26 de maig del 2009

Diego el Cigala, Take 6 i Taller de Músics, plats estel·lars de la XVI Mostra de Jazz de Tortosa

La XVI Mostra de Jazz de Tortosa, festival organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa i Acadèmic, tindrà lloc del 29 de juny al 5 de juliol. Segons una nota de premsa difosa avui per l'empresa K de Comunicación, entre les actuacions més assenyalades del festival destaca el grup nord-americà de música a capela TAKE 6 (divendres 3 de juliol). El seu segon disc, So Much 2 Say, va ser el número 2 en la llista de Jazz contemporani de Billboard i va obtenir el Grammy al Millor Àlbum Contemporani de Gospel i Soul. El tercer, He Is Christmas, va endur-se el Grammy en la categoria de Millor Interpretació de Jazz Vocal. També hi participarà Diego el Cigala (dissabte 4 de juliol) amb una fusió de flamenco-jazz. La publicació del seu últim àlbum, Dos Lágrimas, suposa una continuació del seu treball Lágrimas Negras, en el que va participar Bebo Valdés i a través del qual va aconseguir fama nacional i internacional. D'altra banda, coincidint amb el trentè aniversari del Taller de Músics, la XVI Mostra de Jazz de Tortosa ha decidit homenatjar el taller i per celebrar-ho ha programat un concert de l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics (dijous 2 de juliol).
Completarà la programació de la mostra Just 4 Fun, guanyador per votació popular de l’Espai del Jazz Jove dels Països Catalans 2008, i els seleccionats de la tercera edició de l’Espai del Jazz Jove dels Països Catalans 2009. L’objectiu del certamen és fomentar la participació a la Mostra de nous solistes o grups de jazz residents als Països Catalans, i una plataforma per promoure artistes poc coneguts. Com a les últimes edicions de la Mostra, a més de la presència musical del jazz als carrers i locals de Tortosa, també comptarà amb una àmplia oferta culinària amb la VI edició de la Mostra de Cuina Cajún, la gastronomia pròpia i tradicional del Delta del Mississipí que és, a més del sabor propi de la zona que va ser el bressol del jazz, molt similar a la cuina de les Terres de l’Ebre: rica en sabors i productes com els arrossos, verdures, peix i aus. La Mostra de Jazz de Tortosa s’inclou dins de la programació musical estable de la ciutat. En les quinze edicions anteriors, han actuat artistes de prestigi internacional com Tete Montoliu, Chick Corea, Michel Camilo, Yellowjackets, Marcus Miller, Soulbop Band (amb Bill Evans i Randy Brecker), Pedro Iturralde o Pegasus.

2 comentaris:

  1. Després de tanta mediocritat com la que es viu aquests dies, m'alegra veure que algú ens portarà una mica d'alegria.
    Ja tinc ganes de que comenci.
    Espero que el preu de les entrades sigui asequible per a tothom.

    ResponElimina
  2. Felicitats als organitzadors/es de la mostra. Bon cartell i bona feina!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta