27 d’agost del 2009

Tres dies d'actes per la inauguració de la seu de la Diputació a Tortosa

La Diputació de Tarragona està enllestint el programa d'actes per la inauguració de la seua nova seu a Tortosa, que s'ha instal·lat a la Casa Climent del carrer Montcada. De fet, seran tres dies d'actes oficials. Així, el 16 de setembre es farà una presentació de la nova seu a la premsa i l'obertura del registre permanent de la Diputació a les Terres de l'Ebre, que permetrà atendre totes les gestions administratives i les tramitacions oficials. De fet, aquella mateixa tarda començaran les visites dels alcaldes, regidors i presidents comarcals del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d'Ebre, i els dies 17 i 18 hi haurà recepcions institucionals amb els representants de la societat civil del territori. En la mateixa línia, la inauguració oficial de la seu de la Diputació serà el 18 de setembre, a les 20.00 hores.

La creació d'aquest nou servei descentralitzat –el primer d'una diputació a Catalunya, i també un cas únic a l'Estat– forma part del pla estratègic que la Diputació ha aprovat aquest mandat, potser l'últim abans de la creació de les vegueries, el 2011. La Casa Climent és un edifici modernista amb una façana esgrafiada i un mirador. A la planta baixa ja hi ha els serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 27-08-2009 Pàgina 10

19 comentaris:

  1. Sembla una boda gitana. No?

    ResponElimina
  2. Estem construint les Terres de l'Ebre, des del Govern de Catalunya, des dels ajuntaments i els consells comarcals, i prompte, des de la Vegueria de l'Ebre, amb voluntat de lideratge, amb la voluntat que aquest territori jugui a primera divisió.
    Lluís Salvadó 1/28/2009
    ...I ara ens posen una delegació de la Diputació ?

    ResponElimina
  3. Si.......i a tocar de la que hi ha de la Generalitat, per a més inri.

    ResponElimina
  4. Dos projectes històrics per a l’Ebre impulsats per les conselleries d’Esquerra Republicana al Govern de Catalunya. Després de 300 anys tornarem a tenir vegueria i universitat pública a l'Ebre.
    Lluís Salvadó a 12/22/2008

    …Qui s’ho creu..?

    ResponElimina
  5. Vull reconèixer la feina rigorosa i constant del Jordi Ausas, un home dels Pirineus, i per tant amb una sensibilitat territorial compartida amb la gent de les Terres de l'Ebre, per avançar fermament cap a les Vegueries.
    Lluís Salvadó a 9/21/2008

    …A quin reconeixement es deu referir…?

    ResponElimina
  6. Extracte del discurs Institucional del Delegat del Govern l’once de setembre de 2008
    Vam perdre una guerra, una més, que va portar, com totes les guerres, l’exili, la repressió, la presó, el desterrament,... Però en aquella guerra els catalans vam perdre molt més. Vam perdre per segles els nostres furs, les nostres lleis, les nostres llibertats nacionals i les nostres institucions d’autogovern.
    Recordàvem que també les Terres de l’Ebre vam perdre amb aquella derrota la Universitat i, vam perdre la Vegueria, dos dels principals referents institucionals del nostre territori.
    Lluís Salvadó a 9/15/2008

    Que feu dons per recuperar-la…?

    ResponElimina
  7. On esta la famosa Llei de migració de les Diputacions cap les Vegueries.
    Teniu ja elaborat un esborrany ?
    Quins grups parlamentaris pensen presentar-la ?
    Com va reaccionar Elena Salgado, llavors ministra de d’Administracions Publiques?
    No val dir que ara tenim coses mes importants en cartera. Un compromís polític s’ha de complir, i el de les vegueries us recordo que caduca per tot el 2011.

    ResponElimina
  8. Mc Calan,

    La vegueria ha de ser un ens local que ha de substituir a la Diputació Provincial.

    No trobes que si la provincia de Tarragona s'ha de dividir en dues vegueries, es comenci caminant tenint una seu de la Diputació per radicar serveis a nivell organitzatiu que poguin migrar després a vegueria?

    En política hi ha una cosa que es diu incrementalisme, que en paraules senzilles, vol dir una cosa després d'un altra.

    ResponElimina
  9. La Vegueria és una "virguiria"...
    Anònim 27/08/2009

    ResponElimina
  10. Emili; ja deia jo que la política era una branca de l’activitat humana que incorporava paraules sense massa sentit.... Pel mateix preu podríem parlar de “decrementalisme” i d’altres barbaritats lingüístiques que substitueix la semàntica clàssica en eufemismes que no els entén ni Deu.
    Així dons prefereixo la darrera descripció que en forma d’aclariment has tingut a be fer-me.
    Quan al tema que ens ocupa voldria dir-te que la divisió territorial de Catalunya en Vegueries ha estat durant molts anys un tema sensible en aquestes Terres.
    Digues-li per raons geogràfiques i sociològiques, mai ha existit una vinculació amb Tarragona, lo qual no s’ha de confondre amb l’estimació a tots el pobles de Catalunya (Tarragona inclosa).
    El que vull dir es que les TTEE tenen dret a un reconeixement de facto que s’ha reconegut durant anys per activa i per passiva tant per la seva societat com pels politics que ens representen.
    No vull ara fer cap apologia sobre les bondats que la Vegueria de l’Ebre reportaria al territori, però en política no tothom te mala memòria...
    El que no es lícit es jugar amb d’il•lusió de la població de veure’s reconeguda en una Vegueria, prometre i fins i tot donar un calendari que honradament, no es sap si es podrà assolir.
    T u apuntes que la implementació d’una delegació de la Diputació de Tarragona a les nostres terres pot ser un primer pas, i jo puc pensar el contrari, per moltes dosis “d’incrementalisme” que em vulguis fer creure.
    Ara ja tenim la “pica a Tortosa”...Que no tinguem que tornar a cantar allò de l’estaca...

    ResponElimina
  11. Si voleu veure Handbol de primera heu d'anar aquest cap de setmana a Castelldefels, a Tortosa no tenim pressupost.
    Ara de diners per a " festes, festetes, i otras fiestas de publica exposición del grandioso Fernando I de Tortosa", no patiu que no en faltaran.

    ResponElimina
  12. Home, Mc Calan, t'has superat quant a demagog. T'has capficat amb Lluís Salvadó, quan la seu de la diputació la fiquen els teus. com els teus, no van fer res per la vegueria quan van manar durant anys i panys. Quina mala sang!

    ResponElimina
  13. Rector; voldria per una vegada que el seu enteniment fes un petit esforç per comprendre que les meves opinions no estan mediatitzades per cap formació política, i que son únicament a títol personal.
    Una vegada hagi pogut entendre això (ho veig difícil) tant mi fa qui hagi portat aquesta delegació, però a mi de moment em genera un cert recel i desconfiança. No sigui que tenint aquesta delegació a casa nostra, després es qüestioni la necessitat d’una Vegueria.

    ResponElimina
  14. Senyor Mc Calan vostè carrega amb foc contra Lluís Salvadó, desproporcionadament i per motius polítics de carnet, com a agent convergent que vostè és. Els seus porten la delegació i els seus no van fer res per la vegueria. Fins i tot els seus d'Amposta són totalment contraris a la vegueria, tal com han fet públic milers de vegades. Vostè s'ha capficat com sempre amb Salvadó, quan els seus són els que es gasten els diners amb aquesta delegació d'una institució tarragonina. Fiques amb els seus.

    ResponElimina
  15. Senyor Rector; ja m’imaginava jo que era difícil , si mes no impossible, que vostè acceptes una opinió que pel que es veu no li agrada... Però deixi’m recordar-li que ésser persona publica te el seus riscos, avantatges e inconvenients que van inclosos amb el sou, i que per altra part, en exercici de la meva llibertat, i sense ofendre a ningú, he transcrit fragments d’unes manifestacions publiques que he considerat en la meva opinió poc creïbles.
    Si els d’Amposta estan o no a favor de la Vegueria, per mi es un tema menor, però deixi’m dir-li que vostè fa unes afirmacions que com a mínim son puerils al atribuir-me una obscura missió secreta que vostè haurà vist en alguna “peli” al cinema.
    Per acabar nomes voldria afegir-li que els ”pals de cego emprenyat” que vostè inspira, no es la millor manera de defensar una opció política, dons la poca credibilitat que pugui tenir, amb aquestes actituds es perd.
    Li recomanaria mes amplitud de mires i un esperit crític que de ben segur l’allunyarà del fanatisme en que ara esta immers.
    Que tingui un bon dia.

    ResponElimina
  16. Si, però el que dius no es " obice obstáculo ni cortapiasa " per a reconèixer que a Salvadó li tens jurada.
    Els assidus del bloc ho tenim molt clar. Sembla que la critica al Delegat et motiva especialment.
    Es més, contràriament al que diu El Rector, no crec que sigui estrictament per motivacions polítiques.

    ResponElimina
  17. Mc Calan segur que em falta l'amplitud de mires que tens tu, que has posat un munt de comentaris sobre el delegat de govern per un tema de competència de la diputació, que manen els teus i que paguen els teus. Home, encara pots parlar d'amplitud de mires i de fanatisme, quan tu, en aquest cas en concret, et demostres com un fanàtic i amb una curtor de mires increïble. Perquè a Lluís Salvadó, com a qualsevol polític, se'l pot criticar de moltes coses, però no que la diputació posi una seu a Tortosa! Que té ha veure amb això? La Diputació manen els convergents, aquells que tu sempre empares, com tens dret a emparar. La meua crítica ve pel teu capficament en aquest cas, xiquet, que sembla malaltís i incomprensible. I no és menor que els teus ampostins estiguin en contra de la vegueria. A més, si no ets un agent polític ho dissimules molt bé.

    ResponElimina
  18. Els comentaris d'aquesta notícia van a to amb la llargària dels actes de celebració de la inauguració... Tindrà alguna cosa a veure una cosa amb l'altra? uhmmm ;)

    ResponElimina
  19. .... em refereixo per lo llargs i extensos que són.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta