27 d’agost del 2009

Recta final a les obres del nou passeig de Tortosa i Roquetes

Alguns veïns lamenten l'eliminació de places d'aparcament

Les obres de millora de la carretera de Tortosa a Roquetes han entrat en la seua recta final, i la previsió de la Diputació de Tarragona és poder inaugurar el passeig a finals de setembre. La carretera T-341 passarà a tenir quatre carrils, unes voreres amples i un carril bici. Però les obres també han suposat l'eliminació dels aparcaments de l'avinguda dels Ports.

Ahir al matí, els responsables tècnics de la millora de la T-341, la carretera de Tortosa a Roquetes, supervisaven sobre el terrenys els últims detalls de l'obra, en què la Diputació de Tarragona ha invertit més d'1,3 milions d'euros. El projecte consisteix en el desdoblament d'un tram de 400 metres, entre la plaça Corona d'Aragó i el límit amb el terme municipal de Roquetes. En aquest punt també s'està construint una rotonda per distribuir el trànsit cap a la zona lúdica de Roquetes i el pla parcial del Camí de Roquetes; el nou hospital de Tortosa i el pla parcial de la Farinera, i el viver d'empreses que l'Ajuntament ha previst construir a les dependències de les antigues indústries Fabra.

En aquest sentit, fonts de la Diputació van confirmar ahir que l'obra està gairebé acabada, però que la inauguració oficial encara no té data. En qualsevol cas, serà «a finals de setembre o principis d'octubre», si bé el nou passeig s'obrirà completament al trànsit uns dies abans. De fet, els treballs s'han fet de manera que no ha estat necessari tallar del tot la circulació entre Tortosa i Roquetes. Durant la major part dels cinc mesos amb obres, els vianants i els vehicles han pogut passar per una de les dues parts de les calçada. I ara que ja han acabat l'asfaltatge de la carretera i les dues voreres, ja són hàbils un dels dos carrils en cada direcció.

La renovació de la carretera de Tortosa a Roquetes, que fins al gener del 2007 era de la Generalitat, és una obra molt esperada a les dues poblacions. Tot i així, ja s'han deixat sentir les primeres crítiques, ja que la vorera més ampla, de 9 metres i que incorpora un carril bici, ha suposat l'eliminació dels aparcaments en bateria del tram de l'avinguda dels Ports. «Com a mínim haurien pogut deixar una bona filera d'aparcaments fins arribar a Roquetes, ja que no calien unes voreres tan amples, i en aquesta zona no anem gens sobrats d'aparcaments», va lamentar un veí. Un altre veí va assenyalar que els quatre carrils, separats per una mitjana, seran massa estrets.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 27-08-2009 Pàgina 10

8 comentaris:

  1. Primer cal felicitar-nos per l'obra. Encara recordo un dia que anava en moto i va ploure bastant, hi havia molts vassots, i un cotxe em va omplir de dalt a baix amb aigua i fang. Ara amb clavegueram i voreres això ja no li passarà a ningú.

    Per no parlar dels vianants que de Roquetes a ferreries havien de fer "camp a través!"

    Però també haurien pogut plantar arbres a les dues voreres!

    ResponElimina
  2. Home, les obres encara no estan acabades, i em consta que el projecte també preveu la plantació d'arbres. De fet, a la foto es pot veure que han previst els forats, a les voreres. Donem-los una mica de temps...

    ResponElimina
  3. Gustau, suposo que La primavera es refereix a què s'haurien pogut plantar els arbres a les dues parts de la vorera, no a una només.
    Per una altra banda, celebro efusivament que no hagin posat cap plaça d'aparcament. Per una vegada veig que s'ha mirat més pel vianant que pels conductors....
    Ara el vianant disposa d'una amplissima zona de passeig i, a més, una zona de carril bici.
    I un darrer apunt, m'agradaria saber si al projecte hi ha previst posar algun banc per asseure's, però crec que no. Algú ho sap?
    I tornant al tema dels aparcaments, crec que tots els edificis del voltant disposen de places de pàrking privades (l'Hotel Corona també) i, si més no, pels carrers del voltant s'hi pot aparcar perfectament.
    Altra cosa és que vulguis aparcar davant de casa mateix....

    ResponElimina
  4. M’hagués agradat mes felicitar la Vegueria de l’Ebre per una obra que al meu parer dignifica les comunicacions entre Tortosa i Roquetes...

    ResponElimina
  5. ... suposo que també posaran papereres.

    ResponElimina
  6. Si no posen pilons a la vora del carril bici en dos dies cotxes aparcats...

    ResponElimina
  7. Tinc ganes d'assistir a una inauguració de les que fa Ferran Bel, que l'hagi començada ell de 0, a dia d'avui ni un sol projecte d'ell.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta