19 d’abril del 2010

Amposta col·loca la primera pedra de l’Escola d’Art i del nou Pavelló Firal


[Nota de premsa] L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha col·locat aquest dilluns al migdia la primera pedra del nou edifici de l’Escola d’Art. L’obra que s’ha iniciat avui mateix forma part del projecte global del nou Pavelló Firal d’Amposta “un dels projectes estrella” que l’equip que govern portava en el seu programa electoral.
En l’acte de col·locació d’aquesta primera pedra s’ha introduït de manera testimonial els exemplars del dia de la premsa local i comarcal així com els exemplars dels diaris on hi ha sortit publicada alguna informació sobre el projecte. També s’hi ha introduït una làmina realitzada per l’Escola d’Art i un fullet informatiu amb tots els cursos que el centre oferta actualment.

L’alcalde ha explicat que aquest nou edifici inclou les tres vessants de més importància per a la ciutat d’Amposta, com són la vessant educativa ja que es construeix un nou edifici per l’Escola d’Art, la vessant cultural donat que l’edifici podrà acollis exposicions i activitats culturals, i també la més lúdica ja que es tracta d’un edifici que va lligat al nou pavelló firal.

La primera fase del nou pavelló firal que s’ha començat a construir és un edifici de tres plantes en les que s’ubicarà l’Escola d’Art i Disseny i que compta amb una sala polivalent a la planta baixa de 500 m2, i que servirà per fer-hi conferències, congressos i tota mena d’activitats. A més, el mateix vestíbul reunirà les condicions necessàries per fer-hi exposicions. La superfície total construïda de l’edifici és de 2.498,12m2.

En un primer moment es realitzarà l’estructura i els tancaments exteriors de tot l’edifici, i es finalitzarà completament la planta baixa, de manera que permeti la utilització de la sala polivalent. Aquesta obra té un pressupost de 1,8 milions d’euros i que s’ha finançat mitjançant el FEIL 2010. L’obra s’ja adjudicat a construccions Néstor Solé i té un termini d’execució de 7 mesos.

Posteriorment, s’acabaran els interiors de les aules i es duran a terme la resta de treballs que permetin l’entrada en funcionament de l’escola, una acció que suposa 800.000 euros més d’inversió.

La segona fase que, segons ha avançat Ferré, es realitzarà plurianualment i que s’iniciarà en la propera legislatura suposarà una inversió de 6 milions d’euros i comporta la construcció d’un nou pavelló firal al mateix lloc on hi ha l’actual.

El projecte de l'Escola d'Art i Disseny s'ha d'entendre com una part d'un projecte major, que inclou el futur Pavelló Firal, situat al solar contigu, a l'altra banda del carrer de Sebastià Joan Arbó.

Aquest carrer actua com a eix generador de la geometria del conjunt, i provoca que l'Escola resti preparada per encarar-se amb el futur Pavelló per tal que es percebi la continuïtat de l'un en l'altre.

La sala polivalent, a la qual s'hi accedeix des de la mateixa cota del hall, té una sup. aproximada d'uns 500m2 i s'ha esglaonat en tres nivells que coincideixen amb l'estructura principal. Els diferents nivells afavoreixen el seu ús com a auditori, alhora que faciliten la seva compartimentació en tres espais de menor capacitat.

La sala està dotada a més a més d'una franja de serveis en la qual hi ha un espai de magatzem, cabines de traducció simultània, uns vestidors i uns lavabos.

La recepció, junt amb els despatxos i la sala de professorat constitueixen la zona administrativa, en contacte visual amb l'entrada principal.

A la planta primera s’hi han agrupat, a més a més, les aules teòriques i de dibuix lineal, i les dedicades a Interiors i Gràfics.

A la planta segona s'hi accedeix també mitjançant una escala de dos trams a través d'un dobl espai. En aquesta planta s’hi han ubicat l’aula d'Art Mural i els espais destinats a Informàtica, Audiovisuals, i Laboratori Fotogràfic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta