23 d’abril del 2009

Retalls de la diada de Sant Jordi a Tortosa

Aquest matí hem estat fent una volta per les parades de llibres i roses del barri de Ferreries i del centre de Tortosa. Molta animació en una jornada gairebé festiva, marcada pel bon temps i la bona afluència de possibles compradors a totes les parades. De moment, quant a llibres més venuts fins al migdia, l'escriptora xertolina Francesca Aliern predominava clarament en l'apartat d'autors ebrencs, amb la seua novel·la Aigües fondes. D'entre els llibres en català, els llibreters han destacat el bon ritme de vendes d'El silenci, del periodista Gaspar Hernández, i el també llibre mediàtic del programa Crackòvia de TV3. En castellà, Javier Cercas i la seua Anatomía de un instante, una revisió dels fets del 23F, se situa entre els venuts. De fet, aquest és el llibre que s'ha demanat per Sant Jordi el portaveu del PSC a Tortosa i senador, Joan Sabaté, que aquest matí ha estat una estona a la paradeta que els socialistes han instal·lat a la plaça de l'Àngel. El PSC ens ha regalat roses de paper, bolígrafs i llaminadures. A pocs metres hi havia una altra paradeta política, la de CiU i les JNC, que ens han obsequiat amb un preservatiu amb un curiós lema a l'envoltori: Aixeca't... i camina!, que és la frase que Jesucrist va dir al seu amic Llàtzer per ressuscitar-lo. L'alcalde, Ferran Bel, amb la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, també s'ha deixat veure per les parades. A la paredeta de la llibreria Viladrich 2, per exemple, han saludat l'exregidor Josep Maria Franquet, que estava signant exemplars del seu últim llibre, Les Terres de l'Ebre, un problema de debò, en què recupera la seua vella idea de crear la comunitat autònoma de l'Ebre.

Tot seguit, podeu veure una fotogaleria amb algunes imatges del Sant Jordi d'enguany a la ciutat de Tortosa...

15 comentaris:

  1. Llibres nacionalistes...a milers! Però ni un sol llibre d'un autor de la importància de Juan Manuel de Prada, així que he fracassat en el meu intent de comprar el seu últim llibre "La nueva tiranía. El sentido común frente al Mátrix progre" així que m’hauré d’esperar a comprar-lo a Barcelona perquè lo màxim que m’han ofert ha sigut demanar-lo i tindre’l aquí en dos setmanes...En les ganes que tenia de passar la nit fullejant-lo. Espero que hagueu tingut més sort que jo ;)

    ResponElimina
  2. Divideixes els llibres en nacionalistes i no nacionalistes, també? I ara resulta que Juan Manuel de Prada no és nacionalista, és clar. Estic d'acord que és un gran escriptor, però de nacionalista espanyol ho és un bon rato.

    ResponElimina
  3. Gustau, estic d'acord amb el que dius, ara, com es diu allò? .." el rabano por las hojas"?.
    Si es cert que no hi ha llibres de bons autors en castellà no deixa de ser una deficiència, i si es volguda encara mes.

    ResponElimina
  4. No, no divideixo els llibres en nacionalistes i no nacionalistes, vaia xorrada...
    En quant a Juan Manuel de Prada pot ser nacionalista espanyol però les seves novel•les no tenen res que veure amb el nacionalisme, i això és perquè ante tot és escriptor. Se nota que no l’has llegit. Si és cert que l’últim llibre, que es el que comentava, és un llibre que “Describe y ataca el relativismo desvinculador y la impiedad nihilista del poder establecido, pero formula asimismo con talento y sensibilidad la alternativa del sentido común, de la distinción entre el bien y el mal y del significado profundo de la libertad que restituye a las personas su verdadera naturaleza.” (Tal i com diu la seva contraportada) i si es cert que avarca temes com l’avortament, la memòria històrica, la crisis econòmica etc. Però no me’l compares amb els llibres que ahir hi havia en totes les llibreries. Si és una deficiència volguda o no això ja no ho sé però el que estar clar es el predomini d’unes lectures que per a mi són molt poc o gens apetitoses.

    ResponElimina
  5. Juan Manuel de Prada no és nacionalista. No no ho és. Ell és ultranacionalista, espanyol per suposat.

    Li he sentit comentaris antiautonomistes de tanta volada, que fins i tot hom podria dir que eren comentaris inconstitucionals.

    Ves per on hi ha gent que parla en contra de separatismes fantasmals des de posicions clarament inconstitucionals. Diguem-ho clar...preconstitucionals.

    ResponElimina
  6. ergo...una mica fatxa potser?.

    Gutijaume, una cosa es que trove mes o menys anormal que no hi hagin llibres de bons autors en castellà, ( donant per cert el que dius ) i l'altra es concloure, com tu fas, o insinues, que pel fet de que un llibre estigue escrit en català ha de ser nacionalista; es simplement d'una ignorància descomunal. I si no es per ignorància es per sectarisme, que es pitjor, clar.
    Sense anar molt llun, creus que els llibres que s'han presentat per aquest Sant Jordi d'autors ebrencs com Andreu Carranza, Francesca Aliern etc., son nacionalistes?. O esperes la traducció al castellà per comprar-te'ls, i llavors deixen de ser-ho?. O millor dit, llavors son nacionalistes espanyols, no?.

    ResponElimina
  7. Juan Menuel de Prada es un gran escriptor?
    Es un gran provocador, i de pas fa d'escriptor per aquests que els hi agraden les provocacions.
    Jo vaig comprar el llibre de la xertolina Paquita Aliern que ella si que es una gran escriptora.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Cucafera, Juan Manuel de Prada tornaria a una organització territorial amb dos nivells d'administració: l'estatal i la local.
    Fóra broquils pensa i per això tornarem a escoltar-lo dient que la mare de tots els mals econòmics és l'estat autonòmic perquè les Comunitats Atònomes s'ho gasten tot en xoclos i moclos. Oblida el Sr. de Prada que la prestació de serveis públics tan trascendents com l'Educació, la Sanitat i l'Atenció Social és a càrrec d'aquestes comunitats, una d'elles, per cert, la de Madrid.

    ResponElimina
  10. Bé primer contestarem a cucafera... Torna a llegir el meu comentari i disme on has vist tu que digue que per estar escrit un llibre en català es nacionalista, és de molt mala educació ficar en llengua d'altres el que no s'ha dit. Jo com per sort sóc totalment bilingüe puc llegir tant en català com en castellà i si m'apures en inglés. Vamos pixes de test desde que començes a escriure el comentari. Quan he tornat a dir que els llibres de la gent de la MEUA terra siguen nacionalistes?

    Em refereixo als LLIBRES NACIONALISTES, saps el significat oi? Es que si m'he de ficar a explicar-ho la ignorància es vostra... No vaig apuntar cap nom de llibre però vist que no sabeu diferènciar entre el què és un llibre de caire nacionalista i un altre que no ho és tindre que anar-hi.
    I vist com reacciona la gent davant aquest ESCRIPTOR ara entenc perquè esta "vetat" per n'estes terres, jo no estic parlant dels seus escrits o les seves intervencions per l'amor de Déu estic parlant d'un llibre seu!

    En serio creieu que Coños (1.995) o una altra novela seva com El silencio del patinador (1.995) són novel·les nacionalistes, es què la ignorància que esteu demostrant-me me supera.

    Pere, pere...les provocacions trobo que t'agraden més que a ningú ;)

    ResponElimina
  11. Gutijaume, Cal suposar ( tampoc es segur ), que ets tu qui millor sap el que volies dir quan has escrit: "Llibres nacionalistes ...a milers! Però ni un sol llibre d'un autor de la importància de Juan Manuel de Prada" puc acceptar l'observació que em fas; però tu també m'hauràs d'acceptar que...
    a) Si no volies dir el que sembla, que volies dir?, que els "milers" son de temàtica nacionalista?. No es cert.
    b) Si, com s'ha dit no fa gaires dies, dels llibres que hi han a les llibreries nomes al voltant d'un 25 % estan escrits en català, tampoc en aquest sentit es podria dir que els "milers" son nacionalistes.
    c) M'he molestat en veure rànquings dels llibres mes venuts a Sant Jordi i en cap moment es pot assegurar que els mes venuts siguen nacionalistes ( amb la interpretació que li vulgues donar )
    d) Es evident, de tota evidencia, que tot i no pixar fora DE TEST, al començar el teu primer comentari el que has donat, volen o no, a entendre es que els llibres en català son nacionalistes.
    e) Si t'has embolicat en la teva primera afirmació i ho vols justificar com sigue, es un altre problema.
    f) Et recordo que he sigut jo qui he dit que segurament es una anomalia si es cert que no hi hagin determinats autors si es per l'idioma.

    ResponElimina
  12. Gutijaume no vegis fantasmes nacionalistes (catalans per supost) on no hi són. De llibres politics se'n fan a munts, i juraria que els liberals neo-cons s'emporten la palma. Bé potser a Sant Jordi no, però passa't pel Corte Inglés i trobaràs perles del Cesar Vidal, Losantos, Aznar, l'exterrorista aquell del GRAPO que ara és fatxa ... en fi, que els de la teua corda arraseu editorialment parlant, aixi que no et queixes.

    ResponElimina
  13. Qué pesats que són los fatxes quan no manen...

    ResponElimina
  14. Emili; no sera que la idea de Juan Manuel de la Prada es de que l’administració s’aprimi? Si nomes fora aixó, pordria estar-hi d’acord...Pero tota!

    ResponElimina
  15. Mc Calan, creus que la gran empresa espanyola, financera, energètica, de telecomunicacions, d'hidrocarburs, està prima o està grassa? Si està grassa, s'ha d'aprimar?

    No val dir que el món Públic s'ha d'aprimar i l'empresa privada pot engreixar el que vulgui.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta