7 de febrer del 2009

L'Ebre, territori 2.0

Benach aprofita l'Ebrebloc per reclamar l'ús de les eines d'internet per millorar la política

Ernest Benach va confessar ahir a Tortosa que se sent «desbordat». El president del Parlament té pendents de contestar unes 2.000 peticions d'amistat a Facebook, la xarxa social més potent d'internet, i ja nota que no li queda temps ni forces per respondre tothom. Però això és el que passa quan un polític creu «seriosament» en les noves eines de comunicació que internet ofereix per «informar, deliberar i participar» amb els ciutadans. De fet, si hi ha un polític a Catalunya que fa apologia de la internet social aquest és Benach, que ahir al vespre va pronunciar a Tortosa la conferència de cloenda del tercer Ebrebloc, la trobada anual de l'associació Blocaires Ebrencs.

Benach va oferir una lliçó magistral de participació política a través de la xarxa, i va avançar alguns detalls del projecte Parlament 2.0, un programa ambiciós però que encara li fa plantejar-se «molts dubtes i incerteses». «Hem d'apropar la política a la realitat ciutadana, i parlar amb els ciutadans, ja que fins ara només hem parlat als ciutadans», va concloure Benach. De fet, el president del Parlament també va presentar ahir el seu nou web personal, un portal molt dinàmic en què aplega les seues aportacions en xarxes socials com Facebook i Twitter; les seues imatges a Flickr o Twitxr, els seus dos blocs, i el seu videobloc de Youtube. En aquest sentit, i de manera instantània, els seguidors de Benach en xarxes com Twitter o Facebook van seguir les seues impressions amb motiu de la conferència a Tortosa, i també les imatges que va penjar a Twitxr, fetes amb la càmera del seu telèfon mòbil. Benach va defensar la transparència i el contacte «més humà» que aconsegueixen els polítics que utilitzen les eines de la internet 2.0, ja que «serveixen per escoltar els ciutadans». «Fins i tot rebo més missatges i peticions de caràcter institucional des del Facebook que al meu correu del Parlament», va dir Benach, que també va reivindicar l'ús polític de les xarxes socials d'internet per impulsar la construcció nacional de Catalunya.

Una xarxa de més de 400 blocs. L'associació Blocaires Ebrencs, que presideix la tortosina Carme Pla, va nàixer l'any passat a partir del col·lectiu que va organitzar la primera edició de l'Ebrebloc. Durant la inauguració de la trobada, ahir a la biblioteca de Tortosa, Pla va explicar que la comunitat blocaire de les Terres de l'Ebre ja supera els 400 blocs, i que l'entitat ja té més d'un centenar de socis. En la primera jornada de l'Ebrebloc hi va participar la directora de l'espai Lletra de la UOC, Teresa Fèrriz, que va avançar en primícia els detalls de la nova versió del portal de literatura catalana a internet. De fet, ahir també va tenir lloc una taula rodona sobre blocs i literatura. L'Ebrebloc continua avui a la biblioteca de Roquetes, amb una especial atenció al fenomen de Facebook.

El Punt (7-Febrer-2009)

1 comentari:

  1. Una conferència interessantíssim del polític que més aposta per les noves tecnologies i les possibilitats que ofereix internet. Va tocar punts colpidors, com el fet que si un dia t'escaqueges d'una reunió o un acte, i a aquella hora penges alguna cosa al bloc o contestes el Facebook, et delates. Saps on està el polític en aquell moment.
    D'altra banda, Gustau, tot un èxit comptar amb la figura del president del parlament a l'EbreBloc, que prestigia l'esdeveniment.
    Felicitats de tot cor a tot el conjunt organitzador d'aquest entranyable esdeveniment que és l'EbreBloc per a blocaires i públic en general.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta