7 de febrer del 2009

Un conductor fuig després de destrossar la tanca del pont de Tortosa i tres cotxes

La mateixa nit, un altre individu xoca contra una rotonda de l'eix de l'Ebre i també abandona el vehicle

La matinada de dijous a divendres va ser especialment accidentada a Tortosa. En dos accidents de característiques semblants, dos conductors van perdre el control dels vehicles, van fugir i van abandonar el cotxe i les destrosses ocasionades. En el primer, el conductor va arrencar de soca-rel sis metres de barana de la rampa d'accés al pont de l'Estat, just en el mateix punt en què fa menys d'un any un altre individu va tenir un accident idèntic. El vehicle va caure des d'una altura d'1,80 metres al carrer Pintor Gimeno, i va aixafar tres cotxes que hi havia estacionats. En l'altre accident, l'altre conductor va xocar en una rotonda de l'eix de l'Ebre.

L'accident de la matinada de divendres a Tortosa és el segon accident d'aquestes característiques que té lloc en menys d'un any en aquest punt del pont de l'Estat. La policia local intentava localitzar el conductor que cap a dos quarts de quatre de la nit va perdre el control del seu vehicle i va topar contra la barana de la rampa d'accés del pont vell, quan sortia del centre de Tortosa en direcció al barri de Ferreries. Com en l'accident del 15 de febrer de l'any passat, el conductor no va fer bé el gir de la pujada i va trencar uns sis metres de barana, i el cotxe va caure des d'una altura d'1,80 metres fins al carrer Pintor Gimeno, on hi havia estacionats altres vehicles que també van patir desperfectes considerables. En aquest sentit, la primera diferència entre un accident i l'altre és que, en el de fa un any, una barra cilíndrica que protegia els vianants va aturar l'impacte. En canvi, aquella barra no s'havia reposat, i el cotxe accidentat la matinada de divendres va impactar directament contra la barana, la va arrencar de soca-rel i es va precipitar damunt de tres vehicles que hi havia estacionats al carrer de sota. El vehicle accidentat era un Peugeot 308, però també a diferència de fa un any el conductor no es va quedar al lloc del sinistre sinó que va fugir.

Cap a finals del 2006, l'Ajuntament de Tortosa i la direcció general de Carreteres van decidir eliminar les barreres de seguretat amb motiu de la millora del paviment que va fer-se a l'eix viari format per l'avinguda de la Generalitat, el pont de l'Estat i l'avinguda Colom. En un primer moment, els operaris de Carreteres van eliminar totes les barreres que hi havia a la rampa d'accés des de la zona centre, excepte en el tram que hi ha al revolt de la pujada. El pas següent va ser la substitució de l'antiga barrera de seguretat per una altra de forma cilíndrica, que també protegia únicament la part de la vorera que coincidia amb el revolt de pujada al pont. Però en l'accident del febrer del 2008, el cotxe va doblegar parcialment la barra cilíndrica, que l'Ajuntament va retirar del tot.

D'altra banda, en l'accident a l'eix de l'Ebre, un turisme tot terreny va encastar-se a la rotonda de la C-12 que hi ha a la cruïlla amb el carrer Amposta, a Ferreries, i va malmetre quatre senyals de trànsit i els parterres. Igual que en l'accident al pont de l'Estat, el conductor va decidir fugir i abandonar el seu vehicle al lloc dels fets.

Els veïns reclamen una protecció. Fonts de l'associació de veïns Centre-Nucli Històric van explicar ahir al matí que havien contactat amb la regidora de barri, Matilde Villarroya, per reclamar la instal·lació d'algun sistema que evite els excessos de velocitat i els accidents. La indefensió dels vianants en aquesta part del pont, sobretot durant el dia, preocupa l'entitat veïnal, que recorda que fa un any un altre conductor va trencar la mateixa barana. De fet, l'Ajuntament va tardar més de dos mesos a reparar-la, ja que el fragment de la barana de ferro que s'havia trencat era l'original, ja que en realitat pertanyia al pont de l'Estat anterior a la Guerra Civil. Per tant, calia encarregar-la expressament. Fa menys d'un any, un altre vehicle va perdre el control en direcció inversa, i va encastar-se en una de les columnes de la plaça de la Constitució.

El Punt (7-Febrer-2009)

10 comentaris:

  1. Al Web de l'Ajuntament de Tortosa he deixat escrita la meua opinió respecte la necessitat d'una tanca protectora per als vianants però amb la consegüent ampliació de tota la vorera del pont de l'Estat. És qüestió de fer un voladís que permeta ampliar l'estretor del passadís per a fer amable el trànsit de cotxets de criatures, de gent amb carros i tendir cap a una ciutat més amable on els que van a peu siguen els primers. Aquesta mateixa proposta la continuaria entre la plaça Paiolet i el parc de la Fira a Remolins.
    La idea segur que no és nova però permet sortir de l'encorsetament de sempre. Si es vol, se pot fer. We Can!?

    ResponElimina
  2. Completament d'acord amb la necessitat immediata de posar sol.lució al tema, ja sigue ampliant voreres o prenent qualsevol altra mesura per tal de facilitar el pas de vianants per aquest tram i augmentar la seguretat (sobretot). No crec ser la única que ha pensat que si enlloc de les 4 de la matinada haguessen estat les 4 de la tarde,a hores d'ara estaríem sortint a totes les notícies.
    Malauradament, les desgràcies personals agilitzen la majoria de tràmits, aquí encara no ha passat res....

    ResponElimina
  3. La sort es que a les quatre de la tarda la gent no sol anar intoxicada, esta es la sort.

    ResponElimina
  4. Gustau, l'anterior vegada també van destrossar la tanca i el vehicle va caure i va destrossa un vehicle!
    Protecció Ja!!!

    ResponElimina
  5. Hi ha el tema de la no existència de barana. Simplement senyalitzada amb tires plàstiques que el vent ha arrencat i que a hores d'ara ni senyalitzen ni són garants de res. És urgent que demà dilluns, 9, qui sigue, pose remei immediat per evitar mals majors.

    ResponElimina
  6. Governar és gestió, i cada dia que passa és demostra que el consistori tortosí això de gestionar ho porta fatal.

    Ara ja se que hem dirant que si el pont es cosa de carreteres, que si patatim que si patatam, però per a alguna cosa està la gent del consistori per a fer les reclamacions oportunes. I si en el seu moment van reclamar que es reposes la barana, haurien d'haver reclamat que es reposes la peça cilindrica que hi havia per evitar el que ara a passat. Ja sabem que la peça en qüestió es impopular i que hi havia gent que no li agradava, però servia per a evitar mals majors com els que ara ens estem lamentant.

    Bé en quant a gestió, el que es gestionar copets a l'esquena, sortir a mitjans de comunicació i pujar sous, això ho saben getionar de P.M.

    ResponElimina
  7. Es que es tant sencill!!!!
    Es pot saber quina prioritat hi havia avui ( per no dir ahir o el dissabte ) a Tortosa que ha fet que ha primera hora no es posses una solucio provissional per part de la brigada? . Despres es dira que "la gent no sap de qui es la responsabilitat d'aixo o d'allo, i l'Ajuntament ho ha de solucionar".

    TRIEU, abans que unes cintes de plastic:

    - quatre cables ben tensats
    - una fusta ben acollada
    - una plantxa amb quatre punts de soldadura.
    - unes cordes.
    "Fem-ho Be".

    ResponElimina
  8. Uhmmm... doncs em quedo amb la fusta, que és del mateix material que podem trobar dins la closca d'algú de l'Ajuntament i, a més, sempre la podem reciclar i fer-ne uns escuradents per a treure's les restes d'algun soparet.

    ResponElimina
  9. .... i si posem una tanca de color groc d'aquestes que tant ens agrada posar? Serveixen per a tot!!

    ResponElimina
  10. Les coses com siguen, "Nunca es tarde si la dicha.........
    Ja han apedaçat una altra barana que evita perfectament el perill.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta