El Club Universitari de Tortosa ha organitzat un sopar-tertúlia sobre la vegueria, amb l'expert Josep Oliveras (membre de la Comissió de Delimitació Territorial de Catalunya), que tindrà lloc el rpoper divendres, 23 d'abril, a les 21.30 hores. El sopar-tertúlia es farà al restaurant Lo Llaüt de Ferreries (carrer Comerç, nº 41), i el preu d'inscripció és de 30 euros. Les inscripcions es poden fer al telèfon 977.50.05.89 o al correu electrònics clubunitortosa@terra.es fins al proper dimecres, 21 d'abril. El professor Josep Oliveras és un dels tres membres titulars, representants de les universitats catalanes, a la Comissió de Delimitació Territorial. Està formada en total per 21 membres: vuit representants de la Generalitat, vuit de les entitats locals, un representant del Col·legi de Geògrafs i un de l'Institut d'Estudis Catalans, a més dels tres representants universitaris.
A aquest catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la URV el Consell Interuniversitari de Catalunya el va desginar, el passat mes de desembre, membre de la Comissió nacional de Delimitació Territorial, en representació de les universitats. És autor de llibres d'investigació sobre la divisió territorial de Catalunya. Josep Oliveras és llicenciat en Filosofia i Lletres, especialitat Geografia (1974) i doctor en Geografia per la UB (1985), i en les dues etapes va guanyar un Premi Extraordinari de la mateixa Universitat. Va estudiar també Sociologia a l’ICESB i és Graduat Social per l’Escola Social del Treball de Barcelona (1971). Ha participat també en diferents treballs col•lectius i encàrrecs institucionals sobre les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, des de Plans d’Actuació Comarcal, Catàlegs de Paisatge, Plans Estratègics, Agendes 21... Darrerament ha estat president de la Ponència sobre Territori i Infrastructures del Pla Estratègic del Camp de Tarragona (2008). És soci de diferents entitats i associacions científiques sobre Geografia i Ordenació del Territori, i membre titular de la Comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona.
Podeu llegir una entrevista que El Punt va fer-li fa uns mesos, clicant aquí:
-«Seria ambigu que algunes vegueries tinguessin nom de ciutat i altres no»
Per al proper 21 de maig, el Club Universitari també ha previst la presentació del segon volum de l'obra "Tortosa, front de guerra" de Josep Subirats Piñana, que també anirà seguit d'un altre sopar-tertúlia.
19 d’abril del 2010
Sopar-tertúlia del Club Universitari sobre la vegueria amb el catedràtic Josep Oliveras
9 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Diu que seria ambigu que unes vegueries tinguessin nom de ciutat i altres no. ambigu no ho se, però perfectament possible i no passaria res de res.
ResponEliminaSense anar més lluny de comunitats autònomes ( d'interprovincials això si ) n'hi ha com ara La Rioja o Navarra que tenen el nom del territori i altres com Madrid o Múrcia que tenen el de la capital. El més correcte és que el nom tingui el més ampli consens possible. Pel que fa a natros, nomes faltaria afegir-hi polèmica del nom a la de la capitalitat. Clar que llavors, si la vegueria es digues Tortosa, seria complicat no defensar que aquesta fos la capital.
La ambigüitat d’un científic continua sense donar-nos suficients arguments a la implementació de les Vegueries com una divisió Territorial idònia pels nostres temps. Desitjo que després del sopar anunciat, el cava ajudi a conformar la divisió Territorial mes adient.
ResponEliminaAmbigüitat d'un científic ? En si mateix no és una mica contradictori, aixo?
ResponEliminaNo crec que siguin criteris científics els que hagin de dir si ens em de dir d'una manera o d'un altra, ni tan sols si Catalunya ha d'estar estructurada territorialment en vegueries o no.
Com ja sabeu, el brindis amb cava es un ritual que no fa gaires mesos el va propiciar i oficialitzar el nostre Delegat Territorial...
ResponEliminaXimo el mètode científic es basa en hipòtesis de treball que desprès s’ha de demostrar empíricament, i darrerament el cava s'esta revelant com un bon catalitzador de la ciència.
ResponEliminaMc Calan, encara no l'has païda la imatge aquella del brindis a la delegació.
ResponEliminaAra, jo insisteixo, per al que ens ocupa, no cal emprar mètodes científics ni demostracions empíriques.
Ximo; però em sorprèn que li donin tantes voltes a un tema ara per ara totalment desconegut, fins i tot pels ponents i partidaris incondicionals. Qui sortirà guanyant ? Qui sortirà perdent ?
ResponEliminaMc Calan,
ResponEliminaEstà a favor o en contra de les vegueries ?...
O resulta que la realitat és que vosté, com sempre, està en contra de QUI ORNANITZA EL SOPAR-TERTÚLIA ???...
Jo estic en contra dels brindis precipitats i dels sopars que després donen flatulències.
ResponEliminaEspero haver-li contestat a la seva pregunta.