12 d’agost del 2009

El programa de les festes de la Cinta 2009 no arribarà a les bústies de les cases de Tortosa

El regidor de Festes, Jordi Folqué, va anunciar ahir que el pregó i la proclamació de la Reina i la Reina Infantil de la Cinta 2009 tornarà a ser una setmana abans de l'inici de les festes. L'any passat, l'avançament del pregó i de la proclamació de les pubilles va provocar les queixes d'algunes famílies, ja que moltes encara feien vacances o bé tenien altres compromisos. L'acte serà el 29 d'agost i el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries seran els encarregats de llegir el pregó. D'altra banda, Folqué va anunciar que enguany no repartiran el programa a totes les bústies de Tortosa com era tradicional, sinó que tots els veïns rebran una targeta que podran bescanviar pel programa, en 12 punts que es distribuiran pel municipi. Amb aquesta mesura, l'Ajuntament vol evitar que molts programes desapareguin de les bústies i que apareguin llançats al carrer o a les papereres. «Serà obligatori presentar la targeta per obtenir el programa, però cap família se'n quedarà sense», va garantir Folqué.

UN AVANÇ DEL PROGRAMA


29 d'agost
Pregó i proclamació de les pubilles
5 de setembre
Ofrena de flors i fruits
Lliurament de la bandera de la ciutat al CD Tortosa
Festa de les penyes
6 de setembre
Processó de la Cinta
Ball de les pubilles
7 de setembre
Diada del Riu
Concert d'Himàlaia i Montse Castellà
Cosso Iris
8 de setembre
Orquestra Europa
Cosso Iris
Festival Músiques del Món
9 de setembre
Concert de Manel a l'auditori (15 euros)
Músiques del Món
Dia dels xiquets
Orquestra Pensylvania, al parc
10 de setembre
Concert de Gossos al pavelló firal
Inici festival Ebre Terra de Vent
Orquestra Centauro
11 de setembre
V Festa Piràmide
12 de setembre
Maravella
Correfoc i focs
Dalai


15 comentaris:

  1. El problemes econòmics d’aquest govern son tan evidents que cada dia que passa demostren la seva ineficàcia.
    Ara retallen amb els programes, que serà la propera retallada; que les boles de confeti siguin virtuals, que a la baldanada et donaran pa i gracies.....,

    Si això serveix per a que els proveïdors deixin de cobrar tard i malament com ara, ja em va bé, ja que en aquest moments estem ja bordejant l’any de retard en els pagaments.

    Això si tots tranquils que parlem del govern del senyor Ferran Bel i Accensi FEM-HO BÉ o potser ja puc dir que HO FAN MALAMENT

    ResponElimina
  2. Deixant de banda que tots ho fan malament, per dir algo d'algú, veig que el cartell de les sabates esteses pren més significats.
    Podríem adjudicar-li també lo de "poca roba"?
    ;-)

    ResponElimina
  3. Si, han deixat a les Festes nues, però amb sabates, que s'ha d'aparentar.

    Que ploms són aquests Lo pont de barques. On estàn els murs del riu que el Sr. Sabaté no va portar endavant en el període 1999-2007, i que a finals de l'any passat va anunciar a bombo i platillo, com una incorporació dels pressupostos de l'Estat per a l'nay 2009?

    Com diu Mario, tots ho fan malament.

    ResponElimina
  4. No demaneu tant, que no esta “el horno pa bollos”...A perill d’una pujada d’impostos i taxes que al Pont de Barques li agafi un infart...Qui no reconegui que la crisi afecta a tot i a tots, es que viu en un altre mon. Ja veureu l’any que ve les figueretes que s’hauran de fer... “Contra el vicio de pedir hay la virtud de no dar”....o de subirlos más...

    ResponElimina
  5. Vinga que no es tant dolent... pitjor seria que tinguessim que enviar un SMS i pagar enviar-lo i rebre'l, en fotos i tot.
    Ara en serio, es una forma burda d'estalvi, el meu si el tinc que anar a recullir ja s'el poden quedar o millor que no el portin a l'imprenta.

    ResponElimina
  6. No se quin sentit te pujar els impostos si avui mateix han dit que donaran 400 euros als que se'ls acabi l'atur, durant no se quants mesos. El que haurien de fer es recuperar els bilions d'euros estafats a hisenda els ultims anys, que sempre pringuem els assalariats. Pero aixo es demanar la lluna, ens queda el dret al "pataleo".

    ResponElimina
  7. Veig que continuem amb la macedònia conceptual.
    Li fotré un altre INRI.
    Trobo que la festa amb "pubilles" i reina és una resta medieval. Un vici més a eliminar d'un model de festes aristocràtic, per no posar altres adjectius.
    Exhibir les pubilles sempre ha tingut un motiu, que troben un bon partit, a poder ser d'una classe social, o renda, superior.
    Lo "pograma" doncs te dos grans atractius, les fotos de les pubilles, aviam com queda la xica, i els anuncis del anunciants, on es veia qui donava l'òbol i de quina mida era.
    Així els pares detectaven el "gruix" dels atributs del possible nuvi o nuvia.
    Tot això continua tenint sentit?
    A part de lluir vestits, diners i menystenir les filles exhibint-les?
    Quan costa, quan se'n treu del programa?
    Si realment es fes un programa normalet, amb mitja dotzena de folis arreglat i se'n poden fer 30000 de gratuits
    No em sap mal que les festes siguen pobres, si me'n sap que siguen tan arcaiques.
    Algú ho havia de dir.
    He omès, amb respecte, la part religiosa que te poc a veure amb "lo programa".

    ResponElimina
  8. Ja Mario ja veig que tu ets dels que vol trencar amb la tradició, sigui per arcaic, per rebel o perquè vols un món nou i millor, ho respecto. Jo en canvi sóc dels que creuen que cuidar i preservar certes tradicions és el que fan gran a un país, ciutat o poble. Et sobren les pubilles, et sobren els bous (casi segur), et sobren les manifestacions religioses, en definitiva et sobra tot, així que perquè no expliques que és el que t'agradaria? Fem una festa tota nova com per exemple la que celebren a un poblet de Valladolid, en la que imiten un fi d’any en ple mes de juliol? O com a un poble de Granada on tots es disfressen de troglodites durant un dia i fan el paperina pel poble amb taparrabos i les cares pintades?

    Una pregunta, (que potser no entens per que te la faig). Celebres els reis macs amb els teus fills/es, nebots/des etc?

    ResponElimina
  9. Si, Guti, Si.
    I com a fi de festa podriem assaltar lo call jueu i trinxar-ne uns quants, que també era un tipus de festa molt popular uns quants segles ha.
    Com que de jueus ja no ne queden, en canvi podem assaltar Santa Clara, que està ple de "morenos". Estic segur que a tú la diferència no te molestarà molt.

    ResponElimina
  10. Lo primer moreno de Santa Clara és el nostre senyor barroc de la Puríssima, cosí de la morena de Montserrat, "pisa, con garbo, que un relicario te voy a dar."

    ResponElimina
  11. La meva contestació és esta (...) punts suspensius perquè considero que ja has fet prou el rídicul tu mateix com per a que t'ajudi a superarte.

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. Per la Cinta podrien portar a Two Dead Cats de Girona, els acabo de veure a les festes de Gràcia i estan de puta mare.

    http://www.subnoise.es/criticas/two-dead-cats-la-curiosidad-mato-al-gato-2009/

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta