ajuntament, quan hi ha hagut altres companys periodistes que han entrat sense cap filtre, i quan ja fa dies que aquests vigilants privats ens veuen entrar i sortir de l'edifici per cobrir les informacions. Com a consol, ens serveix que als regidors també se'ls controlava el pas, ja que quan sortíem de l'Ajuntament hem vist que el vigilant tenia sobre el taulell un dossier amb els noms i unes fotografies enormes amb les cares dels membres del govern i de l'oposició.

11 comentaris:

  1. Donc penso que precisament a l'Ajuntament no hi ha res més lleig que fer identificar les persones i a sobre amb guàrdies privats. Mesures més imaginatives per vigilar. I no els costaria res tenir un o dos guàrdies de forma permanent, dic jo.

    ResponElimina
  2. També ho trobo força penos.

    ResponElimina
  3. Aixo ens fot més als tortosins vells que, malgrat la mala estrugança de "la gallina", entravem, saludavem, cordialment i tot, i erem a casa.
    Ara, dubtant de la legalitat d'aquesta mesura, no deixa de ser un avanç cap a una societat militaritzada i controlada fins l'ofec.
    És una ofensa als ciutadans que acudeixen, per faena, a l'ajuntament.
    Em fa gràcia els llistats d'entrades i sortides que es generaran. Perquè prendran nota i les passaran per l'ordinador, no?
    Per mi es poden estalviar la despesa, és tant inútil!
    I està el dret a la privacitat.

    ResponElimina
  4. Bé, aquí es veu el tarannà policial ...

    ResponElimina
  5. Aviat, ampliaran la plantilla de seguretat privada?: al pavelló firal, a l'estadi, a les piscines, a tot arreu...
    I després tots contents i fotuts

    ResponElimina
  6. Desconec els motius que han portat a l’Ajuntament de Tortosa a “bunkeritzar” l’entrada a la “casa de tots”. Estem assistint de fa uns anys a extremar les mesures de seguretat en tots els àmbits, i això comporta molèsties, pèrdua de llibertat i a considerar que tothom es potencialment un delinqüent. Scáners en edificis oficials, guardes jurats, etc ... I es que el negoci de la inseguretat arriba a tot arreu, dels particulars fins i tot als temples de culte. La inseguretat es rentable, per alguns , es clar..!

    ResponElimina
  7. Ja només per això els haurien de fotre fora a tots els regidors
    Però que es pensen que som idiotes?
    Bel, Blackwater!
    Fora policia privada!
    Mangoneros.

    ResponElimina
  8. Una pregunta?
    Si intento entrar sense presentar el carnet m'ostiaran com a un delinqüent?
    Em tractaran com a un immigrant a la terra que m'ha vist nàixer?
    Per fer el que s'ha fet sempre em reprimiran?
    No se, suposo que sempre quedarà el recurs de les gestories.
    Oco que es poden fer males pensades, però, contractar policia privada?

    ResponElimina
  9. "Para quien tiene miedo todo són ruidos"

    ResponElimina
  10. Tampoc es tracta de que “qui te por tot son sorolls..” Per mi que estem entrant en una dinàmica de selecció amb els sistemes de vigilància i protecció.
    Es la carrera de sempre; qui pugui invertir mes en aquests serveis mes seguretat teòrica té.
    No seria d’estranyar que d’aquí un temps davant la saturació de feina per part dels cossos de seguretat, s’autoritzés la creació de brigades civils per determinat tipus de protecció com ara fan a Italia.
    Un cop mes la discriminació esta servida, i la mostra esta en que l’administració ens dona l’exemple contractant serveis aliens de fa temps.
    El desastrós funcionament de la justícia, la impotència i la indefensió del ciutadà, son el caldo de cultiu d’un negoci prometedor.

    ResponElimina
  11. Ja sé que faré demà:
    aniré a presentar queixes a l'ajuntament però no portaré la documentació (només un agent de l'autoritat me la pot rerquerir), i llavors no em deixaran entrar. Agafaré les garrafes d'aigua i les ompliré a la font més propera, litres i litres d'aigua fins que vingui la policia local. Llavors quan me vulgui multar segons l'ordenança de "civisme" li ensenyaré una factura de l'EMSP i li diré: sumameu aquí i comptam lo cànon de l'aigua, guapo. Me detindran i al cuartelillo, i com no portaré lo DNI hauran de preguntar a l'ajuntament al cens on visco. QUan s'arregle tot i tan bon punt me deixen sortir los ansenyaré un munt de cotxes mal aparcats exigint la grua monisipal. I quan ja astigue cansat agafaré la bisicleta i faré tres voltetes pel velódromo hasta que me tornen a detindre i exigiré parlar amb el regidor d'esports perque jo era de la plataforma salvem lo velodromo, o sigue que me tindran que deixar entrar a l'ajuntament d'una per totes. Aixo pot durar uns tres dies.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta