29 de novembre del 2006

Tortosa se suma a la campanya d'estalvi «Gota a gota s'esgota»

El regidor d'Educació, Sisco Lahosa, va ser l'encarregat ahir de presentar l'adhesió de l'Ajuntament de Tortosa a la campanya de sensibilització Gota a gota s'esgota, que promouen la Diputació de Tarragona i el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). L'objectiu de la campanya és fer arribar a tots els ciutadans els criteris d'eficiència i responsabilitat en l'ús dels recursos hídrics, des que l'aigua surt de l'aixeta fins que s'aboca a l'aigüera. Així, Lahosa va explicar que l'Ajuntament ha enviat a tots els veïns una carta en què s'explica la campanya i també el díptic informatiu que han editat la Diputació i el consorci del minitransvasament. A la carta, els ciutadans podran saber els diversos punts d'atenció al públic repartits per tot el terme municipal, en què podran informar-se durant deu dies amb l'assessorament d'un educador mediambiental. Així, la campanya arribarà a Tortosa entre els dies 11 i 22 de desembre, i els punts d'atenció s'instal·laran a les oficines municipals de les pedanies, al mercat central, als col·legis públics i als centres comercials Sabeco i Carrefour. En aquest sentit, la responsable tècnica de la campanya, Isabel Ayala, va explicar que cada persona que porti els dos últims rebuts de l'aigua podrà adquirir, per només cinc euros, un equip d'estalvi d'aigua, amb dos airejadors per instal·lar a les aixetes del lavabo i de la cuina, i un limitador de cabal per a la dutxa. Segons Ayala, els educadors ensenyaran la gent a calcular el consum domèstic d'aigua, que no hauria de superar els 100 litres per persona i dia. La tècnica va detallar que els airejadors estalvien fins a 4 litres per minut, quan una aixeta normal pot rajar fins a 12 litres per minut. Quant a l'aigua de la dutxa, el limitador de cabal permet estalviar uns 8 litres per minut, mentre que una dutxa pot gastar uns 20 litres per minut. Ayala va recordar que la gent podrà recuperar els cinc euros que costa l'equip si, quan acabi la campanya, demostren que han estalviat aigua.

El Punt (29-Novembre-2006)

4 comentaris:

  1. O sigue haig de portar dos rebuts i pagar 5€ !!! Quins collons!! Si realment volen que estalviem, ja està bé presentar els rebuts, que últimament hi ha molt "vivales", però damunt tingué que pagar...quin collons!!

    ResponElimina
  2. Totes les campanyes de conscienciació per l'estalvi d'aigua estan molt bé, fins i tot son recomanables...Ara bé; quan un ajuntament amb la seva antiga xarxa de distribució d'aigües, té unes pérdues considerables per fuites amb les seves conduccions; el que hauría de fer primer, es subtituirles per altres de noves per precisament predicar amb l'exemple...Personalment recomanaría primer una actuació de renovació de la xarxa d'aigües...y després ja podem fer campanyes d'estalvi...

    ResponElimina
  3. Molt em temo que bona part del recursos que genera l'EMS ( que es la única empresa municipal amb beneficis) també tenen fuites de molta consideració...

    ResponElimina
  4. Gota a Gota fa forat...I quin forat Deu meu!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta