29 de novembre del 2006

La regidora Moreno qüestiona la gestió i influència política de l'alcalde de Tortosa

Sabaté es reuneix amb Franquet (IPE) i Lahosa (ICV), i avui anunciarà si pren mesures per les paraules de la independent

La regidora de Participació Ciutadana i Societat de la Informació, Amparo Moreno, va precipitar ahir una nova crisi al govern de Tortosa, després de qüestionar la capacitat de gestió i d'influència política de l'alcalde, Joan Sabaté, i d'afirmar que la majoria socialista de l'equip de govern havia posat «entrebancs» a la realització d'alguns projectes de la seua àrea. Moreno és regidora del grup Independents per l'Ebre (IPE), junt amb Josep Maria Franquet, i una de les veus més crítiques sobre el funcionament de l'equip de govern dins del mateix govern de Sabaté (PSC). De fet, Sabaté va convocar ahir al vespre una reunió amb Franquet i el portaveu d'ICV, Sisco Lahosa, per analitzar la situació del govern tortosí i prendre una decisió, que podria fer pública al llarg del dia d'avui.

Moreno va fer les declaracions durant la presentació del projecte Tortosa, ciutat singular, que l'Ajuntament impulsarà amb un pressupost de 470.000 euros, en què la subvenció més important seran els 235.000 euros que li acaba d'atorgar el Ministeri d'Indústria. Amb tot, la regidora va fer un joc de paraules i va aprofitar el nom del projecte per criticar les gestions polítiques realitzades per l'Ajuntament. Segons Moreno, Tortosa «també és una ciutat singular pel funcionament del mateix govern», i pel «poc suport» que hauria rebut per tirar endavant el projecte. «M'agradaria no tenir un govern i un alcalde tan singular, perquè així jo no hauria de ser una regidora tan singular», va remarcar Moreno. La regidora va afirmar que Tortosa hauria pogut engegar un projecte «molt més ambiciós», i va lamentar que no ha tingut «ni les eines ni els recursos econòmics» per desenvolupar el pla director de la societat de la informació, aprovat pel consistori el 2002 i revisat quan va accedir al càrrec.
De fet, Moreno va revelar que al govern tripartit de Tortosa hi ha una «majoria socialista» que imposa els seus criteris, i va lamentar que l'Ajuntament no puga impulsar un projecte més important, «com el que ja s'està fent a Amposta». Segons la regidora, «un any electoral és per fer balanç», i en aquesta línia va detallar que s'ha produït una «desproporció» entre la seua feina per rebre millors subvencions, el que Tortosa hauria pogut aconseguir, i les «dificultats» amb què s'ha trobat per tirar endavant els projectes. A més, Moreno va recordar que el ministre d'Indústria era el socialista José Montilla.

>
«Dimitir? Si algú no em vol al govern, que m'ho digui»

La regidora independent Amparo Moreno va lamentar que impulsar la societat de la informació no formi part de la «política majoritària» del govern tortosí. Segons Moreno, fa temps que havia pensat en la possibilitat de renunciar al càrrec, però va advertir que ara no es planteja la dimissió. «Si algú no em vol al govern, que m'ho digui», va manifestar la regidora, que va valorar que el més coherent és continuar dins del govern i continuar treballant per la ciutat, «tot i les dificultats». Moreno, que ahir va confirmar per primer cop que no té previst integrar cap llista a les eleccions municipals del 2007, va recordar que havia decidit formar part de la candidatura de Josep Maria Franquet (IPE) «perquè no volia haver de votar Sabaté». Durant la legislatura, la regidora ja ha protagonitzat altres enfrontaments amb Sabaté i regidors del PSC, per temes com el procés de participació ciutadana durant la redacció del pla integral del nucli antic (Pincat), i el fet que Tortosa no aspirés a la primera convocatòria de la llei de barris.

>
Trucades al mòbil i gabinet de crisi

Les paraules de la regidora de Participació Ciutadana i Societat de la Informació van provocar ahir la reacció de l'alcalde, Joan Sabaté. De fet, el portaveu del grup municipal d'ICV, Sisco Lahosa, va confirmar ahir al matí que ja havia tingut una primera conversa amb Sabaté, sobre la situació que s'havia produït per les declaracions d'Amparo Moreno. «Hem quedat que en parlaríem al llarg del dia, però no puc dir res més perquè no seria ètic que valorés el contingut d'unes declaracions que encara no conec», va afirmar Lahosa. El portaveu d'ICV també va declinar revelar el contingut de la conversa amb Sabaté, i no va aclarir si l'alcalde li havia manifestat la necessitat de reestructurar el govern. «Hi haurà més contactes i crec que la voluntat de tots és continuar treballant, però sense córrer riscos», va avançar Lahosa. De fet, fonts municipals van confirmar que Sabaté va convocar el mateix Lahosa i el portaveu d'IPE, Josep Maria Franquet, al vespre, per analitzar la situació i prendre una decisió, que es podria fer pública avui. En el més extrem dels escenaris, Sabaté podria expulsar del govern els dos regidors d'IPE, com fa un any va fer amb ERC quan el republicà Lluís Martín va qüestionar la capacitat de lideratge de l'alcalde. Amb tot, Sabaté perdria la majoria, quan falten pocs dies per al ple en què se sotmetrà a aprovació el pressupost del 2007.


>
El projecte «Tortosa, ciutat singular»

La regidora de Participació Ciutadana i Societat de la Informació, Amparo Moreno, va fer les seues declaracions per sorpresa, durant la presentació de Ciutats Singulars, un programa del Ministeri d'Indústria que té un pressupost global de 20 milions d'euros. Finalment, el Ministeri d'Indústria ha concedit a l'Ajuntament de Tortosa una subvenció de 235.000 euros. L'objectiu fonamental del programa Ciutats Singulars és afavorir i promoure la societat del coneixement al municipi, amb la implantació de noves tecnologies per millorar l'administració local i la relació de l'Ajuntament amb altres administracions. A més, el projecte també preveu l'extensió de la banda ampla i dels serveis digitals, perquè els ciutadans i els sectors educatius, culturals i econòmics puguin integrar-se plenament en la societat de la informació. En aquest sentit, el programa Ciutats Singulars és una continuació del programa Ciutats Digitals, que al territori ja està executant Amposta, amb un ajut de 886.000 euros.

El Punt (29-Novembre-2006)

19 comentaris:

  1. Apa!!! Ha nombrat la ciutat que no es pot nombrar, la ciutat del "diable"... :-)

    ResponElimina
  2. El vaixell municipal de Tortosa s'enfonsa. Vuit anys d'inoperància, de pactes amb el diable per conservar les cadires, de dedicacions exclusives excessives, de vendre's a la iaia per xupar del bote, ens porten a aquest trist resultat.
    Ara, jo crec que a Tortosa ens ho mereixem, ja que som una ciutat on els seus habitants quan poden fugen cap a la muntanyeta en cap de setmana (o a dormir sempre) i no es preocupen gens ni mica de com està el nucli antic, de com estan el serveis, de com la circulació, només de cap a la muntanyeta per fugir. I llavors ens queixem "que no podem passejar tranquils per la ciutat perquè està tot ple de moros". Heu anat mai a passejar a qualsevol ciutat propera un dissabte la tarda i heu vist el que fa la gent? No fuig cames ajudeu-me cap a la muntanyeta o el xalet a l'Ampolla. La gent es queda a la ciutat i la viu.
    No hi ha futur..................

    ResponElimina
  3. A vore que fa ara l'Alcalde.
    Coneixent-lo segur que deu estar pujant-se per les parets.
    ÉS tan democràtic i soporta tan bé les critiques........ja,ja,ja!

    ResponElimina
  4. Voilà un cas interessant d'afers polítics.

    Ella no el volía però va consentir en compartir pis. Potser, tot plegat, valía la pena provar allò del frec que fa el carinyo. Al pis compartit, han habut desavinences entre la colla; baralles, fins i tot, que al veïnat han esglaiat. Algú va haver de fer la maleta i anar a comptar muts. Al final, ella no el vol més del que el volía al principi, fent bona, ara sí, aquella dita de la primera impressió. Vès per on que quan algú li ensenya la porta, ella recorda que també va participar en la tria del pis i, tot i haver ficat menys fiança, se'n sent tant ama com la resta. A més, ella ha ficat l'hifi i l'ordinador. I, com tots sabem, quan una dona es planta, és que es planta. El veïnat apaga la tele i surt al balcó i al finestral a seguir aquest curiós teatre, que els crítics discutiran si és d'autor, d'assaig, èpic o de butxaca, mentre arriba la gran temporada amb l'obra "Els Pressupostos".

    ResponElimina
  5. Com es veu que la Sra. Moreno no te possibilitats de anar ven situada a cap llista, ha decidit fer allò que en castellà en diuen “por el tiempo que me queda de estar en el convento, me cago dentro”.

    ResponElimina
  6. Té raó quant al pla director de la societat de la informació. Tortosa va ser pionera en la redacció en un pla així, i ha quedat enrera al territori. Sobre si calia o no fer aquestes declaracions, és un dilema. Per una banda, se suposa que has de guardar certa disciplina de grup dins del govern, tot i que és d'agrair que si no et deixen fer, si no t'ajuden a tirar endavant les coses, la gent ho sàpiga. Ara bé, cal veure si les motivacions són causades per la manca de suport o si obeeixen a raons més aviats polítiques o partidistes.

    ResponElimina
  7. Com és que a la pàgina web de la veu de l'Ebre no surt per enlloc aquesta notícia. L'estant cuinant bé?

    ResponElimina
  8. No conec masa a la "Sra Moreno pero les vegades que ha esta a les reunions en les cual he pogut estar la veritat que la inoperancia de ella si que es bestial, si no que ho pregunte a totes les entitats que ens va portar a vore la magnifica seu de entitats a la antiga UIC o al viver de entitas encara esperem respostes .
    Es pensa que sempre te veritat absoluta, i que conste que no estic masa d´acord com funciona tortosa pero ella es uan geta perque si li ha costat casi 4 anys per vore la inoperancia de Sabate no se no se aixo fa una mica de pudor.
    P.D a vore si no vas a les properes llistes dels independents jajaja

    ResponElimina
  9. Tortosa, lo que nesecita de una vegada es que surtin tota esta colla de parasits que tenim i a veure si de una vegada esta ciutat es possa a treballar de veritat que lo que passa a n'este ajuntamen es una vergonya!!!!!!!!! pareixem xiquets barrallan-se per lo caramelo i ningu possa l'oli a la paella per a fregir.

    ResponElimina
  10. Ja s'ha produït el cessament:

    COMUNICAT


    L’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, ha signat aquest matí un decret d’alcaldia mitjançant el qual destitueix en els seus càrrecs la regidora Amparo Moreno i li revoca totes les delegacions assignades per part de l’alcaldia. L’alcalde ha pres aquesta decisió davant les declaracions efectuades ahir per la regidora en què demostrava manca de sintonia i acord amb la gestió i els objectius de l’equip de govern sense, però, que la seva crítica anés acompanyada de la seva dimissió. Aquesta manca de coherència i de suport a l’actual govern tripartit ha propiciat aquest cessament que compta amb tot el suport de la resta de regidors que formen part de l’equip de govern.
    Fruit d’aquesta situació, l’alcalde també ha signat un decret de remodelació del cartipàs on es reassignen les competències que fins ara tenia la regidora Amparo Moreno.

    Tortosa-Terres de l’Ebre, 29 de novembre de 2006

    ResponElimina
  11. Un cop més, la inoperància del nostre equip de govern al Ajuntament es fá palesa com a conseqüencia d'una soberbia provinciana i quasi caciquil..Quan les prioritats d'un municipi no es consensuen degudament,els interessos ja no son del municipi; sino de partit..Per la nostra desgràcia; estan primant los interessos de partit, front als del municipi...I es que el "partit" s'ha de finançar com sigui...Llavors surt el "jo mano aquí..." i tothom a callar..Fins que surt algun "respondón", que no tardará es èsser apartat del equip de govern... I tornem a començar... El lideratge s'ha de manifestar amb l'autoritat moral; mai per "collons"...Per aixó aqui ens fan falta liders de debó de fa ja molts anys...

    ResponElimina
  12. sobren dictadors
    i Sabaté!

    ResponElimina
  13. molt encertat mc calan

    ResponElimina
  14. llàstima que amb tant decorat i parafernàlia ens estem perdent el guió original:
    els projectes i el futur de Tortosa no avançen, i aquells que no tenen idees innovadores però si poder de decisió els hi prenen o els hi bloquejen als que intenten fer algo diferent... tot plegat penós i patètic.
    I voleu que a les properes eleccions us votem a qualsevol dels que us presenteu?

    ResponElimina
  15. Aixo es una pregunta que em faig tots els dies, quan m'aixeco aqui he de votar, SI votes aqui votes, tots son iguals.....
    Tortosa te falta de que es pase la vaporeta perque quedi neta de arcars i parasits que n'estem sobrats i que no sigui bo, FORA!!!
    Per aixó aqui ens fan falta PERSONES QUE LLUITEN PER LO POBLE I NO PER LA CADIRA I LA SEUA BUXATCA de debó de fa ja molts anys QUE PASSA.......

    ResponElimina
  16. A la anterior legislatura, el senyor Sabaté va governar agafat de la maneta del PP, aleshores els populars tenien una regidora a la que se li va encomanar la responsabilitat sobre el personal de l’Ajuntament. Aquella senyora va impulsar una reforma administrativa i va donar les primeres passes per implantar i obtenir el reconeixement d’un estandar de qualitat. Malgrat el partit d’on provenia, les seves idees envers la modernització del personal eren úniques i innovadores als ajuntaments del territori. Per raons que no venen al cas, malauradament, aquella dona va deixar el càrrec. El/la sociata que la van succeir van deure amagar totes aquelles idees, iniciatives i esforços a un calaix. Devien pensar que totes aquestes qüestions eren collonades. Han passat sis o set anys i l’administració municipal segueix sense un rumb clar, sense coordinació interdepartamental, anquilosada, antiga i llunyana a la realitat del carrer, i això ho veu fàcilment qualsevol que tingui necessitat de fer alguna mena de gestió a la casa gran.

    Avui una altra dona amb idees ha sortit per la finestra, una vegada més una altra oportunitat perduda. Fa uns mesos van sortir del govern un parell més de regidors contrapuntats amb l’alcalde.

    Al primer regidor de la ciutat, sembla que li agrada molt governar a cop de decret. Decretant, decretant a veure si es decreta el seu propi cessament

    ResponElimina
  17. Sabaté és un dictador, un mal gestor i portarà la ciutat a la ruïna.

    ResponElimina
  18. Solució: LES DONES AL PODER
    Però com? Si resulta que tots los alcaldables son homens???
    si el mateix govern de la Generalitat no manté la paritat en la qual fa poc se va omplir tan la boca?
    Som el 52% de l apoblació, estem més ben preparades que ells, i com s'ha demostrat amb la Sra. Amparo Moreno, no mos cau cap anell de dir les veritats quan toca. Sense fer-mos febra passar a la oposició.
    Quants homens podrien fer el mateix que ha fet ella?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta