L'Ajuntament avançarà a Adif un aval de 2,6 milions per desbloquejar el projecte
Primer pas per desbloquejar la reforma de l'estació de trens de Tortosa i recuperar els terrenys que Renfe té en desús al centre de la ciutat. Així va anunciar-ho ahir l'alcalde, Ferran Bel, en acabar la reunió amb diversos representants de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), que van desplaçar-se a Tortosa per impulsar l'aplicació del conveni signat el novembre del 2006. Les obres començaran a la tardor, i la nova estació terminal hauria d'estar en funcionament a mitjan 2010.
L'Ajuntament de Tortosa i Adif van constituir la comissió de seguiment que ha de vetllar per l'aplicació d'un conveni signat el novembre del 2006, però que estava encallat, tot i que ja feia nou mesos que el consistori havia aprovat el projecte de reforma de l'estació. «L'Ajuntament va córrer tot el que va poder, i també havíem fet córrer la comissió de Patrimoni», va recordar Ferran Bel. El projecte preveu l'eliminació de les vies en desús i la transformació de l'estació de Tortosa en una estació terminal, amb cinc andanes i una andana a la capçalera. Amb les obres, s'eliminarà l'actual pas subterrani i es connectarà la zona de l'Eixample amb la ronda Docs i l'avinguda de la Generalitat. A més, es renovarà el tancament de l'estació, es construiran marquesines noves i es rehabilitarà l'edifici per millorar l'atenció als usuaris. Bel també va remarcar que les obres es faran sense afectar el trànsit de trens i el servei als viatgers.
L'alcalde, que ahir parlava com a president de la nova comissió de seguiment, va anunciar el nou calendari que seguirà el procés. Segons Bel, els organismes d'Adif aprovaran el projecte de reforma de l'estació al maig, i les obres podrien estar adjudicades a l'octubre. Així, els treballs haurien de començar a la tardor, amb un termini d'execució de sis mesos, perquè la nova estació de Tortosa puga entrar en funcionament cap a mitjan 2010, amb un retard d'almenys un any sobre el calendari inicial.
En aquest sentit, Bel va detallar que ahir els representants d'Adif van proposar l'ajornament de l'inici de les obres i renegociar el conveni. Aquesta va ser la reacció d'Adif a la demanda de l'Ajuntament sobre la necessitat que la reforma de l'estació de Tortosa puga finançar-se a través de la disposició addicional desena de l'Estatut, com es farà amb l'estació barcelonina de la Sagrera. Però Bel va deixar molt clar que la voluntat de l'Ajuntament és no retardar encara més el procés, sinó propiciar l'inici de les obres. Per tant, el consistori presentarà, tal com es preveia en el conveni, un aval d'un màxim de 2,6 milions d'euros, perquè Adif puga començar les obres mentre es busquen altres fórmules de finançament. «Si en altres llocs s'han buscat altres solucions, aquí també podem fer-ho; però no volem que això puga servir d'excusa per no començar les obres», va insistir Bel.
De fet, a més dels 2,6 milions per costejar la reforma de l'estació, l'Ajuntament també haurà de pagar 3 milions d'euros més per expropiar els terrenys que Renfe té en desús des de l'entrada en funcionament del corredor del Mediterrani. Uns diners que, segons el conveni, Tortosa podria recuperar a partir de l'aprofitament urbanístic dels terrenys; una operació «més complicada» en el context actual de crisi econòmica. Amb tot, l'expropiació dels terrenys no podrà començar fins que Adif els haja desafectat. I la desafecció no serà viable fins que no entre en funcionament la nova estació, a mitjan 2010.
Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 17-04-2009 Pàgina 9
17 d’abril del 2009
Compromís per començar les obres de l'estació de Tortosa a la tardor
12 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Calculadora amb mà:
ResponElimina+ 6 m. euros del FEIL (Espanya / Zapatero)
- 2.6 m. euros ADIF (Espanya / Zapatero)
- 3 m. euros ADIF (Espanya / Zapatero)
= 0.4 milions d'euros Tortosa
Ara començo ha entendre l'economia...
Els d'ADIF són tan miserables que a l'estació de l'Ametlla només tenen oberta una porta (l'altra té el mànec arrencat) i si vens de la general (no del poble) has de donar tota la volta a l'edifici. Es absurd fins a dir prou!
ResponEliminaNo sé com estan ara els rètols però l'any passat encara es podia llegir "Vie" en catanyol. Cornuts i pagant el beure.
Com potser que el Sr. Sabaté firmes un conveni, en que l’ajuntament hagués de paga aquests disbarat de milions d’euros.
ResponEliminaRaons per no paga ni un euro:
- Els terrenys eren de l’ajuntament i li va cedir a Renfe, per tal de porta el tren a Tortosa, a finals del segle XIX, per tan ara aquests li hauria de torna a l’ajuntament gratis.
- Desprès de perdre el tren i prometre compensacions fa 13 anys, encara hem de pagar per la remodelació de l’estació.
Crec que l’ajuntament a fet be acceptant-ho per tal que comencin les obres el més prompte possible. Però s’ha d’insistir que això o pagui la disposició tercera de l’estatut igual que es fa amb la Sagrera.
Desprès algú critica l’actual gestió econòmica de l’ajuntament actual!
El problema es que l'unic que saben fer es queixar-se, ja n'hi ha prou.
ResponEliminaNo vull entrar a valorar, el tema la contestació de Joan Sabaté a l'altra entrada d'aquesta mateixa noticia es prou explicativa i ho deixa prou clar.
El que passa es que el govern del senyor Bel no sap tirar endavant cap dels temes que te pendents la ciutat i tots estant encallats, per culpa del govern del PSC durant vuit anys.
SENYOR BEL I ACCENSI, I LA RESTA DEL GOVERN DE LA CIUTAT DE TORTOSA, FACIN EL FAVOR DE POSAR-SE A TREBALLAR D'UNA VEGADA, I DEIXEN DE MIRAR ENDARRERA, MIRIN ENDAVANT I FACIN EL FAVOR DE TREBALLAR, TREBALLAR I TREBALLAR i de ben segur que els tortosins ho sabran valorar, però estem farts de que la seva inaptitut només la sapiguen defensar dient que Sabaté ho va fer malament.
SENYOR BEL I ACCENSI, TREBALLE D'UNA VEGADA.
l'entorn del PSC quant es refereix a l'Alcalde ho fa com a "Bel i Accenci", ja sigue en aquest bloc, en articles a la premsa etc.. Jo em pregunto i pregunto, hi ha alguna explicació lògica per a tal cosa?, que a ell li sap mal? es per originalitat?, per emprenyar?. O es simplement una xiquillada? Que jo sàpiga a Sabate no li deia ni diu ningú "Sabate i Borras". Ja se que li deien coses pitjors, ( cosa que jo criticava de forma vehement en aquest bloc, per cert ) Peró es qui li trobo una cosa tant infantil...
ResponEliminaJa personatges, suposo que per tindre un primer cognom molt comú, des de bon principi se'ls coneix pels dos cognoms ( Rodriguez Zapatero, Fernandez Ordoñez, Fernandez de la Vega ). Pero Bel?.
A veure si me'n feu cinc cèntims, home?
Pos molt senzill. Tu per cucafera, no quedes prou definit perquè de cucaferes a Tortosa n’hi ha mes. En canvi, si parlem de “ Cucafera Desdentada” tots sabem de qui s’està parlant...
ResponEliminaCal reconeixe-ho, no se que fariem sense tu, Mc calan. Ara ho entenc: Com que d'Alcaldes de Tortosa amb cognom Bel n'hi han una dotzena, cal posar el segon cognom per a saber de qui parlem. Gracies.
ResponEliminaCucafera, simplement es que s'ha de diferenciar quan hi ha dos persones dins al consistori amb el mateix cognom.
ResponEliminaLa memoria ara em falla, però els exemples més recents son els tres Curto a l'any 1995
Marià Curto (CiU), Josep Curto i Carles Curto (PP), i ara em perdonaràs ja que no recordo el segon cognom d'ells.
En el periode 1999-2007 parlavem de Martín Cid (PSC) i Martín Santos (ERC) als que normalment cridaven José Martín Cid i Lluis Martín Santos.
Ara al nostre consistori coincideixen dos Bel. Ferran Bel i Accensi, i Cristina Bel i Salvadó.
No pots utilitzar el cognom sense identificarlo amb el segon, ja que si parlem de Bel a seques pots sense voler crear un dubte. Tots i les dificultats de confondre a Ferran Bel i Accensi amb Cristina Bel Salvadó.
Es tracta d'una formalitat que altres no utilitzen i que la gent del PSC si que ho fem.
No hi ha cap intenció de molestar, i cap criaturada, es qüestió de formalitat.
El far....., demanava que si me'n podíeu fer cinc cèntims, però d'euro no de duro sevillano. El tema potser no donaria molt de si, però com es diumenge per la tarde.....els arguments que fas servir per a justificar la forma d'anomenar l'Alcalde son d'allò mes peregrins.
ResponEliminaVols dir que si es diu Sr. ( home ) Bel ja no se sap que es l'Alcalde i no es Cristina Bel?
Vols dir que si es diu Ferran Bel, ja no se sap que es l'Alcalde?
Vols dir que si es diu l'Alcalde Bel, ja no se sap que es l'Alcalde i no una regidora?.
Insisteixo: una tonteria.
Ara, gracies per intentar-ho.
Quant a la memòria i seguint el teu referit, respectivament:
Curto Fores, Curto Casadó i Curto Ripollés, a mes de Curto Valdevell que t'has deixat.
Cucafera, no trobes que hi ha coses més importants de què parlar, que si es posa o no es posa el primer cognom de la mare de l'alcalde?? o és per "despistar"? ;-)
ResponEliminaSi, No ( respectivament ). Ara imagina't si et contestes a tu, si ho seria poc d'important.
ResponEliminaUhhhhh!! se sienteeee... jajajaja
ResponElimina