27 d’agost del 2009

Armando Vericat guanya el 27è Premi de Narrativa Ribera d’Ebre amb un thriller ambientat al segle XVI

Armando Vericat Climent, un autor Traiguera (el Baix Maestrat), ha guanyat el 27è Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre amb l’obra La vall del miracle, un "thriller històric" que s’ambienta al segle XVI, al nord del País Valencià. Durant el sopar en què es va lliurar el guardó, ahir a la nit, al casal municipal de Vinebre, Vericat va parlar sobre l’elaboració de la seva obra: “La novel·la l’he escrit, en part, gràcies a la crisi econòmica, ja que vaig perdre la feina i això em va deixar temps per poder escriure, cosa que no feia desde força temps enrere”. Segons Núria Grau, editora de Cossetània i membre del jurat del premi, La vall del miracle es pot emmarcar dins el gènere del thriller històric i està ambientada en unes terres dominades per l’orde militar de Montesa. El protagonista és un capellà, una mica faldiller, que sana miraculosament d’una ferida mortal al santuari de la Font de la Salut i, en agraïment, s’hi queda a fer d’ermità. L’autor coneix molt bé l’entorn en què se situa la història i els personatges de la comunitat religiosa estan molt ben definits i caracteritzats. Hi ha elements interessants i molt ben lligats en la trama que fan que el lector s’hi enganxi: relacions amoroses prohibides, homes llop, assassinats, interrogatoris, miracles...

Prèviament al lliurament del Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre del 2009, també va presentar-se l’obra que va guanyar l’edició de l’any passat, La veïna i altres animals domèstics, de Rosa Pagès. La presentació va anar a càrrec de l’escriptora Mariona Quadrada, que va destacar que l'autora “és una dona rigurosa, com ho són les històries que explica en el llibre. A més, l’autora fa literatura de veritat. Converteix la quotidianitat en lletres, paraules i frases, i ens fa entrar a les històries a través dels sentits i de les emocions”. Quadrada també va dir que en La veïna i altres animals domèstics “hi ha ironia amagada sota imatges romàntiques, amb personatges que són vius i que es troben reaccions inesperades que els fan reaccionar.” A més, va destacar que l’autora “té una llengua rica que no és mai ni carrinclona ni carregada. En definitiva, és un llibre suggerent, emotiu, entretingut, que provoca somriure o fins i tot riure, i que no baixa el to en cap moment”.

Foto: Cossetània Edicions

+També pots llegir la notícia a El Punt:
-Un escriptor del Baix Maestrat s'endú el premi de narrativa Ribera d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta