26 de març del 2009

Tortosa apagarà disssabte al vespre els llums exteriors del mercat amb motiu de «L'hora del planeta»

L'Ajuntament de Tortosa s'ha adherit a la campanya L'hora del planeta, que consisteix a apagar els llums durant una hora com a gest simbòlic contra el canvi climàtic. La iniciativa està promoguda a tot el món i han confirmat la seua adhesió un miler de ciutats de 80 països. L'apagada, a la qual es convoca a participar a particulars, entitats i institucions, es farà el proper dissabte, 28 de març, des de les 20.30 hores fins a les 21.30 hores del vespre. A Tortosa, aquest gest es traduirà en l'apagada de les llums ornamentals exteriors del mercat municipal. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Valentí Marín, va explicar que «no serà una apagada general, sinó la interrupció voluntària de fonts lluminoses que compleixen un paper decoratiu», i ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és donar exemple com a institució pública perquè les persones facin petits canvis en les seues vides, que portin cap a un consum més racional. Marín va afegir-hi que aquest gest de l'Ajuntament s'emmarca també en el procés de sensibilització de la societat tortosina que s'ha activat amb el procés de revisió de l'Agenda 21.

El Punt (26-Març-2009)

Foto: Cèsar Bel a Flickr

21 comentaris:

  1. Una autèntica xorrada... Canvi climàtic? on? qui ho diu?
    L'any passat ens moriem de sed, enguany ja diuen que tenim aigua per a tres anys.
    La por sempre dóna una bona rendibilitat.

    ResponElimina
  2. que este gest no ens salvarà, pos, val, tens rao; ja ho diuen que és només simbolic per a que la gent reflexiona ..... pero d'aqui a questionar el canvi climatic a estes altures de la pel·lícula !!! "qui ho diu?" !

    ResponElimina
  3. "QUE NO ESTAMOS TAN MAL, HOMBREEE"!! canvis cíclics en el comportament del clima, ni més ni menys. Que la vida no fa dos dies que existeix al planeta....

    ResponElimina
  4. a més, "salvarà" de què? De morir de sed l'any passat? uiii!! quina catàstrofe!!
    uhmm... haurem de fer un transvassament d'aigua de l'Ebre (Baltasar, dixit).

    ResponElimina
  5. Que per casualitat no seràs el cosí de Rajoy, tu?

    ResponElimina
  6. Be crec que fa temps que a Tortosa participem d'aquesta campanya al meu carrer, al igual que molts d'altres, fa un any i mig que no tenim, no un hora de llum cap en tota la nit, i resulta que participem tots els veins d'una campanya contra el cambi climatic, doncs molt bona ja estic més tranquil.

    ResponElimina
  7. Pere, ho sento però no he entès res del què has escrit.

    ResponElimina
  8. "Para quienes no ansían sino ver, hay luz bastante; más para quienes tienen opuesta disposición, siempre hay bastante oscuridad." (Blaise Pasca)

    Penso que aquesta iniciativa no serveix de res més que per fer-se la foto del regidor de turno que no surt mai. El que s'hauria de fer es canviar les faroles per unes de menys contaminació lumínica, i encendre i apagar les faroles quan toca, per exemple.

    ResponElimina
  9. Pos esta claríssim...! Que fa temps que tenen l’enllumenat públic avariat!!

    ResponElimina
  10. Lo refranyer acaba de tocar un tema que te raó. La majoria de lluminàries de tot el poble son antireglamentàries segons la CEE.

    ResponElimina
  11. Haber empezado por ahí, hombreee!! ;-)

    ResponElimina
  12. Pos jo aprofitaria la crisi per reduir de fort l'enllumenat ornamental o bé canviar-lo per LEDs, però, això costa diners.
    I a nivell general, concentrar els punts de llum més prop de terra i fer la civilització del consum més íntima, que no menys il·luminada.
    Per a il·luminar lo cel entre lo Sol, la Lluna i les estrelles n'hi hauríem de tenir prou i son de bades.
    I ara ves i dis-los-hi que facen això als de les grans ciutats. Mos sobrarien tres nuclears de cop.

    Ah misèria, que prop guardes la riquesa!
    (Zeddicus Zu'l Zorander)

    ResponElimina
  13. La immensa majoria de la comunitat cientifica ho diu. Ara bé, els neocons per raons que tothom amb dos dits de front pot deduir, diuen que turutut. El cosí de Rajoy i l'inefable Ansar, dues eminències cientifiques opinen el mateix. Es pura politica, no ciència.

    ResponElimina
  14. sort que tenim entre nosaltres a Mc calan que sap agafa les ironies, molta gent de Tortosa sense sabar-ho participem de fa més d'un any en aquesta campanya no sols un hora sino tota la nit, estem a les fosques!!!!ni contaminació luminica ni osties a les p... fosques.

    ResponElimina
  15. iauuu per culpa del canvi climàtic el delta desaperixera i dius que no existeix??
    innocent

    ResponElimina
  16. Òscar, mentre segueixi nevant com aquest any, mentre segueixi plovent com ho ha fet (i ho ha fet on més profit se'n treu per al riu), no et preocupis que al riu no li faltaran sediments per transportar i, per tant, evitar que te'n hagis de vindre a viure cap aquí a Tortosa.
    Sincerament, on estàs veient tú el canvi climàtic? Per aquí a les nostres terres no serà, continuem amb ventades, de quan en quan cau alguna goteta, a l'estiu fot una calor que tomba... NIHIL NOBE SUB SOLE!!
    Apa, i dorm tranquil que tens Delta per a estona!!

    ResponElimina
  17. Mira que hem debatut "xorrades" per la Marfanta pero questionar el Canvi Climatic ...... passa per l'observatori de l'Ebre, parla en gent que sap molt més que natros, i despres ens ho contes.

    Altra cosa seria debatre quines mesures s'han de prendre, o no cap ...

    ResponElimina
  18. A mi no em cal passar per cap observatori, jo ja tinc el meu propi "observatori".
    Amb això ja t'ho he dit tot.
    I allà cadascú amb el que es vulgui creure o no!!

    ResponElimina
  19. Au! Que la recessió del delta va per mes temps del que en principi ens deien, pot ser que sigui així,. Però no hauràs sentit a cap científic que digui encara que la aportació de sediments facin guanya terrenys al mar, sinó me aviat el contrari. Que tinguis un bon observatori no equival a que siguis un bon observador...

    ResponElimina
  20. Temps al temps, amic McCalan, temps al temps....
    I pel que fa a les meves qualitats com a "observador", la veritat és que els anys no perdonen i la meva vista ja no és el que era.
    Però, como tú molt bé sabràs, "observar" no és el mateix que "mirar" i, en aquest cas, les meves qualitats com a "observador" no han minvat gens ni mica, ans al contrari, milloren amb el pas del temps.
    (quin rollo, no?)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta